-
PASZA
W GG jest możliwość korzystania z hot spotu - można korzystać z bezprzewodowego internetu rzez wifi, pod warunkiem jednak zalogowania się. Aby działał login i hasło które każdy z nas posiada jako student KNSu należy w przyszłym tygodniu zgłosić się do administratora w naszym laboratorium i zadeklarować chęć z korzystania z hot spotu - wtedy on doda nasze konto na serwer ogólny w GG i można śmigać w necie siedząc w czytelni!:) -
adI
-
Anonim
-
Anonim
-
-
PASZA
Strasznie mało osób się zadeklarowało... A szkoda-bo moim zdaniem warto! Zwłaszcza że internet bezprzewodowy docelowo ma być na wszystkich wydziałach PW - w tej chwili testowany jest na wydziale elektroniki i fizyki - będzie można sobie śmigać w necie siedząc np na świeżym powietrzu przy fontannie obok gmachu fizyki!:)
Osoby zainteresowane zapraszam do zgłoszeń do administratora KNSu! -
.:Mikołaj:.
-
adI
ja dziś byłem u pana aaa-aa-aaadministratora, co by się w końcu zapisać i rzeczywiście było tylko kilka(naście?) osób. come on ludzie, wystarczy podać tylko imię, nazwisko i nr indeksu. -
agnieszka
-
Grzesiek Kędzior
Tylko czemu ta reglamentacja? W centrach handl. można śmigać i bez hasła!
No, ale studenci też muszą mieć jakieś przywileje w końcu;-) -
Grzesiek Kędzior
>adI napisał
>ja dziś byłem u pana aaa-aa-aaadministratora
Zbluźniłeś stary przeciwko panu administratorowi. Wiesz co za to grozi? -
PASZA
>Gгzešκoωiακ napisał
>Tylko czemu ta reglamentacja? W centrach handl. można
>śmigać i bez hasła!
>No, ale studenci też muszą mieć jakieś przywileje w
>końcu;-)
Z tego co wiem - to rzeczywiście chodzi o pewien rodzaj przywileju - bo ideą jest żeby dać studentom możliwość skorzystania z netu - a nie kilkudziesięciu sąsiednim kamienicom "dzięki" którym transfer byłby odpowiednio bardziej "uszczęśliwiający"...;) -
Grzesiek Kędzior
Myślę, że ktoś może niedługo wpaść na "genialny" pomysł aby odpłatnie udostępniać dostęp do hotspota także niestudentom PW jeśli liczba posiadaczy notebooków i tym samym korzystajacych z hotspota studentów PW bedzie niewielka. No, ale i to może się już niedługo dość radykalnie zmienić - z wiadomej przyczyny. Chyba idą żniwa dla Antoniego K(T)os(h)iby! -
adI
>agnieszka napisała:
>a po co mi to jak nie mam laptopa:|
w komórkach są już karty sieciowe do wlan'a, więc laptop zbędny. -
Alek
-
PASZA
Alek dokładnie - zahaślony! I po to założyłem ten temat żeby zgłaszać się do administratora, żeby dodał Twoje konto do serwera głównego tak, aby Twoje KNSowe hasło tam działało! Czytaj całe tematy a nie ostatnie posty!;) -
Grzesiek Kędzior
Karty sieciowe do wlan'a w komórkach?! Rozwiń temat...
Z tego co wiem to tylko nieliczne komórki mają normalnie wbudowany WIFI(najdroższe egzemplarze); co inne palmtopy. Inna sprawa, że do normalnego przeglądania witryn telefony się nie nadają. Za mało pikseli na wyświetlaczu. Ale już np. do komunikatorów jak najbardziej.
-
adI
>Gгzešκoωiακ napisał
>Karty sieciowe do wlan'a w komórkach?! Rozwiń temat...
>Z tego co wiem to tylko nieliczne komórki mają normalnie
>wbudowany WIFI(najdroższe egzemplarze); co inne palmtopy.
>Inna sprawa, że do normalnego przeglądania witryn telefony
>się nie nadają. Za mało pikseli na wyświetlaczu. Ale
>już np. do komunikatorów jak najbardziej.
>
a wbudowany WIFI, to nie karta sieciowa radiowa? choćby nokia e90, czy z tańszych nokia e65 - na komórkach spokojnie można przeglądać strony by znaleźć potrzebne info, dla przyjemności troche gorzej. moje psp też ma wlan`a...niedługo wszystko będzie podpięte do Sieci:D -
Grzesiek Kędzior
Teraz tylko wypadałoby jeszcze podać przybliżoną przepustowość tego HOT SPOTA i będzie gites. Potem już tylko konfiguracja połączenia bezprzewododowego na laptopie/palmtopie/komórze i jesteśmy w domu.
Tak w ogóle to żal, tego straconego gola w 93 min meczu, cholera! -
-= b a m f =-
skur****y sedzia...
wogole co to za faul byl... przy kazdym roznym i rzucie wolnym sa takie faule...