Uniwersytet Warszawski [17259]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta xxxx

czyli jest dla mnie szansa...tylko teraz 15 osób musi się zebrać na angielski-włoski
  • Natalia

A ktoś wybiera się na filologię polską? Jakie tam są progi punktowe? chodzi mi o dzienne.
  • Marta xxxx

progi zeszłoroczne http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p...
  • Natalia

o dzięki, mam nadzieję że się dostanę :)
  • Cass εїз

>Marta xxxx napisała:
    >progi zeszłoroczne
    > http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p...

jak liczone są te punkty??? na pedagogikę trzeba mieć 35 , a na psychologie ?
  • Cass εїз

a jak to jest kiedy ma się poprawkę z jednego przedmiotu , kiedy się rejestruje na studia ? kiedy można donieść wszystkie dokumenty ???
  • Marta xxxx

>
    >jak liczone są te punkty??? na pedagogikę trzeba mieć 35
    >, a na psychologie ?

jeśli chodzi np. o psychologię to bierzesz swoje wyniki z matur:polski,matematyka,j,oby i 2 przedmioty do wyboru z:biologia, chemia, matematyka, geografia, fizyka z astronomią.
    W = a * P + b * M + c * J + d * X + e * Y (to jest wzór) przypuśćmy,że masz 80% z polskiego
    to bierzesz 80(liczy się jako punkty,bez procentów) czyli 80*0,8(bo to podstawa)*0,1(waga przedmiotu)=6,4 i tak robisz z każdym kolejny przedmiotem patrząc na wagę(wielokrotność 5%) i wszystkie wyniki dodajesz.
    mam nadzieję,że pomogłam :)
  • Cass εїз

a jaki jest prog punktowy na psychologie i pedagogike na rok 2012/2013 , ponawiam pytanie zwiazne z poprawka ?
  • Marta xxxx

>Cass εїз napisała:
    >a jaki jest prog punktowy na psychologie i pedagogike na rok
    >2012/2013 , ponawiam pytanie zwiazne z poprawka ?

progi punktowe wyznaczają kandydaci,pkt które masz podane z zeszłego roku to pkt ostatniej zakwalifikowanej osoby,wiec w tym roku wszystko zależy od kandydatów i ich matur,ale mniej więcej możesz liczyć na taki próg jaki był w zeszłym roku,tym się głównie kierowałam zdając moje matury
  • Cass εїз

to jak bylo 35 punktow to od tylu przyjmuja czy mozna miec mmiej ?
  • Potfur

to zależy od tego jakie będą wyniki w tym roku. Jeżeli np. jest 50 miejsc, to wynik pięćdziesiątej(czyli ostatniej) zakwalifikowanej osoby będzie progiem. Może to być równie dobrze 27 jak i 74. Ale zwykle progi nie zmieniają się o więcej niż 2-3 punkty rocznie.
  • Cass εїз

jak okaże się że będę miała poprawkę z jednego przedmiotu to rejestrować się w czerwcu czy dopiero po zdaniu poprawki . i za wpisowe płaci się raz czy kilka razy i od czego to zależy ???
  • ......

>Cass εїз napisała:
    >a jak to jest kiedy ma się poprawkę z jednego przedmiotu ,
    >kiedy się rejestruje na studia ? kiedy można donieść
    >wszystkie dokumenty ???

Jeśli nie zdasz matury teraz, możesz dostać się na studia dopiero w rekrutacji wrześniowej ( oczywiście jeśli zdasz maturę).
  • ......

>Cass εїз napisała:
    >jak okaże się że będę miała poprawkę z jednego
    >przedmiotu to rejestrować się w czerwcu czy dopiero po
    >zdaniu poprawki . i za wpisowe płaci się raz czy kilka
    >razy i od czego to zależy ???

Opłata rekrutacyjna jest oddzielna dla każdego kierunku. Wszystko jest na stronie UW.
  • Kamil Anoni

Cześć, jest ktoś w stanie opisać te studia? Cytuję:
    "Na studia I stopnia kandydaci są przyjmowani łącznie na trzy kierunki: Ekonomię (a w jej ramach na specjalności: Ekonomia Międzynarodowa, Ekonomia Przedsiębiorstwa oraz Ekonomia Sektora Publicznego), Informatykę i Ekonometrię oraz Finanse, Inwestycje i Rachunkowość. Po pierwszym roku wspólnych studiów zapadają decyzje o wyborze konkretnego kierunku i specjalności studiów i od II roku studiuje się już na wybranym kierunku/specjalności."

1. Jak wyglądają dokładniej studia na tym kierunku? (Informacje z https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o... ... kategoria= przeczytałem).
    2. Czy mamy o wiele więcej godzin i egzaminów niż na pojedyńczym kierunku?
    3. Jeśli już na początku studiów wiemy jaki kierunek będziemy kontynuować to czy musimy zaliczać egzaminy z innych?

Z góry dziękuję; ).
  • Cass εїз

czy jak ukączę resocjalizacje (studia licencjackie ) to czy żeby zrobić magisterkę to muszę brać ten sam kierunek resocjalizacji czy można wziąć inny bo coś takiego czytałam ale nie jestem pewna tych informacji proszę o odpowiedź??
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)