Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • QQL

Pytanie do starszego, zmotoryzowanego grona studentów. Powiedzcie mi gdzie stawiacie swoje cztery kółka ? WaPark okazuje sie bezwzględny dla biednych studentów. Ostatno uroczy automat drukujący kuponiki przyprawił mnie o zawał serca... Licze na porady :)
  • Księżniczka Jęczybuła

ZTM.
  • QQL

ehhh, a jakiś plan b ?
  • Wojtek

>QQL napisał
    >ehhh, a jakiś plan b ?

Furmańska... (Jeżeli chodzi o okolice Kampusu Centralnego). Ale to tylko z tego co zasłyszane. Zasadniczo też polecam ZTM - w szczególności pojazdy szynowe i zdrowotny spacerek od nich.
  • Księżniczka Jęczybuła

http://www.ztm.waw.pl/parkuj.php
    :>
  • QQL

ohh Jęczybuło co ja bym bez Ciebie zrobił :D

Furmańska hmmm...
  • Doman

Był już taki temat, choć pewnie ciężko będzie go odkopać bo już dawno nikt w nim nie pisał.
  • QQL

uu przepraszam, chęci starczyło mi na kopanie 4 stron wstecz :)
  • Anonim

najlepszym rozwiązaniem jest niebieska karta parkingowa osób niepełnosprawnych - można na nią wjechać na teren campusu za free. Lecz jest to jedynie rozwiązanie dla osób niepełnosprawnych, więc podejrzewam że nie zainteresuje Cię to rozwiązanie :D
    pozdrawiam!
  • QQL

hehe dzięki :D każda rada sie liczy :D

również pozdrawiam :)
  • Janek

kompletnie bez sensu jest się pchać samochodem do centrum. I czasowo i finasowo to się nie opłaca. Najlepiej zostawić gdzies na obrzeżach (służew, wilanowska, gdzie powstaje specjalny parking) i dalej metrem.
  • KitKa(t)

ja jak musze, to stawiam sie w okolicach ILSu na browarnej albo pd buwem. tyle ze to taka sama odleglosc, jak od metra, wiec rozwiazanie ma sens tylko, jesli po zajeciach BARDZO i SZYBKO potrzebujesz auta.

niestety jestesmy skazani na ztm i metro warszawskie - chyba, ze masz nadmiar kasy na paliwo; ]
  • Pięćdziesięciu

Polecam motocykl, ewentualnie skuter. WaPark może wtedy cmoknąć Cie w rurę ...wydechową. Można sie nawet tak dogadać, żeby parkować na terenie kampusu głównego. Inna sprawa że teraz robi sie troche zimno. pzdr
  • Anonim

Ja pod BUWem stawiam jak muszę, ale potem trzeba dymać 10 minut pod górkę i cała wygoda samochodu idzie w zapomnienie... A nie wie ktoś może ocb z tymi miejscami parkingowymi pod IINiSB na który można wjechać z Nowego Świata? (tzn. nie bardzo można, bo miejskie stoją...)
  • raczej wątpię

zapraszamy...;)
  • Lucas

Jajak jestem fura tez w okolicach BUWu...bez przesady z tym dymaniem(no zalezy jeszcze kto ma gdzie zajecia:P),chyba nie ma innego dobrego,darmowego miejsca.
  • QQL

też zdecydowałem sie na parkowanie w okolicach BUWu, ale trzeba troche pojeździć by znaleźć miejsce (Bez zakazu parkowania :D)
  • Kaś; D

a parking na Foksalu, tam na tyłach Tango& cash? moi niektórzy znajomi tam kiedyś parkowali.. a ja jestem skazana na komunikację miejska :P
  • db

Rozczaruje tych majacych nadzieje. jesli nie lamie sie zakazu , ne ma szans na darmowe parkowanie - ja czasem "bywam" u siebie w instytucie na parkingu. innej alternatywy raczej nie ma - tylko zlotowki wchodza w gre. doszlo do tego ze nie wynajelem mieszkania w okolicach instytutu, poniewaz koszty parkowania byly by zbyt duze.

oczywiscie do zalatwienia jest zaswiadczenie , ale czasem nie wchodzi o no w gre przy wynajmie.

reasumujac, polecam niestety dojazd metrem itd.
  • Krycho

Sorki,ze sie czepiam i ze offuje, ale wynajalem, nie wynajelem..
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)