VICIOUS NIGHT [141]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Horrid

Serdecznie zapraszamy na 2 urodziny VICIOUS NIGHT (10 edycja imprezy), które się odbędą 31.10.08 w klubie M25 (Warszawa, ul. Mińska 25) podczas halloweenowej edycji VAMPIRIADY!!! Zagramy dla Was w godz. 21-23 (główna sala, 1 piętro). Na początku zaprezentujemy klimatyczne halloweenowe kawałki, a po 22h będzie można usłyszeć utwory podsumowujące dwa lata działalności VN. Tradycyjnie sięgniemy po gitarowe brzmienia z elementami elektroniki.
    Do zobaczenia!!!

VICIOUS NIGHT halo_10: dead to the world

VAMPIRIADA HALLOWEEN

31.10.08
    M25 (Warszawa, ul. Mińska 25)
    START: 20:00 (koniec ok. 5:00)
    WSTĘP: 20 zł.

UWAGA: w godzinach 20-22 piwo w promocyjnej cenie 6 zł, po 22 – 8 zł!!!

Imprezę poprowadzą:

Sala GOTYK (I piętro):
    20-21 Herez
    21-23 Tendrill i Horrid (Vicious Night)
    23-5 VAMPIRIADA TEAM (Alcoholica, Jawil Gothzilla)

Sala ELECTRO (parter):
    20-22 DJ Moon (Generation of Rain)
    22-1 Mroofka, Rashida, ZuzZa (Insomnia)
    1-2 tonid (In Dark We Thrust)
    2-3 Anouk
    3-5 Ren

M25 to jeden z najciekawszych, największych i najbardziej klimatycznych klubów w Warszawie, dobrze znany bywalcom imprez z cyklu Goth’O’Mania.

Na imprezie będzie można na dwóch salach pobawić się przy najlepszej muzyce z szeroko pojętej stylistyki dark independent: rocku gotyckim, dark wave, cold wave, synth pop, gothic metalu, new romantic, dark electro, EBM, aggrotechu, industrialu oraz nieśmiertelnych przebojów z lat 80-tych.

Kilka zdań o klubie:

Wykorzystując unikalną praską architekturę, Centrum Artystyczne M25 zaadaptowało na swoją działalność przestrzeń starej praskiej kotłowni, postindustrialnego budynku mieszczącego się na terenie Polskich Zakładów Optycznych na warszawskiej Pradze.

M25 to wycieczka na Pragę zwieńczona genialną jakością brzmień, zapierającą dech w piersiach postindustrialną przestrzenią z metalowym kokonem zawieszonym ponad tłumem oraz obszernym, tajemniczym darkroomem. M25 to gigantyczna multifunkcjonalna elektroniczna przestrzeń zainspirowana klimatem topowych berlińskich klubów.

M25 to najlepszy sound system w mieście, zaprojektowany przez znaną brytyjską firmę “ohm”, która nagłaśnia najlepsze kluby w Londynie, Berlinie, Nowym Jorku i w wielu innych muzycznych stolicach świata. Na spragnionych czekają bary usytuowane na 2 poziomach klubu.
    Więcej na temat klubu tutaj: http://m25.waw.pl

Zapraszamy na jedyny taki Halloween w Polsce!
  • Horrid

Będzie to ostatnia edycja imprezy...

Powodów jest kilka...

Teraz zająłem się innymi projektami, a muzycznie podbijam w zdecydowanie inną stronę. Nie chcemy zmieniać z Tendrillem koncepcji całej imprezy, więc w najbliższych miesiącach na pewno na mieście i w necie nie będzie można zobaczyć kolejnych plakatów i info promujących VN... Może kiedyś dojdzie do reaktywacji, ale w chwili obecnej ten rozdział jest jak na razie zamknięty...

• G.I.Jane

o nie! kurka, to musze przyjsc!
  • Tendrill

Niestety wszystko ma swój początek i koniec.

Dziękuje publice, która była z nami i dawała naprawdę niezłego czadu na parkiecie, do zobaczenia 31.X na ostatniej edycji...

Tendrill

• Inixi

Szkoda, bo impreza VN była właśnie czymś przy czym zawsze najlepiej bawiłem się, klimat, ludzie, muzyka... nowe odkrycia muzyczne. Życzę więc powodzenia w dalszym spełnianiu się i aż nie mogę doczekać się aż nowy pomysł ujży światło dzienne.
  • afirmacja przez negację

moja obecnośc nie do konća zależy od mojej woli, którą posiadam, ale od poczynionych wcześniej planów. pewnie sie okaże juz na miejscu;)

natomiast bieda straszna z końcem VN, bo teraz juz nie będzie ani jednej sensownej imprezy w tym smutnym mieście.
  • (s)AIИT

>afirmacja przez negację napisała:
    >nie będzie ani jednej sensownej imprezy w tym smutnym mieście.

przesadzasz...jest sporo fajnych imprez w Warszawie, wręcz bywają takie dni, że nie wiadomo co wybrać

a tak w ogóle to świetny set panowie na vampiriadzie zaprezentowali :D

• Horrid

Dziękujemy wszystkim, którzy przybyli na 2 urodziny VN do M25!!! Impreza była bardzo udana, jednak niestety wiem, że nie wszystko się zmieściło w naszym 2 godzinnym secie... Może jeszcze kiedyś uda się to nadrobić :)

Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek uwagi, to proszę śmiało pisać.

(s)AINT, oświeć mnie proszę. może ninsane?:D

• (s)AIИT

ninsane - jak najbardziej; p,nie będę wymieniać wszystkich imprez DI odbywających się w Warszawie, ale w celu oświecenia Cię podam kilka przykładów: GOR, Insomnia, Dotyk Chaosu, czy Vampiriada...porównując z mniejszymi miejscowościami naprawdę nie mamy na co narzekać :)

rozumiem. dla przykładu napiszę, że w takim razie podtrzymuję, że nie ma obecnie w wawie żadnej sensownej imprezy a ninsane nawet na to miano - tzn imprezy - nie zasługuje.

proponuje porównać z poznaniem albo wrocławiem, tak na przykład.
  • (s)AIИT

Możesz sprecyzować?...nie ma sensownej imprezy pod względem muzycznym, czy organizacyjnym(czy może jeszcze jakimś innym)?...bo jeżeli chodzi o to pierwsze, to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sama coś zorganizowała - jedynie wtedy profil imprezy pokryje się w 100% z Twoim gustem muzycznym

Nadal pozostaję przy swoim zdaniu, że wybór jest duży...tym bardziej, że środowisko jest niestety stosunkowo niewielkie