Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Młodzi Socjaliści

Pod adresem http://www.centrumspoleczne.waw.pl można już znaleźć serwis Warszawskiego Centrum Społecznego MS. Na poddaszu kamienicy przy Kruczej 51 mieszczą się m.in. klub filmu zaangażowanego, sukcesywnie rozbudowująca się biblioteka, mini-archiwum ruchów społecznych a także mała sala konferencyjna. Zapraszamy na Kruczą - i do współpracy!

WCS to przestrzeń aktywności społecznej, animowana przez warszawskich młodych socjalistów. Na poddaszu budynku przy Kruczej 51 znajdziesz m.in.:

- klub filmu zaangażowanego - projekcje w każdy piątek o 18.00. o filmach dyskutujemy z naukowcami, filmoznawcami, działaczami społecznymi

- wystawy - już w marcu: wystawa poświęcona działalności podziemnej PPS w latach 80

- bibliotekę - książki poświęcone ruchom społecznym, krytyce neoliberalizmu, myśli feministycznej... W bibliotece udostępniamy także zbiory elektroniczne - łącznie dzięsiątki tysięcy (!) współczesnych pozycji (głównie anglojęzycznych) z zakresu nauk społecznych i humanistyki

- archiwum ruchów społecznych - zbieramy wydawnictwa, druki ulotne, fotografie związane z działalnością współczesnych ruchów społecznych. Udostępniamy m. in. materiały związane z protestami przeciwko płatnym studiom w latach 90, początkami ruchu alterglobalistycznego, historią lewicy solidarnościowej...

- linux install parties - pomagamy rozstać się z oprogramowaniem Microsoftu i zainstalować na swoim komputerze Linuxa

- internet - już wkrótce - darmowy dostęp do internetu na terenie Centrum (WiFi)

http://www.centrumspoleczne.waw.pl
  • Camilo Loco

Ile ukradliście z naszych podatków na to "centrum"?
  • Kapitan Zajebistość

stary, nie zaczynaj z polityką. polowania na komuchów robią się nudne.
  • Anonim

wez sie odtenteguj; nie mam dzis nastroju dla nacjonalistycznej prawicy ganiającej ludzi za ich poglądy.
  • Camilo Loco

>Pobożny Glanojebca napisał
    >>stary, nie zaczynaj z polityką. polowania na komuchów
    >>robią się nudne.
    >
    >Ja tam się okradać bezkarnie nie pozwolę, nie wiem jak
    >ty, ale ktoś musi powiedzieć to wprost: WARA OD MOJEJ
    >WŁASNOŚCI!

• Camilo Loco

>gosia napisała:
    >wez sie odtenteguj; nie mam dzis nastroju dla
    >nacjonalistycznej prawicy ganiającej ludzi za ich poglądy.

Widzę, że massmedia naprawdę robią wodę z mózgu ludziom. Jakie poglądy? Niech sobie zakładają stowarzyszenie im. Stalina, ale za swoją zarobioną krwawicę, a nie naszą!
  • Anonim

Rownie twardo protestujesz przeciwko wykladaniu wspolnej kasy na Swiatynie Opatrznosci?
  • Camilo Loco

Bądź co bądź, taka była "wola ludu". :>
  • Camilo Loco

A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.

Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku, ILE? I skąd?
  • Anonim

mania czy ki diabeł?
  • Kapitan Zajebistość

k***a mać! na jakiej podstawie oskarżasz kogoś o złodziejstwo? tylko dlatego, że wierzy w socjalizm? na innym gronie autor przyznał się, że kasa przyszła z UE i ze składek członkowskich jego organizacji.
  • KitKa(t)

>Furius Camillus ® ha escrito:
    >A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto
    >zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.
    >
    >Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku, ILE?
    >I skąd?

skoro jakikolwiek sprzeciw wystarczy, by wstrzymac redystrybucje srodkow, to nie uwazasz, ze chocby moj sprzeciw powinien powstrzymac dofinansowanie swiatyni opatrznosci?

zgrzyt...
  • Camilo Loco

>k***a mać! na jakiej podstawie oskarżasz kogoś o
    >złodziejstwo? tylko dlatego, że wierzy w socjalizm? na
    >innym gronie autor przyznał się, że kasa przyszła z UE i
    >ze składek członkowskich jego organizacji.

;] A składki to czarodziej wyjął z kapelusza, wiesz co to redystrybucja dóbr?
    Przy okazji, dziękuję za odpowiedź, czyli jednak ukradli to, co wcześniej zostało ukradzione przez unie, a jeszcze wcześniej przez III RP. Heh..
  • Camilo Loco

>KitKa(t) napisał
    >>Furius Camillus ® ha escrito:
    >>A temat jest o socjalistycznej spelunce, nieważne kto
    >>zabiera, ważne, że zabiera wbrew mojej czy twojej woli.
    >>
    >>Dlatego ponawiam pytanie do socjalisty, autora wątku,
    >ILE?
    >>I skąd?
    >
    >skoro jakikolwiek sprzeciw wystarczy, by wstrzymac
    >redystrybucje srodkow, to nie uwazasz, ze chocby moj
    >sprzeciw powinien powstrzymac dofinansowanie swiatyni
    >opatrznosci?
    >
    >zgrzyt...

I mój też, nie zapominaj.
  • Anonim

no mówiłam ze mania:P
  • Camilo Loco

A i tak, socjalista z natury jego ideologii musi kraść by być socjalistą. Niestety.
  • Kapitan Zajebistość

daj se na luz. po cholerę prowokujesz kłótnie? z profilu wnioskuję, że jesteś nacjonalistą i coraz bardziej przekonuję się, że w waszej naturze jest pociąg do nieuzasadnionej agresji :/
  • Kapitan Zajebistość

zresztą, idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśliby ta twoja świątynia opatrzności była finansowana z dobrowolnych datków (bo składka członkowska jest dobrowolna, w końcu nie ma obowiązku być członkiem jakiejkolwiek organizacji), to i tak pochodzi z kradzieży. ale nie, socjalista/komunista jest złodziejem, a my nie, nawet jeśli legalnie i w ten sam sposób jak my zdobywa pieniądze. żenada
  • Camilo Loco

>zresztą, idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśliby ta
    >twoja świątynia opatrzności była finansowana z
    >dobrowolnych datków (bo składka członkowska jest
    >dobrowolna, w końcu nie ma obowiązku być członkiem
    >jakiejkolwiek organizacji), to i tak pochodzi z kradzieży.
    >ale nie, socjalista/komunista jest złodziejem, a my nie,
    >nawet jeśli legalnie i w ten sam sposób jak my zdobywa
    >pieniądze. żenada

Ale państwo opiekuńcze nie pyta się czy chcesz płacić czy nie, po prostu bierze bez pytania i rozdaje byle komu, np. UE,a ta z kolei takim organizacjom, które złożą wniosek.

Kumasz? :>
  • Kapitan Zajebistość

przecież każde bierze bez pytania kasę od obywateli. poborca podatkowy nie przyjdzie do ciebie z miłym uśmiechem na ustach i nie zapyta się "przepraszam pana, czy zapłaci pan podatek?", tylko powie "dawaj kasę albo zabieram telewizor"
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)