-
nataszka
czesc. mam takie pytanko. zostałam skreslona z trzeciego roku studiów stacjonarnych na uw. jesli chcem wrocic to musze powtarzac semestr co bedzie mnie kosztowalo tysiąc zł. czy w takiej sytuacji moge wziąc udzial w rekrutacji i wrocic po prostu na pierwszy rok studiów tego samego kierunku, z którego zostalam skreslona?z góry dziekuje za odpowiedz agata -
ilonka
Hej. Mam takie pytanie...
Jestem na pierwszym roku pedagogiki, ale po pierwszym semestrze stwierdziłam, że to nie to i postanowiłam zrezygnować ze studiów. Zdałam sesję zimową, ale do letniej już nie podeszłam. Złożyłam w maju podanie o skreślenie przez USOSa, mam zaświadczenia z BUWu i z biblioteki wydziałowej, że nie zalegam z książkami i tu nasuwa się moje pytanie... Czy stanie się coś złego jeżeli odbiorę papiery dopiero w sierpniu lub wrześniu? Bo przyznam, szkoda mi oddawać legitymacji na wakacje, ale zaznaczam przy tym, że mam w planach studiowanie na UW na innym kierunku, o ile się na niego dostanę... Z góry dzięki za odp:) -
Kasia Katarzyna
czy muszę składać podanie w USOSie o wykreślenie z listy studentów? czy wystarczy to, że tak powiem, na papierze? -
Iwona:) M
-
-
vi
Cześć, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto będzie umiał rozwiać moje wątpliwości, bo już tracę siły...
Przez rok studiowałam italianistykę na uw, nie zjawiłam się na sesji letniej, dostałam się na inny kierunek. Nie składałam podania o skreślenie mnie z listy studentów, zależało mi na legitymacji. Na nowy wydział zaniosłam papierek (który otrzymałam w sekretariacie italu), że to oni posiadają oryginał mojego świadectwa maturalnego.
Czy gdybym napisała to podanie, miałabym szansę odzyskać żetony za wf i lektoraty, a teraz tej szansy nie mam, bo wykreślą mnie z listy studentów za brak wyników w nauce? Czy może te żetony i tak by mi przepadły? Podejrzewam, że teraz jest już za późno na pisanie jakichkolwiek podań...
Poza tym, czy jeśli będę starać się o stypendium naukowe na nowym kierunku, fakt, że zostałam "wywalona" z innego może mi przeszkodzić? -
vi
Jeszcze jedno pytanie...
biorąc pod uwagę, że mam zaliczone dwa semestry wfu i oguna za 6 ECTSów, czy mimo tego, że porzucam italianistykę, mogę w jakiś sposób ubiegać się o przepisanie mi tych przedmiotów na nowy kierunek? -
Ninon
Ile trwa mniej więcej rozpatrywanie podania o rezygnacje ze studiów złożone osobiście w sekretariacie wydziału (konkretnie Instytut Germanistyki)? Jest szansa, że dostanę papiery następnego dnia, czy mam się nawet nie łudzić? -
natalka
co lepiej zrobic?
a wiec,studiuje teraz na lingwistyce stosowanej,ale musze zrezygnowac ze studiow i teraz co lepiej zrobic?
1) napisac oswiadczenie,ze rezygnuje. ale zmowu babeczka w sekretariacie powiedziala,ze bede musiala zaplacic za 3 zjazdy na ktorych bylam-to prawda?
mam tez 2 opcje: czekac az mnie skresla z listy studentow,bo nie zaplacilam jeszcze czesnego i czy wstedy bede musiala cos placic?
co mam zrobic w takiej sytuacji|?
z gory dziekuje za odpowiedz -
Kinga Grochowska
Mam straszny problem,
od października jestem na studiach zaocznych, zlozylam same odpisy dokumentow i mnie przyjeli. Niestety pozniewaz mialam problemy osobiste, nie odebralam dokumentow, ale tez nie podpisalam umowy o płatności. Teraz mnie strasza ze za pozno zlozylam pdoanie z prosba o skreslenie mnie z listy studentow i bede musiala zaplacic. Musze zaznaczyc ze nie bylam na zadnym zjezdzie, nie odebralam legitymacji, mialam nadzieje, ze mnie skresla sami. Co teraz mam robic?? Czy musze płacic? -
Zapatrzona pozytywnie...
Jak nie zapłacisz, nie podejdziesz do sesji oraz nie rozliczysz się z "indeksu" ( czego nie zrobisz bo nie uczęszczasz na zajęcia)to UW zrobi to sam w okolicy jak liczę marca i dostaniesz list - decyzje o skreśleniu z listy studentów. Ale możesz sama o to poprosić pisząc podanie.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne