PW WAiNS/ KNSiA [1349]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • PASZA

W GG jest możliwość korzystania z hot spotu - można korzystać z bezprzewodowego internetu rzez wifi, pod warunkiem jednak zalogowania się. Aby działał login i hasło które każdy z nas posiada jako student KNSu należy w przyszłym tygodniu zgłosić się do administratora w naszym laboratorium i zadeklarować chęć z korzystania z hot spotu - wtedy on doda nasze konto na serwer ogólny w GG i można śmigać w necie siedząc w czytelni!:)
  • adI

no nareszcie!
  • Anonim

super; D
    dzięki za info :)
  • Anonim

wreszcieeee! :)
  • PASZA

Strasznie mało osób się zadeklarowało... A szkoda-bo moim zdaniem warto! Zwłaszcza że internet bezprzewodowy docelowo ma być na wszystkich wydziałach PW - w tej chwili testowany jest na wydziale elektroniki i fizyki - będzie można sobie śmigać w necie siedząc np na świeżym powietrzu przy fontannie obok gmachu fizyki!:)
    Osoby zainteresowane zapraszam do zgłoszeń do administratora KNSu!
  • .:Mikołaj:.

dzięki :-) uważam, że to ważne info.
  • adI

ja dziś byłem u pana aaa-aa-aaadministratora, co by się w końcu zapisać i rzeczywiście było tylko kilka(naście?) osób. come on ludzie, wystarczy podać tylko imię, nazwisko i nr indeksu.
  • agnieszka

a po co mi to jak nie mam laptopa:|
  • Grzesiek Kędzior

Tylko czemu ta reglamentacja? W centrach handl. można śmigać i bez hasła!
    No, ale studenci też muszą mieć jakieś przywileje w końcu;-)
  • Grzesiek Kędzior

>adI napisał
    >ja dziś byłem u pana aaa-aa-aaadministratora

Zbluźniłeś stary przeciwko panu administratorowi. Wiesz co za to grozi?
  • PASZA

>Gгzešκoωiακ napisał
    >Tylko czemu ta reglamentacja? W centrach handl. można
    >śmigać i bez hasła!
    >No, ale studenci też muszą mieć jakieś przywileje w
    >końcu;-)

Z tego co wiem - to rzeczywiście chodzi o pewien rodzaj przywileju - bo ideą jest żeby dać studentom możliwość skorzystania z netu - a nie kilkudziesięciu sąsiednim kamienicom "dzięki" którym transfer byłby odpowiednio bardziej "uszczęśliwiający"...;)
  • Grzesiek Kędzior

Myślę, że ktoś może niedługo wpaść na "genialny" pomysł aby odpłatnie udostępniać dostęp do hotspota także niestudentom PW jeśli liczba posiadaczy notebooków i tym samym korzystajacych z hotspota studentów PW bedzie niewielka. No, ale i to może się już niedługo dość radykalnie zmienić - z wiadomej przyczyny. Chyba idą żniwa dla Antoniego K(T)os(h)iby!
  • adI

>agnieszka napisała:
    >a po co mi to jak nie mam laptopa:|

w komórkach są już karty sieciowe do wlan'a, więc laptop zbędny.
  • Alek

a ten wlan to nie zahaślony jest ?
  • PASZA

Alek dokładnie - zahaślony! I po to założyłem ten temat żeby zgłaszać się do administratora, żeby dodał Twoje konto do serwera głównego tak, aby Twoje KNSowe hasło tam działało! Czytaj całe tematy a nie ostatnie posty!;)
  • Grzesiek Kędzior

Karty sieciowe do wlan'a w komórkach?! Rozwiń temat...
    Z tego co wiem to tylko nieliczne komórki mają normalnie wbudowany WIFI(najdroższe egzemplarze); co inne palmtopy. Inna sprawa, że do normalnego przeglądania witryn telefony się nie nadają. Za mało pikseli na wyświetlaczu. Ale już np. do komunikatorów jak najbardziej.
  • adI

>Gгzešκoωiακ napisał
    >Karty sieciowe do wlan'a w komórkach?! Rozwiń temat...
    >Z tego co wiem to tylko nieliczne komórki mają normalnie
    >wbudowany WIFI(najdroższe egzemplarze); co inne palmtopy.
    >Inna sprawa, że do normalnego przeglądania witryn telefony
    >się nie nadają. Za mało pikseli na wyświetlaczu. Ale
    >już np. do komunikatorów jak najbardziej.
    >

a wbudowany WIFI, to nie karta sieciowa radiowa? choćby nokia e90, czy z tańszych nokia e65 - na komórkach spokojnie można przeglądać strony by znaleźć potrzebne info, dla przyjemności troche gorzej. moje psp też ma wlan`a...niedługo wszystko będzie podpięte do Sieci:D
  • Grzesiek Kędzior

Teraz tylko wypadałoby jeszcze podać przybliżoną przepustowość tego HOT SPOTA i będzie gites. Potem już tylko konfiguracja połączenia bezprzewododowego na laptopie/palmtopie/komórze i jesteśmy w domu.
    Tak w ogóle to żal, tego straconego gola w 93 min meczu, cholera!
  • -= b a m f =-

skur****y sedzia...

wogole co to za faul byl... przy kazdym roznym i rzucie wolnym sa takie faule...
| |

Grono Wydziału (wcześniej Kolegium) Nauk Społecznych i Administracji

Wydział Administracji i Nauk Społecznych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)