-
Karla
Artysta" z Kostaryki Guillermo Habacuc Vargas przywiązał
umierającego z głodu psa jak dzieło sztuki, nie pozwalał
go karmić i poić, aż biedne psisko zmarło...
W rezultacie tego "pokazu" (którego pies nie przeżył)
"artysta" został wybrany do reprezentowania swego kraju w
Biennale Ameryki Centralnej w Hondurasie w 2008 roku. Celem
petycji jest protest i bojkot tego (pożal się Boże)
artysty i jego "dzieła".
Zdjęcia: http://elperritovive.blogspot.com/
Podpisać można się tutaj: http://www.petitiononline.com/13031...
PRZEŚLIJ DALEJ I ZAŁATWMY TEGO ŚMIECIA!!
(3 wers- miasto, 4 wers- kraj) -
Anonim
sorry, ale to bezduszny ch**!!!!!
jak zobaczylam te zdjecia 3 dni temu, to sie we mnie az gotowalo na widok tych snobistycznych "podziwiaczy sztuki" popijajacych drinki nad uwiazanym do sciany zaglodzonym psim szkieletem powleczonym tylko skora! nie wiem, jak mogli takiego "artyste" jeszcze za to nagrodzic... wybrali go chyba ludzie z takim wyczuciem "smaku" jak ten zabojca!
podpisujcie sie!!! -
Anonim
to poczucie pseudo-sztuki sie zaczelo jak zaczeli oklaskiwac jakies pieprzone krzesla przyczepione do sciany albo genitalia pokazywane gdzie popadnie... juz niedlugo bedzie taki pokaz z udzialem starego czlowieka albo skazanca jakiegos...
brawo, klaszczmy, kur#$%
pieprzone salony -
anna
http://www.dziennik.pl/Default.aspx...
podobno to prowokacja.
aha, i przygotujcie się na wylewanie na Was żółci i ataki, że nic nie robicie w sprawie ukraińskich dzieci, polsich bezdomnych i narkomanów i że jesteście hipokrytami. Tyle uzyskałam podejmując dyskusje na ten temat w weekend.
zwątpiłam w ludzi. naprawdę.
-
-
Kapitan Zajebistość
podpisałem petycję bo nie lubię okrucieństwa pod żadną postacią... ale z drugiej strony: nie wydaje się wam to trochę podejrzane? pamiętacie tą sprawę z holenderskim reality show, w którym nagrodą była nerka? okazało się, że to prowokacja. może to także? -
anna
-
Kapitan Zajebistość
>popik napisała:
>jw.
>przeczytaj artykuł w dzienniku
wybacz, umknął mi jakoś ten link :P ale tak to jest, jak człowiek musi wstać o 5.30, żeby zdążyć na pociąg :/ -
Mahoń.
może to i prowokacja, ale na pewno nie jest to sztuka.
bestialstwo, okrucieństwo, bezduszność, to chyba nie są synonimy słowa sztuka... Przynajmniej ja sie wychowałam w takim przekonaniu.
Jesli tak dalej pojdzie to nie dlugo ludzie zaczną sie mordować w imie 'Evviva L'arte'. -
anna
pewnien japończyk w ramach happeningu popełnił harakiri.
w sumie- samobójstwo, więc skrzywdził tylko siebie...
tyle że nikt nie żyje sam, miał rodzinę, przyjaciół.
-
Asia
Najgorsze jest to, że na tej wstawie byli widzowie i nikt nie zainteresował się zdychających psem... -
Anonim
Kurcze, nie wiem.. Po tym artykule w dzienniku, po paru innych sprzecznych doniesieniach i wobec braku innych swiadkow zdarzenia (wszystkie relacje cytuja jedno jedyne zrodlo) wydaje mi sie, ze to naprawde byla prowokacja i fałszywka - gosc mogl puscic w internet spreparowaną historię. Sprawa moze byc troche podobna do kotkow bonsai, w obronie ktorych tez pol swiata slalo petycje, a ktore powstaly w fotoszopie, jako taki socjotest.
Gdyby jednak sie okazalo, ze to prawda - goscia nalezy natychmiast odstrzelic.. -
Anonim
troche dziwna sprawa, wpisuja sie ludzie z calego swiata a strona jest nawet nie po angielsku (mozna bylo o to zadbac przeciez), po drugie skad juz tak szybko takie gotowe wyjasnienie dla prasy (artykul w dzienniku) tzn skad oni juz wiedza ze to prowokacja - dotarli do kolesia, on dotarl do wszystkich gazet jak niby taki nieznany i nikt o nim nie slyszal? z kolei moze to prawda jest a teraz chce wymazac blamaz i sie ratuje tanimi unikami w stylu "tyle dzieci gloduje"..
fakt jest taki wg mnie, ze teraz i tak jestesmy zalewami przez morze pseudo-sztuki, ktora jacys pseudo-inteligentni krytycy kaza nam sie zachwycac bo tak wypada... im bardziej na sile napiszesz popierdzielony wiersz zupelnie bez sensu (znaczy sie stworzysz zlepke slow totalnie bez jakiegokolwiek znaczenia, ktorej nikt nie rozumie) tym bardziej jestes artysta i poeta przez duze A i P... porazka -
Nati
Podpisałam się i ja i moi Rodzice. O K R U C I E Ń S T W O. Świat ludzi mnie momentami obrzydza... I wcale mnie ta prowokacja, czy też nie - prowokacja nie zachęca do słania kasy na dzieci z Afryki... W Polsce też jest dużo dzieci, którym trzeba pomóc... Tylko u nas nie głodzi się po to psów! U nas zabija się bez celu niedźwiadki=/ -
Anonim
-
okrucienstwo! skad sie biora tacy ludzie?! szkoda ze jego tak nie przywiazano moze wtedy zastanowilby sie co robi.. a ci ktorzy znaja sie na sztuce.. zal.. po prostu szkoda slow.
-
lestaca
Nie wiem, ile z tych doniesień jest prawdą.
To już nieistotne.
A zanim szumnie ogłosicie tego gościa złym, zastanówcie się chwilę. Obojętnie, czy nazwać to sztuką czy nie, jej zadanie spełnia - daje do myślenia. -
Człowieka cień...
Nie znacie sie na sztuce i tyle , przykro mi że tak mało w Was artystycznego pierwiastka. -
Acirus
-
SLAKU (;
>Asia napisała:
>Najgorsze jest to, że na tej wstawie byli widzowie i nikt
>nie zainteresował się zdychających psem...
Mysle, ze wlasnie wszyscy sie nim zainteresowali :o)))) -
Stara
A możeby tak... przywiązać tego "artystę"... i obserwować jego agonię, popijając drinki?
...
Sorry, wcale tak nie myślę, ale płakać mi się chce,bo wiem,że niewiele można zrobić...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne