-
Marta xxxx
czyli jest dla mnie szansa...tylko teraz 15 osób musi się zebrać na angielski-włoski -
Natalia
A ktoś wybiera się na filologię polską? Jakie tam są progi punktowe? chodzi mi o dzienne. -
Marta xxxx
progi zeszłoroczne http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p... -
Natalia
-
-
Cass εїз
>Marta xxxx napisała:
>progi zeszłoroczne
> http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/p...
jak liczone są te punkty??? na pedagogikę trzeba mieć 35 , a na psychologie ? -
Cass εїз
a jak to jest kiedy ma się poprawkę z jednego przedmiotu , kiedy się rejestruje na studia ? kiedy można donieść wszystkie dokumenty ??? -
Marta xxxx
>
>jak liczone są te punkty??? na pedagogikę trzeba mieć 35
>, a na psychologie ?
jeśli chodzi np. o psychologię to bierzesz swoje wyniki z matur:polski,matematyka,j,oby i 2 przedmioty do wyboru z:biologia, chemia, matematyka, geografia, fizyka z astronomią.
W = a * P + b * M + c * J + d * X + e * Y (to jest wzór) przypuśćmy,że masz 80% z polskiego
to bierzesz 80(liczy się jako punkty,bez procentów) czyli 80*0,8(bo to podstawa)*0,1(waga przedmiotu)=6,4 i tak robisz z każdym kolejny przedmiotem patrząc na wagę(wielokrotność 5%) i wszystkie wyniki dodajesz.
mam nadzieję,że pomogłam :)
-
Cass εїз
a jaki jest prog punktowy na psychologie i pedagogike na rok 2012/2013 , ponawiam pytanie zwiazne z poprawka ? -
Marta xxxx
>Cass εїз napisała:
>a jaki jest prog punktowy na psychologie i pedagogike na rok
>2012/2013 , ponawiam pytanie zwiazne z poprawka ?
progi punktowe wyznaczają kandydaci,pkt które masz podane z zeszłego roku to pkt ostatniej zakwalifikowanej osoby,wiec w tym roku wszystko zależy od kandydatów i ich matur,ale mniej więcej możesz liczyć na taki próg jaki był w zeszłym roku,tym się głównie kierowałam zdając moje matury -
Cass εїз
-
Potfur
to zależy od tego jakie będą wyniki w tym roku. Jeżeli np. jest 50 miejsc, to wynik pięćdziesiątej(czyli ostatniej) zakwalifikowanej osoby będzie progiem. Może to być równie dobrze 27 jak i 74. Ale zwykle progi nie zmieniają się o więcej niż 2-3 punkty rocznie. -
Cass εїз
jak okaże się że będę miała poprawkę z jednego przedmiotu to rejestrować się w czerwcu czy dopiero po zdaniu poprawki . i za wpisowe płaci się raz czy kilka razy i od czego to zależy ??? -
......
>Cass εїз napisała:
>a jak to jest kiedy ma się poprawkę z jednego przedmiotu ,
>kiedy się rejestruje na studia ? kiedy można donieść
>wszystkie dokumenty ???
Jeśli nie zdasz matury teraz, możesz dostać się na studia dopiero w rekrutacji wrześniowej ( oczywiście jeśli zdasz maturę). -
......
>Cass εїз napisała:
>jak okaże się że będę miała poprawkę z jednego
>przedmiotu to rejestrować się w czerwcu czy dopiero po
>zdaniu poprawki . i za wpisowe płaci się raz czy kilka
>razy i od czego to zależy ???
Opłata rekrutacyjna jest oddzielna dla każdego kierunku. Wszystko jest na stronie UW. -
Kamil Anoni
Cześć, jest ktoś w stanie opisać te studia? Cytuję:
"Na studia I stopnia kandydaci są przyjmowani łącznie na trzy kierunki: Ekonomię (a w jej ramach na specjalności: Ekonomia Międzynarodowa, Ekonomia Przedsiębiorstwa oraz Ekonomia Sektora Publicznego), Informatykę i Ekonometrię oraz Finanse, Inwestycje i Rachunkowość. Po pierwszym roku wspólnych studiów zapadają decyzje o wyborze konkretnego kierunku i specjalności studiów i od II roku studiuje się już na wybranym kierunku/specjalności."
1. Jak wyglądają dokładniej studia na tym kierunku? (Informacje z https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o... ... kategoria= przeczytałem).
2. Czy mamy o wiele więcej godzin i egzaminów niż na pojedyńczym kierunku?
3. Jeśli już na początku studiów wiemy jaki kierunek będziemy kontynuować to czy musimy zaliczać egzaminy z innych?
Z góry dziękuję; ). -
Cass εїз
czy jak ukączę resocjalizacje (studia licencjackie ) to czy żeby zrobić magisterkę to muszę brać ten sam kierunek resocjalizacji czy można wziąć inny bo coś takiego czytałam ale nie jestem pewna tych informacji proszę o odpowiedź??
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne