Uniwersytet Warszawski [17207]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Justyna

Mam problem jak loguje się do usosa to pojawia się informacja użytkownik nieznany i nie mogę się zalogować, a jeszcze z 2 dni temu logowałam się bez problemów. Czym to może być spowodowane??
  • Iwona:) M

1. czasem jak jest migracja to pojawia się taki komunikat
    2. jesli twój wydział ma oddzielny adres to sprawdź czy logujesz się we właściwym usosie (np. dak/wpia/wdinp.uw.edu.pl)
    3. "jeśli widzisz komunikat brak uprawnień należy zgłosić się do dziekanatu i uaktualnić "Planowaną datę ukończenia studiów" - to ze strony
  • Justyna

Loguje się z konta usos mojego wydziału, więc powinno być ok. Co do migracji to nie wiem, jak to jest, bo inna osoba z mojego wydziału loguje się w tymsamym momencie i może się normalnie zalogować. Dzisiaj mam taką sytuacje od około 2 godzin. Mam tylko nadzieje, że nie wyrzucili mnie ze studiów;P bo tak się składa, że akurat zalegam z płatnościami, ale chyba by najpierw wysłali jakieś przypomnienie, albo zadzwonili.
  • Desmond

Wyloguj się, zaloguj ponownie. Jak nie zatrybi, wyloguj, usuń wszystkie ciasteczka i znów spróbuj. Spróbuj też zalogować się do innych usosów. Jak nie zatrybi, spróbuje na innej przeglądarce. Jak dalej nie pomoże ... módl się.
  • Justyna

Moj problem z zalogowaniem się do Usosa są dalej problemy. Nawet w dziekanacie nie umieli tego naprawić. Jestem aktywną studentką. W dziekanacie mogą wejść na moje konto jako dziekanat, a jak logują się jako ja to nie. Wygenerowali mi juz inne hasła i nic nie działa. Usos twierdzi, ze nie mam uprawnień. Czy jest jakiś ogólnouniwersytecki soec od usosa??
  • Wania

Idź może do sekretariatu ds. USOS. Może Ci pomogą.
  • Donica

>just napisała:
    >Moj problem z zalogowaniem się do Usosa są dalej problemy.
    >Nawet w dziekanacie nie umieli tego naprawić. Jestem
    >aktywną studentką. W dziekanacie mogą wejść na moje
    >konto jako dziekanat, a jak logują się jako ja to nie.
    >Wygenerowali mi juz inne hasła i nic nie działa. Usos
    >twierdzi, ze nie mam uprawnień. Czy jest jakiś
    >ogólnouniwersytecki soec od usosa??

Muszą Ci w Twoim dziekanacie przedłużyć DATĘ ZAKOŃCZENIA STUDIÓW. Też tak miałam. Zadziała dopiero po migracji danych.

Najlepsze jest to, że jak jesteś aktywną studentką, ale data zakończenia studiów już minęła, to Cię usos wywala. A pracownicy nadal Cie widzą jak aktywną osobę.
  • Justyna

Ale ja miałam w usosie wpisaną datę zakończenia studiów do 31.12.2010, więc nie rozumiem. Ale w takim razie spróbuję im jutro powiedzieć, zeby przedłużyli mi tą datę.
  • Justyna

>Thommée napisał
    >Idź może do sekretariatu ds. USOS. Może Ci pomogą.

A gdzie jest taki sekretariat ds usosu??
  • Mickey.

http://uw.edu.pl
    [Kiedyś byłem u jakiegoś usosmena na KP3, WDiNP, obok portierni chyba.]
  • Donica

>just napisała:
    >Ale ja miałam w usosie wpisaną datę zakończenia studiów
    >do 31.12.2010, więc nie rozumiem. Ale w takim razie
    >spróbuję im jutro powiedzieć, zeby przedłużyli mi tą
    >datę.

To nie wiem sama, skoro masz datę ukończenia na 12.2010, to nie w tym problem raczej. Daj znać proszę, jak się sprawa rozwiąże. Sama jestem ciekawa, co ten usos znów odwala...
    Powodzenia :-)
  • Justyna

Taką datę miałam jak dostałam rozliczenie roku. Być może coś się przestawiło. Od tygodnia nie mam dostępu, więc nie wiem jak jest teraz.
  • Wania

>just napisała:
    >A gdzie jest taki sekretariat ds usosu??
    Na Twoim wydziale powinien być. U mnie jest, to i u Ciebie pewnie będzie.
  • Justyna

U mnie gość który się zajumuje usosem powiedział, że nie umie tego rozwiązać;P Pozmieniał mi tylko hasła, ale i to nie pomogło. Powiedział, że może samo się naprawi...... U mnie na wydziale nic nie ogarniają;P
  • Wania

To może zgłoś się do głównej centrali USOS na UW-pewnie jest coś takiego.
  • Donica

>just napisała:
    >A gdzie jest taki sekretariat ds usosu??

tu masz listę pełnomocników na różnych wydziałach:
    http://usosownia.uw.edu.pl/pelnomoc...

A może spróbuj się zalogować na innym kompie/używając innej przeglądarki?
  • Justyna

Z przeglądarką jest wszystko ok, bo loguje się np normalnie na konto mojej koleżanki, a na swoje nie mogę...
  • Donica

A na pewno wpisujesz dobry PESEL? Wiem, że to głupia sugestia, ale czasem takie pierdoły nam bardzo utrudniają życie.
  • Justyna

na 100% dobry:)
  • Donica

To ja już nie wiem o co chodzi.
    W każdym razie nie zazdroszczę.
  • 1
  • 2
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)