Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Łukasz Owczynnikow

Witam.
    Nazywam sie Lukasz Owczynnikow. Wspoltworze symfoniczna orkiestre na Uniwersytecie. Kierownictwo Artystyczne zgodzil sie objac p. Ruben Silva, swietny czlowiek i dyrygent.
    Oficjalny nabor jeszcze za chwile. Trwaja ustalenia dotyczace spraw organizacyjnych. Natomiast chetnych juz teraz prosze o wpisywanie sie na forum lub przeslanie info na mail
    508058536.
    Napiszcie prosze jaki instrument, gdzie, jak dlugo sie uczyliscie, krotko gdzie graliscie (szczegolnie w jakich orkiestrach) i tyle.
    Prosze sie nie przejmowac jesli ktos nie czuje sie Mozartem :)
    Na razie nikogo nie oceniamy, zbieramy zgloszenia, orientujemy sie w zainteresowaniu.

UWAGA! Mozliwe ze w przyszlym tygodniu zaczniemy juz proby do programu koled z chorem akademickim, z p.Irina Bogdanovich.Koledy w nowych aranzacjach na chor i orkiestre smyczkowa. Mozliwe ze zagramy na UW jeszcze w tym roku.
    Dlatego szczegolnie prosze o kontakt wszystkich smyczkowcow.
    Juz troche ludzi mamy ale to dopiero poczatek.
    W najblizszym czasie podam wiecej szczegolowych informacji.
    Pozdrawiam serdecznie
    Lukasz Owczynnikow
  • Puti

i co z ta orkiestra? potrzebujecie moze klarneciku? :)
  • Łukasz Owczynnikow

Hej. Potrzebujemy kazdego.
    Uwaga. Planujemy pierwszy koncert naszej orkiestry (na razie tylko kameralnej smyczkowej) na 20 lub 27 stycznia.
    Szczegoly dotyczace wszystkiego przekaze za kilka dni i na probach.
    Pierwsza proba planowana jest na weekend najblizszy 16lub17 grudnia w szkole na miodowej.
    Kiedy bedzie dokladnie dowiem sie do wtorku i dam znac.
    Do niektorych mam juz telefony kom. W razie czego prosze o rozpropagowanie informacji.
    Szykuje sie takze kolejny wystep, na poczatku marca, moze takze z detymi... :)
    O wszystkim w miare rozjasniania sie sprawy bede informowal.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Lukasz Owczynnikow
    ps. jesli ktos chce mnie uslyszec i zobaczyc (poznac) to w czwartek o 19 gram fajny koncert-spektakl w mazowieckim centrum kultury i sztuki na elektoralnej. wstep wolny koncert pt "tu radio wolna europa" chcemy go wykonac w tym roku takze w wersji symfonicznej jesli tylko sie da to zorganizowac.
    Jeszcze raz, najlepszego do uslyszenia!
    lukasz
  • Puti

ejjj...czemu nie chcecie klarneciku w stalym skladzie? calkiem mi zalezy na powrocie do grania, wiec moze znajdzie się miejsce dla klarnetu w stalym skladzie... az tak malo macie chetnych instrumentalistow detych ze nie da sie skolowac pelnego skladu orkiestry? moge zmobilizowac swoich znajomych, tylko czy wymogiem jest bycie studentem UW?
  • Henryk Gwizdecki

no i co z tą orkiestrą? gra gitara?
  • Łukasz Owczynnikow

Hej!
    Przepraszam wyjasniam pewne niescislosci.
    Chetnych detych i gitar jest sporo.
    W przyszlosci zamierzamy jak najbardziej grac pelnych, wielkim skladem.
    Natomiast na razie zaczynamy od smyczkow dlatego ze takie byly opcje grania, takie aranze i zapotrzebowanie.
    Natomiast chcemy zaistniec powaznie na wiosne i wtedy wszyscy bede potrzebni.
    Nie powiedzialem ze nie chcemy detych ani nikogo.. nie,nie
    Na poczatku stycznia zrobimy spotkanie informacyjne i wtedy zaprosimy wszystkich chetnych itd.
    Takze spoko.
    Dziekuje za deklaracje pomocy w sciaganiu znajomych na pewno na razie potrzeba fagotow, obojow, skrzypiec altowek, waltorni, z reszta nie jest tak zle jeszcze a nie bylo oficjalnego naboru jeszcze.
    Pozdrawiam serdecznie i do uslyszenia!
    lukasz
  • p o r t e r

górniczo - hutnicza orkiestra dęta., robi nam paparara...
  • Anonim

>p o r t e r napisał
    >górniczo - hutnicza orkiestra dęta., robi nam paparara...

A co na to NATO?; )

Ja bym bardzo chętnie posłuchała NASZEJ orkiestry; ) Niestety z graniem będzie cieżko :)
  • p o r t e r

Ja umiem grać na nerwach!!!
  • Henryk Gwizdecki

>Łukasz Owczynnikow napisał
    >Hej!

>Dziekuje za deklaracje pomocy w sciaganiu znajomych na pewno
    >na razie potrzeba fagotow, obojow, skrzypiec altowek,
    >waltorni, z reszta nie jest tak zle jeszcze a nie bylo
    >oficjalnego naboru jeszcze.

Rozumiem, że może nie być fagotów i skrzypiec altówek, ale żeby na uniwerku już nie było porządnych opojów?

przecież bez tego to żadna orkiestra nie pociągnie.

• Łukasz Owczynnikow

spokojnie
    jeden juz jest :) to bedzie komu podac a.
    na razie niektorzy daja d..ale zaczynamy grac zaraz po nowym roku
    Podzielam zdanie ze bez oboju nie pociagnie :) takze tym bardziej mam nadzieje ze na przyklad ty pomozesz znalezc.
    Pozdrawiam swiatecznie
    lukasz
  • Łukasz Owczynnikow

Witam!
    Festiwal na miodowej ktory mial byc w polowie marca i mielismy miec spokojnie duzo czasu zeby sie zebrac przygotowac itd zostal nagle przesuniety na poczatek lutego...
    Mimo to mam propozycje abysmy tam zagrali.
    Krotki koncert 4 lutego popoludniu.
    Proby 27 stycznia i 3 lutego (niedziele)godzine napisze.
    Utwory na ork.smyczkowa Ignacego Zalewskiego i Piotra Bukowskiego (mlodzi zdolni kompozytor), dyrygent tez bedzie mlody,mam nadzieje zdolny :)
    czesc skladu zebrali kompozytorzy,ale potrzeba nam duzo skrzypkow jeszcze, z 2 altowki, wiolonczele. Takze rozpuszczajcie wici by ludzie pisali do mnie
    508-058-536 bede rozsylal szczegoly dotyczace prob, no i na razie w takim laczonym skladzie moglibysmy zaczac, poznac sie, przy okazji zrobic nabor dla detych przy okazji pewnie tej proby 3go lutego i zobaczyc jak to praktycznie wyglada. Takze tyle na ta chwile :)
    badzmy w kontakcie. pozdrawiam
    lukasz
  • Łukasz Owczynnikow

UWAGA UWAGA!
    Mozemy zagrac koncert w ramach prestizowego cyklu sroda na akademii muzycznej. Koncert symfoniczny pod tytulem doktoranci amfc, ktorzy beda solistami.15go pazdziernika tego roku. Pytanie jest takie czy zdolamy zebrac na ten termin sklad, tak zeby tydzien przed moc zrobic proby.
    Przedsiewzieciem w tej chwili zajmuje sie dyrygent/dyrektor orkiestry Maja Metelska i pomagam ja.
    Musimy potwierdzic nasza gotowosc rektorowi uczelni w ciagu tygodnia, dlatego prosze wszystkich chetnych na konkretnie ten projekt tj koncert15go pazdziernika na moj adres email- owczynnikow@poczta.onet.pl
    Prosze podac imie i nazwisko, instrument, wiek, aktualny stan edukacji muzycznej, krotko o doswiadczeniu.kontakt, 2 numery tel plus e mail.
    Tych od ktorych dostalem informacje wczesniej np na gronie, jesli moge prosic o uaktualnienie i przeslanie na maila bede wdzieczny.
    Prosze takze kierowac do mnie swoich znajomych itd.
    Wszyscy sa potrzebni w tej chwili. Selekcja odbedzie sie juz w praktyce, moze nie trzeba bedzie, mam nadzieje :)
    Jesli chodzi o dalsza przyszlosc to juz nie chce zapeszac, bo juz wczesniej mowilem a tu nowe problemy wyszly na jaw, takze na razie koncentrujemy sie na tym zeby moc ruszyc w ten sposob. Prawdopodobnie jeszcze nie pod egida uw, gdyz potrzeba troche czasu i formalnosci zeby sfinalizowac kwestie umowy.
    Nawet jesli tego nie widac, to caly czas z determinacja szukamy dla orkiestry koncertow, zaplecza i wszystkiego zeby muzykom bylo jak najlepiej. Prosze mi wierzyc. Sami jestesmy muzykami orkiestrowymi takze najlepiej znamy potrzeby i oczekiwania. Poniewaz nie ma byc to chautura ani amatorskie grania dlatego z pietyzmem brniemy przez sprawy organizacyjne i zeby bylo pozniej profesjonalnie i przepraszam , nie spodziewalem sie tyle to zajmie ale widocznie musi.
    Ok. Na razie koncze, jestesmy w kontakcie. Gratuluje Gosi i Marcie i komu tam jeszcze egzaminow do akademii, czy juz nawet uniwersytetu muzycznego :) i wogole pozdrawiam wszystkich muzykow zapalencow wakacyjnie, muzycznie!
    wreszcie mam czas cwiczyc i to jest super. pozdrawiam i czekam na kontakt.! :)
    z powazaniem
    lukasz
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)