-
agata_b
mam pytanko: jak od strony technicznej powinna wyglądać praca mgr na UW?
- nazwa i wielkość czcionki
- marginesy
- minimalna ilość stron
z góry dzięki za info! -
Anonim
po pierwsze: pracy sie nie mierzy na metry. jej dlugosc zalezy od tematu i ilosci materialu do opracowania!
po drugie: przejdz sie na wydzial, jaki cie interesuje i spytaj (zakladam, ze nie piszesz wlasnie magisterki, bo wtedy te pytania bylyby troszke pozno postawione;) -
Puchacz
Powinien to być znormalizowany tekst: czcionka 12, Times New Roman, interlinia 1.5, marginesy tak jak ustawia Word w czystym dokumencie.
Co do objętości, to rzeczywiście zależy od wydziału, ale przyjmuje się, że między 90 a 120 stron (chociaż niektóre kierunki zadowalają się już 60 stronami). -
eNa
czcionke trzeba omowic z promotorem. Stron 60-80 stron. U nas mowilo sie ze nie wiecej niz 100 -
-
Anonim
a widzisz, u nas 80-100-120 stron. Wiec wszystko zalezy od wydzialu. Nie mowia wam tych rzezcy na seminariach? -
AgaEwa
Na niektórych wydziałach nie ma czegoś takiego jak seminaria mgr (na socjo np.). Ja tam założyłam, że powinnam napisać z 80 stron, już prawie kończę i wyjdzie mi tych stron 90, więc polska norma.
Ale podobno są ludzie, którzy muszą pisać licencjaty o takiej objętości. -
Anonim
ja mam 100 w licencjacie ale to przez duzy katalog zabytkow. co wydzial to inna specyfika prac:) -
Monika
A swoją drogą... Warto byłoby zebrać gdzieś "uwagi techniczne" i pogrupować wydziałami. Wiele osób by skorzystało;) -
Justyna
w zakresie objętości pracy podoba mi się anegdota, że doktorat z matematyki ktoś obronił dzięki wyprowadzeniu wzoru na trzy strony:)
polecam wątpliwości wyjaśnić u opiekuna pracy
-
AgaEwa
A margines z lewej strony nie powinien być większy? Przecież praca będzie oprawiona.
I w ogóle podobno strona tekstu Timesem 12, odstęp 1,5 to ma być 1800 znaków, a mnie wychodzi 2200, a przy marginesach nie manipulowałam... Podejrzane. -
Anonim
-
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne