-
dżej dżej
>Bu napisała:
>właśnie, przyłączam się do pytania, jestem na I roku i
>jeszcze nie bardzo się orientuję... jak nie zaliczę teraz
>ćwiczeń, które mam tylko w tym semestrze, nie podejdę
>tym samym do egzaminu, to w drugim semestrze mogę to jakoś
>zaliczać? (jestem na polonistyce)
Generlanie radzę Ci zebys lepiej poszła do dziekanatu albo do tego wykładowcy i się dowiedziała co i jak, ponieważ tak naprawdę każdy wydział ma inne zasady jeśli chodzi o zaliczanie przedmiotów i ewentualne przesunięcia... Lepiej dowiedzieć się u źródła, niż potem biegać i błagać z podaniami...
Student bez zgody dziekana nie może sobie sam przekładać egzaminu z sesji zimowej na letnią..
U mnie - na pedagogice- wszytsko trzeba załątwiać przez dziekana z podaniami...
nie wiem jak jest na polonistyce...ale naprawdę pójdź siędowiedz...zebys potem nie miała problemów..
-
Bu
>Maj gda napisała:
>yyy na pierwszzym roku w sesji zimowej nie ma żadnych
>egzaminów. przynajmniej kiedyś nie było. na polonie jest
>rozliczenie roczne więc dogadaj się z wykłądowcą i
>zaliczysz przedmiot później. nie ma co sie stresowac; D no
>chyba że masz teraz egzamin w sesji zimowej z tego :P :D
>ale jest cos takiego jak sesja poprawkowa w marcu :D
No właśnie mam, jestem na cywilizacji i zrobili nam hlp tylko na jeden semestr :/ Chyba faktycznie pójdę do niego i może uda mi się jakoś dogadać... Dzięki za odpowiedzi :) -
Anecia:)
a mam pytanko-co sie stanie jak nie zalicze pierwszego podejscia z jezyka obcego na poziomie b2...mam jeszcze jedno podejscie to wiem, ale czy czekaja mnie jakies konsekwencje?
-
-
Agusia :)
witam,
czy można mieć warunek z seminarium magisterskiego?
i czy jeśli jestem na przedostatnim sem. studiów to odrabia się ten warunek w przyszłym sem. czy za rok?
proszę o odpowiedź HELP!!!!!
-
@
Takie pytanko, czy zeby dostac warunek mozna miec z danego przedmiotu niezaliczone cwiczenia? Czy cwiczenia traktuje sie jako jeden warunek, a wyklad jako drugi,a dwóch miec przeciez nie mozna... Ktos wie? -
wiki
jest
różnie
na różnych wydziałach
Na wydziałach o których wiem: zawsze warunek był jeden, jeśli powtarzało się z ćwiczeniami był odpowiednio droższy. -
radosiewka
Ja mam pytanie odnośnie warunku na wydziale zarządzania - czy można w ogóle takowy mieć gdy jest się na pierwszym roku? -
▪°¤ margarítēs ¤°▪
-
Agusia :)
witam,
a ile warunkow mozna miec np. na drugim roku? tez 1 ? Chodzi mi o Wydz. Geografii.
pozdrawiam -
Anonim
Sprawdź w regulaminie na stronie wydziału swojego, u mnie na lingwistyce można mieć dwa, w tym tylko jedne lektoraty.. huh
a ja mam pytanie z trochę osobnej beczki, otóż... na ogunie psor nam zadał pracę pisemną, która miała zaliczać semestr, oddałam mu ja na ostatnich zajęciach, a że mamy rozliczenie roczne to nei poszłam do niego z indexem... jest sobota 6.marca zaraz o północy będzie deadline dla II terminu sesji a w usosie oceny brak, facet na maile nie odpowiada... pytanei moje brzmi, czy jak we wtorek osobiście mu sie przypomnę to czy on w ogóle bedzie mogl cos zmienić? dopisać, poprawić... normalnie wkur... jestem na typa :/ (a wspominał że wszyscy zaliczyliśmy, a a efekt jest taki, ze kilka osob nie ma oceny, a inni mają... ) bleeeee -
L :)
W takich kwestiach powiem Ci, że wszystko zależy od prowadzącego. Sama miałam sytuację, że prowadząca nie wpisała mi oceny z fakultetu poszłam do niej a ona przeprosiła i powiedziała, że załatwi sprawę - poszła do dziekanatu i ocena się pojawiła. Niestety, znam też sytuację gdzie prowadzący umywa ręce a dziekanaty poszczególnych jednostek przepychają się między sobą kto ma tę sprawę załatwić. Jeśli ocena się nie pojawi to radziłabym Ci iść na dyżur do prowadzącego, jak prowadzący nic nie zdziała to iść do własnego dziekana ds studenckich a jak Ci się nie chce użerać a punktów masz pod dostatkiem to napisać podanie o porzucenie przedmiotu i basta. -
OK
ile mozna miec warunkow na wdinp? pierwszy rok. i co zrobic, gdy nie zaliczylo sie ani egzaminu ani poprawki? mozna sie dogadac o jeszcze jeden termin? -
L :)
Ile warunków można mieć to Ci tylko twój własny dziekanat za pewne odpowie. A co do uwalonego egzaminu i poprawki - zależy. Jeśli zabrakło Ci kilku punktów etc możesz iść próbować prosić wykładowcę o dopytkę. Jeżeli wykładowca ma ludzką twarz to być może pozwoli - spróbuj i zapytaj. Zawsze warto. Na trzeci darmowy termin bym raczej nie liczyła (na jakieś dopytanie zawsze szansa jest). Aczkolwiek teraz to chyba ze względów formalnych po ptakach ponieważ jest już po sesji poprawkowej i protokoły w USOSIe pozamykane. Pozostaje pisanie podania o warunek, i powtarzanie przedmiotu w przyszłym roku. -
-
Anonim
Witam
pisze w tym temacie ze wzgledu na trudnosc w poszukiwaniu odpowiedniego watku, ciezko sie wyszukuje w telefonie. Jestem w dosyc ciezkiej sytuacji, kierunek na ktorym jestem nie spelnia moich oczekiwan, a ponadto musze podjac sie pracy, wiec postanowilem zrezygnowac i ponownie studiowiac na nowym kierunku w przyszlym roku akademickim. Chcialbym sie od was dowiedziec, czy przedmioty typu ogun/lektoraty/wfy moga byc przepisane na nowym kierunku do indeksu abym nie musial wyrabiac ich po raz drugi, placac przy tym za zetony. Ciezko mi znalezc informacje dotyczace mojego problemu. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc. -
Anonim
>Niezapominajka napisała:
>ile mozna miec warunkow na wdinp? pierwszy rok. i co zrobic,
>gdy nie zaliczylo sie ani egzaminu ani poprawki? mozna sie
>dogadac o jeszcze jeden termin?
jest termin warunkowy do 30 kwietnia, jeśli nie zaliczyłas max. dwóch przedmiotów - jeśli w III terminie nie zaliczysz, lub nie zaliczyłaś większej liczby zajęć będziesz skreślona z listy studentów. w wiekszości wydziałów nie ma możliwości powtarzania kursy po I roku - wówczas trzeba ponownie przystąpić do rekrutacji. na pewno tak jest na WLS. -
Nina Kowalska
Mam do Was pytanie, jestem na pierwszym roku ukknja, mam wszystko zaliczone poza historią anglii, tzn sprawa wygląda tak, mam zaliczony pierwszy semestr i drugi ale niestety nie zaliczyłam egzaminu ani w pierwszym ani w drugim terminie, czy myślicie, że najpierw powinnam poprosić o dopytkę czy składać odrazu o warunek ? czy jest gdzieś cennik takich egzaminów ? i czy jeżeli mam zaliczony rok tylko oblałam sam egzamin to czy i tak będę musiała powtarzać ten przedmiot w tym roku ? -
alice123ali
Hej. Możecie mi pomóc? jestem na cm na biotechnologii med/lekarski. Nie zdałam dwóch poprawek, my niestety nie mamy czegos takiego jak przedłuzenie sesjii chyba ze ktos byłby umierajacy i ma np zaświadczenie od grabarza z tego powodu. My mamy "egzamin warunkowy" moze byc jeden podobno sie zdaza ze dziakan sie i na 2 zgadza. I my mamy juz gotowe pisma z tym że musimy napisac ładne uzasadnienie. Powiedzcie mi drodzy humanisci (albo napiszcie od razu;) ) jak to napisać, bo co mam napisac że egzamin z matmy jest w durnej formie bo ma pkt ujemne koła zaliczałam ładnie a egzamin jest nie do zdania? A z chemii wykłądowca powiedział że sie nie da u niego zdać??? Marne uzasadnienie.. Jak zrobić napisac uczynić azeby dziekan wyrazil zgode na 2 waruny???
POmocy błagam...
dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...
Miejsca grona (25)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Klub Muzyczny Red Star Aleja Wilanowska 361, Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
- Dodaj miejsce