-
kaśka NWR
Szukam studiów podyplomowych. Jakie są alternatywy dla studiów podyplomowych na UW? Nie orientuje się w tym za bardzo, ale po 5 latach studiowania na UW mam serdecznie dość tej uczelni i bałaganu jaki tu panuje. Czy wiecie może coś na temat studiów podyplomowych na innych uczelniach? -
Anonim
Hyhy uwielbiam precyzyjne pytania.
Studia podyplomowe to zwykle jakas waska specjalizacja. Jaki kierunek specjalizacia Cie interesuje? Czy na zasadzie byle co, byle jak? :P -
eNa
-
kaśka NWR
A jeśli nie za granicą to co? Nie planuję na razie wyjazdów :) Tak sobie myślę, że fajnie by było studiować coś świeżego. Jakieś nowe ciekawe kierunki, zaszalejmy! -
-
kopytko
-
eNa
zalezy co Cie interesuje i jakie srodki mozesz na to przeznaczyc...
w moim odczuciu, jesli to Cie kreci, fajne by bylo jakies MBA, moze na SGHu...
-
eNa
ach, balagan Ci przeszkadzal na Uw...
to odkrecam i powiem: niepubliczne uczelnie, i nie masowki (czyli np nie SWPS)
poszukaj jakichs malych ale dobrze stojacych w rankingach uczelnienek ktore prowadza podyplomowe...idz sie dopytaj, dowiedz, i zobacz jak Cie traktuja...
Zorientuj sie jacy profesorowie tam pracuja, moze sporobuj z kilkoma porozmawiac... -
MARYNA
A co powiesz na dyplomację albo lobbing? Hm… Na CC się pootwierało trochę takich nowości. -
kaśka NWR
O, CC ma dobra opinie. Przynajmniej moi znajomi studiujący tam nie narzekają. Dobra kadra podobno. O: http://pl.wikipedia.org/wiki/Colleg... -
Anonim
A co myślicie o Studium Administracji kierunek: kontrola, nadzór i audyt w administracji publicznej? Cholernie drogie studia - 5.900 zł. Wykaładdają m. in. dr Leszek Smolak, Miłosz Anczakowski, Rafał Krzemien, prof.Jacek Jagielski, prof.Elżbieta Chojna-Duch, dr Jarosław Maćkowiak.
-
Anonim
-
Anonim
>MARYNA napisała:
>A co powiesz na dyplomację albo lobbing? Hm… Na CC się
>pootwierało trochę takich nowości.
A interesuje Cie to? Chcesz to robic? Potrzebne Ci to w pracy? -
Anonim
>Truskaw napisał
>A co myślicie o Studium Administracji kierunek: kontrola,
>nadzór i audyt w administracji publicznej? Cholernie drogie
>studia - 5.900 zł. Wykaładdają m. in. dr Leszek Smolak,
>Miłosz Anczakowski, Rafał Krzemien, prof.Jacek Jagielski,
>prof.Elżbieta Chojna-Duch, dr Jarosław Maćkowiak.
>
1. Cholernie drogie to one nie sa :)
2. I znow pytanie: interesuje Cie to? Chcesz to robic?
Niby dorosli ludzie a jak male dzieci.
Panowie i Panie. Studiow podyplomowych nie warto robic na zasadzie 'im wiecej tym lepiej'. Powinny byc przemyslanym elementem budowy jakiejs 'kariery zawodowej'.
Wiec szukajcie studiow zawezajacych wasza specjalizacje [np. robiliscie administracje - zrobcie kontrole w administracji publicznej] albo podnoszaca wasze kwalifikacje w pracy [np. pracujecie w banku, skonczyliscie prawo - warto pomyslec o bankowosci]. -
Anonim
Ale ja się nie pytałem czy mam na nie iść - tylko co o tej podyplomowce myślą inni (może już ktoś byl na tych studiach?).
Skończyłem administrację na UMK w Toruniu, więc nie wiem jak jest na UW;)
A co do kierunku kariery.... pracuję w kontroli w administracji rządowej więc dlatego jestem tymi studiami zainteresowany... to tyle
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne