-
Gdzie rekrutacja tam rekrutacja, a studenci UW też mają sporo pytań- żeby się nie mieszało, to zrobimy oddzielny temat-
pierwsze pytanie moje- czy na studiach II stopnia, nawet jak się ma żetony, płaci się za lektoraty? Nie wiem czy tak mam rozumieć to ogłoszenie na stronie głównej RejŻet... -
Kingu.
a ja mam pytanie odnośnie mikroekonomii. wiem, że wykłada u was Zalega i tu pojawia się pytanie-wie ktoś może jak wygląda u niego poprawa (z wykładów)? czy pytania są takie same jak na I terminie tylko np dostaje się drugą grupę? macie może jakieś testy z poprzednich lat (chodzi mi o I rok)? z góry dziękuję za informacje:) -
Marciu®™
>Przemek napisał
>Gdzie rekrutacja tam rekrutacja, a studenci UW też mają
>sporo pytań- żeby się nie mieszało, to zrobimy oddzielny
>temat-
>
>pierwsze pytanie moje- czy na studiach II stopnia, nawet jak
>się ma żetony, płaci się za lektoraty? Nie wiem czy tak
>mam rozumieć to ogłoszenie na stronie głównej RejŻet...
a dlaczego tak mialby byc?; | co prawda nie czytalem tego ogloszenia, ALE na moje oko jest tak:
dostajesz sie od pazdziernika na 1wszy rok studiow MU(czyli IIgo stopnia;) ). I dostajesz od nowa zetony. I jak chcesz robic lektoraty(bo wydaje mi sie, ze na studiach magisterskich takowego obowiazku juz nie ma) to robisz. Nie wiem tylko ile zetonow sie dostaje:) -
" Na mocy Uchwały nr 119 Senatu UW z dnia 17 czerwca 2009, a takze zgodnie ze standardami kształcenia oraz planami i programami studiów, studenci studiów II stopnia, III stopnia oraz studiów podyplomowych mogą korzystać z lektoratów języków obcych wyłącznie za odpłatnością. "
czy ktoś, kto jest na studiach II stopnia może się wypowiedzieć nie na oko? Jak jest teraz? -
-
Marciu®™
ja bede od pazdziernika na studiach II stopnia, to wtedy Ci powiem... -
Marciu®™
chociaz nie, moge Ci powiedziec juz teraz, ze to co tam jest napisane to bzdura! Mam kolezanke ktora jest na 1 roku studiow doktoranckich na chemii. I musi robic angielski, i wiem na bank ze za niego nie placi! -
Aleksandra M.
>Marciu®™ napisał
>chociaz nie, moge Ci powiedziec juz teraz, ze to co tam jest
>napisane to bzdura! Mam kolezanke ktora jest na 1 roku
>studiow doktoranckich na chemii. I musi robic angielski, i
>wiem na bank ze za niego nie placi!
Mój starszy brat skończył ochronę środowiska i wiem na bank, że na 4-tym roku dostał żetony na lektoraty i WF, ale jeśli nie chciał, to nie musiał na nie chodzić (:
(ale nie jestem pewna, czy to były studia jednolite pięcioletnie, czy dwustopniowe) -
Marciu®™
ale moja ochrona srodowiska jest "specjalna" :P tu jest program moich studiow, IIgo stopnia:
http://msos.uw.edu.pl/index.php/stu...
jak widac, nigdzie nie widac(;]) lektoratow do zrobienia. A wiec moze byc tak, jak mowisz, Aleksandro, ze dostane zetony do nieobowiazkowego wykorzystania:) -
Marciu®™
czyli reasumujac, wielce prawdopodobne jest to, ze moja pierwsza wypowiedz w tym temacie jest prawdziwa :) -
WiciaKK
Witam jestem obecnie zarejestrowany na wf na "Piłka nożna mężczyzn" w czt na 11.00-12.30
szuakam chetnego na zamiane na inny termin poniedziałek 11:00-12:30. jak cos to pisac priv
Orientujecie sie moze czy mozna u nas (na UW) przepisac silke odbyta na SGHu ? -
yoanka
można wszystko przepisać, byle to mieć wpisane w innym indeksie, ale przy przepisywaniu traci się żetony (przepisywany 1 semestr WF z innej uczelni = utrata żetonów za 1 semestr na UW) -
Marciu®™
no co Ty? :O a jak juz nie mam zetonow(bo studiowalem i wykorzystalem i wlasnie dlatego chce przepisac 2 semestry WFu) to chyba nie bede musial dokupowac zetonow zeby mi zaliczyli to co juz zaliczylem? To by byla jakas paranoja... -
=>jelonek<=
Słuchajcie, mam mały problem, zgubiłam legitkę i babeczka z dziekanatu kazała mi wydrukować podanie i z nim przybyć - otóż gdzie ja to podanie znajdę? W USOSie go nie mam a na stronie UW lub WZ też nie widzę. -
......
>=>jelonek<= napisała:
>Słuchajcie, mam mały problem, zgubiłam legitkę i
>babeczka z dziekanatu kazała mi wydrukować podanie i z nim
>przybyć - otóż gdzie ja to podanie znajdę? W USOSie go
>nie mam a na stronie UW lub WZ też nie widzę.
sama musisz je napisac i wydrukować -
=>jelonek<=
-
Marciu®™
czy jezeli w zeszlym roku mialem komisa z egzaminu i go nie zaliczylem, dostalem warunek, a w tym roku nie zdalem znow egzaminu, to przysluguje mi komis czy juz nie? -
Anonim
Z tego, co tu piszecie o żetonach, wynika, że wszystko zależy od wydziału - na moim np. na magisterskich uzupełniających nie ma nowych żetonów i ewentualny wf lub język jest tylko za dopłatą. Także najlepiej pytajcie w swoich sekretariatach. -
Chupacabrass
Cześć. Moje pytanie może wydawać się głupie ale nurtuje mnie pewna rzecz. Jeżeli zapisałam się na płatny wf ale w połowie semestru stwierdziłam, że to jednak nie to i na samą myśl, że mam na niego iść robi mi się źle i w ogóle beznadzieja to czy jest możliwość, żeby zwrócili mi pieniądze? Chociaż za te dni, w których byłam i będę nieobecna. Z góry dzięki za odp. -
kaja
Hej, orientuje się ktoś czy można znaleźć gdzieś notatki z gemmologii II ? Będę wdzięczna za pomoc :) -
Jakbym miał strzelać, to pewnie grono geologii UW albo inne ich forum/fejsbuk czy co tam jeszcze. Oczywiście, mogę się mylić. Na wszelki wypadek przeszukaj grona wydziału zarządzania i prawa.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne