-
Młodzi Socjaliści
Pod adresem http://www.centrumspoleczne.waw.pl można już znaleźć serwis Warszawskiego Centrum Społecznego MS. Na poddaszu kamienicy przy Kruczej 51 mieszczą się m.in. klub filmu zaangażowanego, sukcesywnie rozbudowująca się biblioteka, mini-archiwum ruchów społecznych a także mała sala konferencyjna. Zapraszamy na Kruczą - i do współpracy!
WCS to przestrzeń aktywności społecznej, animowana przez warszawskich młodych socjalistów. Na poddaszu budynku przy Kruczej 51 znajdziesz m.in.:
- klub filmu zaangażowanego - projekcje w każdy piątek o 18.00. o filmach dyskutujemy z naukowcami, filmoznawcami, działaczami społecznymi
- wystawy - już w marcu: wystawa poświęcona działalności podziemnej PPS w latach 80
- bibliotekę - książki poświęcone ruchom społecznym, krytyce neoliberalizmu, myśli feministycznej... W bibliotece udostępniamy także zbiory elektroniczne - łącznie dzięsiątki tysięcy (!) współczesnych pozycji (głównie anglojęzycznych) z zakresu nauk społecznych i humanistyki
- archiwum ruchów społecznych - zbieramy wydawnictwa, druki ulotne, fotografie związane z działalnością współczesnych ruchów społecznych. Udostępniamy m. in. materiały związane z protestami przeciwko płatnym studiom w latach 90, początkami ruchu alterglobalistycznego, historią lewicy solidarnościowej...
- linux install parties - pomagamy rozstać się z oprogramowaniem Microsoftu i zainstalować na swoim komputerze Linuxa
- internet - już wkrótce - darmowy dostęp do internetu na terenie Centrum (WiFi)
http://www.centrumspoleczne.waw.pl -
Camilo Loco
-
Kapitan Zajebistość
stary, nie zaczynaj z polityką. polowania na komuchów robią się nudne. -
Anonim
wez sie odtenteguj; nie mam dzis nastroju dla nacjonalistycznej prawicy ganiającej ludzi za ich poglądy. -
-
Camilo Loco
>Pobożny Glanojebca napisał
>>stary, nie zaczynaj z polityką. polowania na komuchów
>>robią się nudne.
>
>Ja tam się okradać bezkarnie nie pozwolę, nie wiem jak
>ty, ale ktoś musi powiedzieć to wprost: WARA OD MOJEJ
>WŁASNOŚCI!
-
Camilo Loco
>gosia napisała:
>wez sie odtenteguj; nie mam dzis nastroju dla
>nacjonalistycznej prawicy ganiającej ludzi za ich poglądy.
Widzę, że massmedia naprawdę robią wodę z mózgu ludziom. Jakie poglądy? Niech sobie zakładają stowarzyszenie im. Stalina, ale za swoją zarobioną krwawicę, a nie naszą! -
Anonim
Rownie twardo protestujesz przeciwko wykladaniu wspolnej kasy na Swiatynie Opatrznosci? -
Camilo Loco
-
Camilo Loco
A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.
Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku, ILE? I skąd? -
Anonim
-
Kapitan Zajebistość
k***a mać! na jakiej podstawie oskarżasz kogoś o złodziejstwo? tylko dlatego, że wierzy w socjalizm? na innym gronie autor przyznał się, że kasa przyszła z UE i ze składek członkowskich jego organizacji. -
KitKa(t)
>Furius Camillus ® ha escrito:
>A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto
>zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.
>
>Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku, ILE?
>I skąd?
skoro jakikolwiek sprzeciw wystarczy, by wstrzymac redystrybucje srodkow, to nie uwazasz, ze chocby moj sprzeciw powinien powstrzymac dofinansowanie swiatyni opatrznosci?
zgrzyt... -
Camilo Loco
>k***a mać! na jakiej podstawie oskarżasz kogoś o
>złodziejstwo? tylko dlatego, że wierzy w socjalizm? na
>innym gronie autor przyznał się, że kasa przyszła z UE i
>ze składek członkowskich jego organizacji.
;] A składki to czarodziej wyjął z kapelusza, wiesz co to redystrybucja dóbr?
Przy okazji, dziękuję za odpowiedź, czyli jednak ukradli to, co wcześniej zostało ukradzione przez unie, a jeszcze wcześniej przez III RP. Heh.. -
Camilo Loco
>KitKa(t) napisał
>>Furius Camillus ® ha escrito:
>>A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto
>>zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.
>>
>>Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku,
>ILE?
>>I skąd?
>
>skoro jakikolwiek sprzeciw wystarczy, by wstrzymac
>redystrybucje srodkow, to nie uwazasz, ze chocby moj
>sprzeciw powinien powstrzymac dofinansowanie swiatyni
>opatrznosci?
>
>zgrzyt...
I mój też, nie zapominaj. -
Anonim
-
Camilo Loco
A i tak, socjalista z natury jego ideologii musi kraść by być socjalistą. Niestety. -
Kapitan Zajebistość
daj se na luz. po cholerę prowokujesz kłótnie? z profilu wnioskuję, że jesteś nacjonalistą i coraz bardziej przekonuję się, że w waszej naturze jest pociąg do nieuzasadnionej agresji :/ -
Kapitan Zajebistość
zresztą, idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśliby ta twoja świątynia opatrzności była finansowana z dobrowolnych datków (bo składka członkowska jest dobrowolna, w końcu nie ma obowiązku być członkiem jakiejkolwiek organizacji), to i tak pochodzi z kradzieży. ale nie, socjalista/komunista jest złodziejem, a my nie, nawet jeśli legalnie i w ten sam sposób jak my zdobywa pieniądze. żenada -
Camilo Loco
>zresztą, idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśliby ta
>twoja świątynia opatrzności była finansowana z
>dobrowolnych datków (bo składka członkowska jest
>dobrowolna, w końcu nie ma obowiązku być członkiem
>jakiejkolwiek organizacji), to i tak pochodzi z kradzieży.
>ale nie, socjalista/komunista jest złodziejem, a my nie,
>nawet jeśli legalnie i w ten sam sposób jak my zdobywa
>pieniądze. żenada
Ale państwo opiekuńcze nie pyta się czy chcesz płacić czy nie, po prostu bierze bez pytania i rozdaje byle komu, np. UE,a ta z kolei takim organizacjom, które złożą wniosek.
Kumasz? :> -
Kapitan Zajebistość
przecież każde bierze bez pytania kasę od obywateli. poborca podatkowy nie przyjdzie do ciebie z miłym uśmiechem na ustach i nie zapyta się "przepraszam pana, czy zapłaci pan podatek?", tylko powie "dawaj kasę albo zabieram telewizor"
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne