PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • malwin

czy ktos wie jak ma wygladaĆ KOLOS Z FILOZOFII?? może ktos z roku wyżej by nam coś opisał???
  • Anonim

chitrusy :PPP a my teraz to czytamy, a to jest bardzo fascynujace, powiedzialabym, ze najbardziej, ze wszystkich dotychczasowych przedmiotow :>
  • Anonim

a czy ktos sie orientuje, kiedy beda wyniki?; ]
  • MaliC

...wyniki chyba w środe... Tak mówił dwa wykłady wcześniej. Miał nam przeczytać oceny na wykładzie w najbliższą środę, ale na kolosie ironicznie powiedzieał, że mimo zaliczenia wykład jest normalnie. Sam nie wiem jak to rozumieć i szczerze boje się o wynik...
  • Anonim

no to moze nawet pojde na ten pierwszy i zarazem ostatni wyklad :) a co do wynikow to takich jak Ty, jest wielu :)))
  • Ewcia ***

Dziewczyny, 5 rok zaliczenie z tegoż przedmiotu ma dopiero teraz. Może ktoś opowie, jak te zaliczenie wygląda. Chodzi? Siedzi? Bardzo pilnuje? Gdzie najlepiej usiąsc, jeśli ktoś niekoniecznie liczy tylko na swoją wiedzę...
  • MaliC

ja nie dziewczyna ale Ci napisze:
    Chodzi. U nas był tłum więc ludzie siedzieli nawet twarzą do siebie. Podobno było można ściągać. Ja akurat trafiłem spoko pytania ( tak myślałem odpowiadając na nie ale chyba nie mialem racji). jest 6 grup, odpowiadasz na 3 pytania z 4. Niektóre pytania były trudne - to znaczy dotyczyły materiału wykraczającego poza zakres wykładu.
    Pzdr i powodzenia
  • Ewcia ***

oki, dziękuję
  • Anonim

w mojej grupie byla cenzura, sprawiedliwosc w scislym znaczeniu, jak kant rozumial prawo i l.pound (nie wiem kto to byl i czy w ogole to sie tak pisze) :) wiem, ze tez byla dwoistosc prawa, wykladnia prawa, def. biurokracji chyba wedlug marksa, policja, negatywizm i pozytywizm, narysowac i opisac wykres (tam chyba jeden tylko taki byl z restrykcyjnoscia i anarchia), regula radbrucka i cos tam z Op->O. wiecej niestety nie pamietam :P
  • Anonim

Przerażasz mnie Magda, a tu tylko cztery dni zostały...
  • Anonim

hehe male sprostowanie - R. pound i biurokracja wg maxa webera :)
  • Anonim

hehehehe ale sie usmialam z tego marksa hehehe, marta przez Ciebie prawie spadlam z krzesla :)
  • Anonim

jak to dzisiaj przez kolosem z eko powiedzialam... to wszystko przez to ze ostatnio nie pije...tfu tzn nie spie i za duzo pije aktivow :D
  • JoAsia

w tym roku na zaocznych to wygladało tak że było 6 zestawów po 4 pytania.
    Zestaw A:
    1. Pozaprawne rodzaje sprawiedliwości
    2. Cenzura kiedy jest dopuszczalna w państwie prawa
    3. Tomistyczne prawa naturale
    4. Reguły Ratbrucha (czy jakoś tak)

Z innych zestawów co pamietem to: reguła Ulpiana, teorie kary, typy praw, cechy państwa biurokratyczno-policyjnego, nieposłuszeństwo obywatelskie, geneza praw człowieka, narysować wykres zależności stopnia samowoli od restrykcyjności prawa (Kant),
  • Paulina

dzięki!!
    a może ktoś dokładnie pamięta inne zestawy? :)
  • Ewcia

Grupa C:

1. Geneza i cechy praw w Cywilizacjach Zachodnich.
    2. Państwo prawa, warunki konieczne i państwo biurokratyczno-policyjne. Porównać.
    3. Pozytywizm prawniczy, pojęcie prawa, obowiązki prawodawcy.
    4. Geneza i podstawy filozoficzne praw człowieka.

Ps. Może mi ktoś powiedzieć, czy tematy 1 i 4 były omawiane u nas na wykładach?
  • Agnieszka

nie były omawiane, skąd on je wziął...
  • ☆ツ Justi ツ☆

może u nich zrobił.... albo oni studiowali...^^
  • Karolinka

Jak ktoś zna odpowiedź na pytania 1i 4 z tego drugiego zestawu, to czy mógłby się podzielić?
  • Kiva

On ostrzegał, że może dawać pytania spoza wykładu, bo to pokaże, kto na jego wykłady się czegoś "nauczył", a nie "wyrył", czy jakoś tak.

Jako przykład podał pytanie: Co wiesz o skandynawskim realizmie prawniczym.
    On na wykładzie tylko wspomniał, że coś takiego istniało.
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)