-
крудж
Jeżeli nie możesz znaleźć żadnego odpowiedniego wątku z ogłoszeniami na tym gronie, to możesz zostawić swoje ogłoszenie. -
MAJORK@
witam,
szukam osoby która udzieli korepetycji z teori podejmowania decyzji, przedmiot prowadzony przez p.Ramusa, zainteresowanych prosze o kontakt na adres majorka@o2.pl -
Agnes
Dziewczyna (22 l)chora na ostrą białaczkę zapalną, o czym ona i jej rodzina dowiedzieli się kilkanaście dni temu pilnie potrzebuje krwi. Obecnie znajduje się na Oddziale Intensywnej Terapii na Banacha, krew cały czas jest przetaczana i dlatego też tak bardzo potrzebna non stop.
Nie pozwolimy jej umrzeć ale potrzebujemy do tego ludzi dobrej woli, jeśli sami nie oddajecie krwi to czasem wystarczy po prostu opis na gg... a nuż ktoś się odezwie i pomoże... zapytajcie wśród najbliższych, wśród kolegów z pracy, znajomych. Może ktoś zna kogoś kto może oddać krew... Nieważna jest grupa, gdyż banki i tak wymienią ją na właściwą.
PO oddaniu krwi należy zgłosić się po zaświadczenie- jednak nie jest to konieczne bez niego krew również dotrze do Doroty tylko troche wolniej, gdyby jednak ktoś chciał to podaje dane do niego potrzebne: Dorota Głębicka, Oddział Intensywnej Terapii, Szpital na Banacha.
Z tym zaświadczeniem należy jechać do szpitala na Banacha- jednak jeśli dla kogoś jest to kłopotem to proszę o zeskanowanie takiego zaświadczenia lub wysłanie go pocztą.
wszystkie info możecie uzyskać pod adresem @ : agnes_pienkos@wp.pl
Z góry bardzo dziękuję wszystkim, którzy choć w najmniejszym stopniu przyczynią się do tej inicjatywy ratowania życia. -
-
Kępka
wiem, co to znaczy czekać na krew. dziś mija dwa miesiące kiedy sama miałam przetaczaną i to była ostatnia deska ratunku. Z tego też powodu nie mogę jeszcze wrócić do oddawania krwi regularnie, ale popytam znajomych. Trzymam kciuki za dziewczynę, niech się nie poddaje -
eNa
Cześć,
jeśli masz chwilę czasu, lubisz autorefleksję i masz chęć zeby mi pomoc moze wypełnisz dla mnie baterię kwestionariuszową?
Zajmie Ci to od 30 do 45 minnut
musi byc wypelnione dlugopisem, nie ma mozliwości przeslania przez internet.
Postaram sie dostarczyc Ci kwestionariusz i odebrac o dogodnej dla nas godzinie i w okreslonym miejscu.
Moze na linii metra? W drodze do lub z pracy?
chętnych zapraszm do kontaktu
natkalia@o2.pl -
to tylko ja
Witajcie!
Poszukuję osób, które:
1- mają pobyt czasowy/ tymczasowy i itp.( nie można mieć statusu uchodźcy)
2- są z krajów spoza Unii Europejskiej
3- aktualnie mieszkają w Polsce
Potrzebuję takich osób do krótkich wywiadów środowiskowych - do publikacji o integracji międzykulturowej.
Wywiady mogę przebiegać albo face to face albo pocztą elektroniczną- ja przesyłam pytania, a Wy odpisujecie.
Informacje, które są mi potrzebne i o które Ciebie zapytam to:
1- imię i nazwisko
2- kraj z którego pochodzisz
3- czas pobytu w Polsce
4- co Ci się najbardziej podoba w Polsce?( kilka zdań)- miło widziane wypowiedzi odnośnie pozytywnych zachowań pracodawców do Was i Waszych- Pozytywnych doświadczeń z pracą.
ps. jeśli masz znajomego, który odpowiada "rysopisowi" osoby, której poszukuję przekaż jej namiary na moją osobę.
Będę wdzięczna za każdy kontakt,
Zapraszam na priv,
pozdrawiam,
Alicja
-
Piotrusss
Stowarzyszenie "Grupa 1916" zarzadzajace sekcja siatkowki warszawskiej
Legii serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych gra w drugoligowym
zespole w sezonie 2009/2010 na otwarty trening zespolu w dniu 17 sierpnia,
godz. 18.00 w hali przy ulicy Bartosika 5. Na treningu szczegolnie mile
widziani zawodnicy wystepujacy na pozycji srodkowego.
Jednoczesnie prosimy o przesylanie swoich sportowych cv wraz z danymi
kontaktowymi na adres: legia@grupa1916.pl
http://www.legialive.pl/siatka/news... -
student.waw.pl
Zapraszamy na http://www.student.waw.pl - studencką stronę stolicy. Znajdziecie tam wiele ciekawych info, będziecie mogli wygrać bezpłatne wejściówki na imprezy i inne fajne rzeczy, oraz dołączyć do społeczności warszawskich studentów.
Zapraszamy: http://www.student.waw.pl - studencka strona stolicy. -
Ketor Kezlock
OŚWIADCZENIE KOMITETU 39.09
1 września do Polski przyjeżdża pan premier Federacji Rosyjskiej Władimir Putin. Został zaproszony na obchody 70. rocznicy wybuchu II Wojny Światowej. Jego obecność w naszym kraju tego dnia jest zdumiewająca.
Rosja do dziś nie rozliczyła się ze swego udziału w rozpętaniu najtragiczniejszej wojny w dziejach ludzkości. Rosyjskie media bez żadnej reakcji władz prowadzą kłamliwą kampanię, wypaczającą sens wydarzeń z 1939 roku i jego następstw. Do dziś żyją w Europie ofiary zbrodniczej polityki sowieckiej, które nie otrzymały żadnego zadośćuczynienia – tak materialnego, jak i moralnego.
Dzisiejsza Rosja nie wyciągnęła wniosków z historii, czego następstwem jest kontynuacja jej agresywnej i imperialnej polityki wobec sąsiednich narodów. Dlatego podczas wizyty Władimira Putina konieczne jest przedstawienie rzeczywistej roli Rosji w II Wojnie Światowej.
Obywatelska inicjatywa Komitet 39’09 jest porozumieniem rozmaitych środowisk skupiających ludzi, dla których najważniejszą wartością jest prawda. 1 września 2009 roku w Warszawie spotkamy się, by przypomnieć o tym, że w 1939 roku sowiecka Rosja była agresorem równie groźnym i brutalnym, jak nazistowskie Niemcy.
Komitet 39’09
Kontakt: komitet3909@ymail.com
tel. 781-596-534
Stowarzyszenie Solidarni z Gruzją
Inicjatywa Wolna Białoruś
Komitet Katyński
Warszawski Klub „Gazety Polskiej”
Komitet World Solidarity
Komitet Wolny Kaukaz
Akcja Alternatywna „Naszość”
David Gamtsemlidze – Prezes Diaspory Gruzińskiej w Polsce
niepoprawni.pl
Stowarzyszenie "Solidarność Walcząca - Oddział Warszawa"
blogpress.pl
Automiczny Wydział Wschodni Solidarności Walczącej
Zwiazek Więźniów Politycznych Okresu Stanu Wojennego w Australii
Stowarzyszenie Działaczy Niepodległościowych "Nieprzejednani"
Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej
http://komitet3909.salon24.pl/ -
Sandra
Witam!
Szukam współlokatorki/współlokatorek - spokojnych dziewczyn, niepalących, sympatycznych.
Jestem studentką prawa i bezpieczeństwa wewnętrznego. Bezkonfliktowa, z poczuciem humoru. Z racji 2 kierunków potrzebuję ciszy do nauki, więc imprezowiczkom dziękuję;)
Chcę wynająć mieszkanie od października, ale najpierw muszę do niego zebrać ekipę.
Byłoby to mieszkanie 2- lub 3- lub nawet 4-pokojowe, ze sprzętem AGD i pralką (umeblowanie nie jest dla mnie aż tak istotne), z dobrym dojazdem do Centrum. Chciałabym żeby na osobę wynajem z opłatami dodatkowymi nie przekroczył 700-750 zł (najlepiej byłoby do 600-650 zł/os.).
Jeśli jesteś zainteresowana, zadzwoń: 517-358-716.
Wracam do Warszawy 24.09.09, więc wtedy możliwe jest spotkanie i omówienie sprawy osobiście.
-
Zuza
Dokonam cesji modmeu Playa, miesieczna cena internetu to 45zl,umowa do lutego, kontakt na priv
pozdrawiam
-
generalissimus Killt
Denerwują Cię osoby bezpardonowo zżynające notatki, które z lenistwa same nigdy nic nie notują? Masz dosyć arogancji takich osób? Chcesz podzielić się swoimi przemyśleniami na temat tego, jak zwalczać pasożytnictwo notatkowe? Serdecznie zapraszam na grono przeciwników pasożytów notatkowych:
http://grono.net/chat/#forum/248220... -
Paweł Krężołek
Szukasz miejsca do wypoczynku? Chcesz wyjechać na spokojny urlop? A może poszukujesz nowych wrażeń?
Jeżeli twoja odpowiedź na którekolwiek z tych pytań jest twierdząca, to znaczy że dobrze trafiłeś.
Portal travelopolska.pl zawiera bogatą ofertę wypoczynku w całym kraju - „od morza do Tatr”.
W naszej bazie noclegowej znajdziecie Państwo zarówno miejsca do spokojnych, rodzinnych wakacji, jak i pełnych nowych wrażeń wypadów w gronie przyjaciół.
Oferujemy miejsca do spania na każdą kieszeń.
Nie zwlekaj dalej z decyzją.
Odwiedź nas na: http://www.travelopolska.pl -
-
Rafał Korepetycje matma fizyka
udzielę korepetycji z matematyki (analiza, algebra).
Dojeżdżam (chociaż nie wszędzie).
Wieloletnie doświadczenie. Przyjazna atmosfera. Tłumaczę dokładnie i jestem otwarty na indywidualne propozycje prowadzenia zajęć. ( czasem zdarza się nawet pomagać studentom w noc przed egzaminem, chociaż nie polecam :)
Kontakt priv lub najlepiej sms 515 537 695. W zgłoszeniu podać przedmiot, zakres materiału, dzielnicę i pasujące terminy.
Cena za godzinę zegarową:
40,-zł -
student.waw.pl
Zapraszamy na http://www.student.waw.pl - studencką stronę stolicy. Znajdziecie tam wiele ciekawych info, będziecie mogli wygrać bezpłatne wejściówki na imprezy i inne fajne rzeczy, oraz dołączyć do społeczności warszawskich studentów. Zarejestruj się w serwisie i korzystaj z jego wszystkich funkcji!
Zapraszamy: http://www.student.waw.pl - studencka strona stolicy. -
Kasiula
Tylko we wrześniu bilety na wszystkie spektakle pt." Oddech życia"
w specjalnej promocyjnej cenie - 20 zł.
Gramy: 12,13,18,19,20,25,26 września, g.19
Teatr Scena Prezentacje, ul. Żelazna 51/53
Kasa czynna:
wtorek-sobota: 12.30-19.30;
w niedziele i święta: 3 godziny przed spektaklem.
tel. 620-82-88, tel./fax. 620-34-90
"ODDECH ŻYCIA" David Hare
Przekład: Lukas Adamczyk
Scenografia: Marcin Stajewski
Kostiumy: Ewa Zaborowska
Reżyseria: Romuald Szejd
Obsada: Teresa Budzisz-Krzyżanowska, Jadwiga Jankowska-Cieślak
Spotykają się dwie kobiety, obie w dojrzałym wieku. Jedna ostra, druga miła, łagodna. Widzą się po raz drugi w życiu. Co je łączy? Jak to bywa w życiu, Wielki Nieobecny. Mąż jednej, kochanek drugiej. Odszedł od obydwu. Wydaje się, że to dobry temat na książkę, ale po długich nocnych rozmowach wiadomo, że taka książka nigdy nie powstanie. Kobieta, która jest gościem na wyspie, wsiądzie na prom i odjedzie w nieznane. Koniec. Psychodrama Davida Hare, znanego w Polsce min. ze sztuk Przesilenie, Tajemna ekstaza, Prześwit czy Zdaniem Amy to sztuka psychologiczna . trochę gra, trochę spowiedź, prowokacja, próba porozumienia i wybaczenia.
PRAPREMIERA POLSKA 11 września 2009 r.
-
Nec Xelos
Jak w temacie. Mam na zbyciu jeden bilet na inauguracyjny koncert galowy Festiwalu Skrzyżowanie Kultur w Warszawie (Youssou N'Dour i Tscheka). Ja kupilem, ktos mi kupil i jest nadmiarowka. Miejsce w srodku sali, balkon, rzad 1, cena biletu 30 zl.
Zainteresowanych poprosze na priv. -
Anonim
Witam serdecznie,
stowarzyszenie studentów poszukuje młodych i utalentowanych osób do pomocy w organizacji Międzynarodowych Targów Informatycznych.
Będzie to największe informatyczne wydarzenie 2011 roku w Polsce, a Ty możesz stać się jej częścią. Nowoczesne technologie, znani goście, masa sprzętu komputerowego, wykłady i seminaria. Dodatkowo w ramach eventu strefa motoryzacji, strefa gier komputerowych i konsolowych, strefa fantasy i sportu. Planujemy także koncerty.
Jeżeli chcesz zdobyć doświadczenie zawodowe, poznać ciekawych ludzi, masz trochę wolnego czasu to zapraszamy. Budujemy duży zespół, kierowany przez specjalistów w takich dziedzinach jak informatyka(administracja, grafika, programowanie), prawo, marketing, zarządzanie i wiele innych.
Poszukujemy specjalistów z każdej dziedziny, jeżeli uważasz ze możesz odnaleźć się w organizacji eventu, koniecznie do nas napisz.
Mile widziani prawnicy, graficy, programiści , MARKETINGOWCY, osoby zainteresowane sportem, grami komputerowymi, fantasy, motoryzacją.
Masz wątpliwości NAPISZ.
Pozdrawiam
Marcin
gg 3187206
grzego3@wp.pl
Anonim
Studentka 3 roku Filologii polskiej o specjalności logopedia udzieli korepetycji z języka polskiego oraz w zakresie nauczania początkowego. Posiada trzyletnie doświadczenie w pracy z dziećmi.
Kontakt: gg 3710322
Miejsce: u ucznia lub u korepetytora
-
*ewelina*
Studentka ostatnich lat germanistyki przygotuje do egzaminu B2 z j. niemieckiego.
Skutecznie i w miłej atmosferze:)
wiadomość na priv.