-
Piotr
Hej, orientuje się ktoś z Was jak na naszej kochanej uczelni odbywa się zaliczanie wojska? Chodzi mi o te kursy co chodzi się co któryś weekend na szkolenia, potem koszarują na 2 miesiące i ma się wszystko zaliczone + stopień podoficerski. Podobno robi się to na II roku, ale nie mogę znaleźć info.... -
Barti
4 tyg. odjebania w koszarach po PO masz kaprala zdaje sie po tym odrazu chorzego czy cos takiego -
Anonim
Info masz na stronie głównej UW, po prawej stronie w dziale "Studenci" masz link do "szkoleń wojskowych".
Też jestem tym zainteresowany... ale kompletnie nie łapie jak to ma wyglądać w praktyce. Pozatym, w tym linku pisze:
"Już od maja studenci drugiego roku studiów będą mogli uczestniczyć w kształceniu z przysposobienia obronnego (...)"
a niżej:
"TERMINY ZAJĘĆ: WRZESIEŃ: 10.09. g.10.00; 18.09. g.15.00; 24. 09 g. 14.00." To co? zapisujemy się w maju a ten cały kurs ma miejsce we wrześniu!? :P Może jestem głupi ale jakoś tego nie czaje; ) -
Anonim
Dla zainteresowanych: dzwoniłem do tego Pana Krauzego, który jest rzekomo odpowiedzialny za te szkolenia, okazało się, że jednak nie (podobno go nie zatrudnili czy coś) = ta informacja na stronie UW jest nieaktualna. Przekierowany zostałem do Biura Spraw Pracowniczych (czy jakoś tak) gdzie dowiedziałem się... że nic na temat szkoleń nie wiedzą, nie wiedzą też kiedy będzie cokolwiek wiadomo, po prostu NIC nie wiedzą na ten temat.
nom. -
-
Kapitan Zajebistość
-
Piotr
-
Martin
Rok temu było to samo. Gdy ludzie nie chcą do woja, biorą. Gdy się sami pchają, z nikąd pomocy :). -
Anonim
Jednym z wyjść (poza czekaniem aż coś drgnie - wyjście dla optymistów :) jest poszukanie tych kursów na jakiś innych uczelniach i tam się na nie zapisać. Kobieta z tego BSP powiedziała, że pod koniec października MOŻE coś będzie WIADOMO... jeżeli będzie bo termin składania podań jest do 31.10* (to tez jej powiedziałem, odpowiedziała, ze może zostanie przedłużony termin zapisów ale przecież to termin od górny z Ministerstwa Obrony Narodowej, to nie wiem jak ona ma zamiar to załatwić).
<ściana>
* - "Na studiach licencjackich trzeba go złożyć do 31 października, a na magisterskich do 31 marca." -
Anonim
sie to nazywa Studium Medycyny Katastrof i oni to organizuja. info na stronie -
Bazalt
tak, na stronie AM w części o PO, jest napisane że PO jest od 1.I.-31.XII.07 o.O o co chodzi... -
Anonim
Dzwoniłem do tej medycyny katastrof, czas na złożenie wniosku jest jednak między 31.10 a 31 marca a potem do 30 września trzeba zdać egzamin. Oby do 31.03 podpisali tą umowę z tym pułkownikiem i się ogarnęli bo to skandal jest!; ) -
Anonim
Jest tak, ze do konca marca trzeba zlozyc podanie o odbycie PO w tym calym studium. Potem trzeba isc na jedne zajecia (jakies 3h) i przyjsc na egzamin (terminy sa albo beda podane). Jak zdasz (a raczej trudno oblac), to dostajesz wpis do indeksu i idziesz do swojego WKU, zlozyc wniosek o odbycie przeszkolenia w czasie wakacji. Albo wezma, albo nie. Jesli tak, to idziesz na 6 tygodni w kamasze, potem egzamin i stopien podchorazego. Jesli nie, to po roku wniosek sie przedawnia, wzywaja do wku i przenosza do rezerwy jako szeregowego.
Jeszcze jedna istotna informacja - trzeba to zrobic na 2 roku studiow licencjackich albo na 3 roku magisterskich - innej opcji nie ma.
Pozdro:) -
Dżimi
-
Piotr
-
Anonim
http://www.uw.edu.pl/pl.php/student... :| czyli nie wiadomo kiedy -
Arisa
-
Piotr
-
Anonim
a to teraz nie wystarczy ukonczyc studiow, zeby byc przeniesionym do rezerwy? -
Arisa
Nie, i nigdy nie wystarczyło zdaje się, tylko kiedyś nie brali po ich ukończeniu... -
Paveu
No dobra, a czy ktoś ze studiów licencjackich próbował gdzieś złożyć to podanie o udział w zajęciach z PO?
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne