-
Paulina
jak poszły dziś obrony? napiszcie jak to w ogóle wyglądało, jak długo trwało, jakie pytania mieliście itp :) -
kejti
na szczęście już za mną:)ogólnie trwało ok. 20 minut pytania od pani kotowskiej tylko i wyłącznie z pracy, w sumie łatwe i nie miałam problemu z odpowiedzią. Z kolei pytanie od pana skonecznego trochę mnie zaskoczyło (czym jest czynność prawna i jakie są jej rodzaje) ale z jego pomocą coś mi sie udało powiedzieć:) no to teraz powodzenia:) -
Paulina
aha, czyli nie jest tak źle :) a pytania dostaje się wszystkie od razu i jest czas na przygotowanie odpowiedzi czy zadają pytanie i od razu sie odpowiada? -
Ewcia
Ja też mam już za sobą:) Nie mam pojęcia, ile czasu tam siedziałam, ale chyba nie więcej niż 15 minut;)
Na każde pytanie odpowiada się od razu. Pani Kotowska zadała 3 pytania z pracy, a pan Skoneczny zapytał o przedawnienie (na czym polega, ile wynosi i dlaczego się stosuje) i o dowody wg kpa (wymienić, powiedzieć dlaczego jest podział na dokumenty urzędowe i nieurzędowe, które z nich są ważniejsze i dlaczego). Jeśli się czegoś nie wie, naprowadzają, zadając jakieś dodatkowe pytania, więc nie ma się co denerwować:)
Powodzenia w czwartek:) -
-
~♥~Martuś~♥~
A czy dr Skoneczny zadaje pytania z glowy czy ma je spisane jakis magicznych karteczkach?
bo po nim to sie mozna wszystkiego spodziewac.., -
Monika
Skoneczny mial przed soba kartke, którą dostaliśmy na seminarium i z tego mniej wiecej zadala pytania. Mnie pytal co to jest zobowiazanie, rodzaje, źródla i strony zobowiązań. Niestety z cywilnego sie nie uczylam, wiec bylo ciężko ale pomafgali, zadawali pytania pomocnicze i jakos poszlo. Drugie pytanie od Skonecznego to co to jest decyzja adm., rodzaje i przyklady. A pytanie na koniec od Kisilowskiej to: co jest pojęciem szerszym, decyzja czy akt administracyjny. Ogolnie obrona spoko. wszyscy sympatyczni i usmiechnięci. -
Paulina
-
kejti
ja miałam chyba 5 pyt. z pracy w tym jedno bardzo szerokie na które mogłam dużo powiedzieć bo dotyczyło praktycznie całego rozdziału a reszta troche bardziej szczegółowych ale też dotyczących ściśle pracy: np. podstawy prawne nadzoru, zadania nadzoru, cele nadzoru wg. ustawy.. wiec chyba czegoś takiego sie powinniście spodziewać..+jedno z prawa cywilnego.. -
eM
a co z kwiatkami??? kupowałyście dla całej komisji?? czyli dla 4 osób tak???
no i jeszcze pytanie do zdających jutro... każdy kupuje kwiatki osobno czy się jakoś składamy?? bo wiem ze w innych gr. sie składali... -
Monika
Kupowalysmy dla calej komisji czyli 4. Dla Kotowskiej troche wiekszy niz dla pozostalych. Skladalysmy sie i z tego co wiem wszyscy tak robili. -
Monika
jedno baardzo dlugie z pracy, potem jeszcze kilka jesli Kotowska chciala cos dodatkowo uslyszec albo zapomnialam o czyms powiedziec. potem o z cywilnego i 10000 pytan do tego bo nie umialam na nie odpowiedziec wiec Skoeczny mi chcial pomoc pytaniami pomocniczymi, i jeszcze jedno od niego z adm. a na koniec Kisilowska zadala mi pytanie. Ogolnie duzo, ale bardzo przyjemnie sie odpowiada i duzo pomagaja jesli sie zdenerwujesz i zapomnnisz albo poprostu nie nauczysz jakiegos pytania, a ogolnie oni widza ze umiesz cokolwiek -
~♥~Martuś~♥~
podajcie prosze jakie jeszcze pytania zadawal dr Skoneczny. dla mnie to juz ostatni dzwonek zeby cokolwiek doczytac. -
Paulina
-
.::boska.monia::.
a ja mam prośbę.. możecie napisać jakie mniej więcej pytania zadawała komisja? póki jeszcze pamiętacie :P na wrzesień się przyda; ) -
bim bam bom
Poza pytaniami z pracy (które zresztą nie były jakieś strasznie szczegółowe) ja miałam pytania o organy administracji publicznej (ich podział) i pytanko o źródła prawa administracyjnego.
Powodzenia we wrześniu! Wiem, że to łatwo powiedzieć kiedy jest się już po wszystkim, ale naprawdę nie ma się czym stresować :) -
Paulina
ja mialam pytanie o rodzaje odpowiedzialności cywilnej i dowody wedłg kpa -
Moriah
Ja miałam dwa ogólne pytania z pracy (bardzo przyjemne i dużo mozna było na nie odpowiedzieć) :-)
I dwa pytania z toku studiów:
1) Nieważnośc decyzji z kpa
2) Rodzaje czynności prawnych
Ogólnie było bardzo miło, komisja życzliwa, ale stres i tak był ogromny.