Uniwersytet Warszawski [17207]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

miejsce do wszelkich zapytań dla kandydatów na studia (;

zakładam nowy temat, żeby zamordować argument o tym, że komuś nie chciało się przeglądać 3000 postów (;

UWAGA! to jest temat pytanie-odpowiedź, nie służy on dyskusji nt. UW.

ZANIM ZAPYTASZ PRZECZYTAJ FAQ!
    http://grono.net/forum/topic/163371...

pozdrawiam!
  • Anonim

Witam!!

W przyszłym roku wybieram się na UW na Zarządzanie lub Finanse i Rachunkowość.

Miałabym kilka pytań..

Wolę na priv, więc jeżeli to nie problem dla Was, to czekam na wiadomość..

Dzięki, pozdro
  • Anonim

Generalnie mam trzy główne pytania:

1. Liczą się wyłącznie punkty z matury, czy są również egzaminy wstępne?

2. Lepiej zdawać rozszerzone, czy wystarczy na podstawie miec 80-100%?

3. Jaki jest minimalny pułap punktów, aby mieć szanse na dostanie się na ten kierunek?
  • Carpe diem...

>.El. napisała:
    >Generalnie mam trzy główne pytania:
    >
    >1. Liczą się wyłącznie punkty z matury, czy są
    >również egzaminy wstępne?
    >
    >2. Lepiej zdawać rozszerzone, czy wystarczy na podstawie
    >miec 80-100%?
    >
    >3. Jaki jest minimalny pułap punktów, aby mieć szanse na
    >dostanie się na ten kierunek?

ZANIM ZAPYTASZ PRZECZYTAJ FAQ!
    http://grono.net/forum/topic/163371...

i tyle w temacie.
  • Anonim

nie ma takiej strony; ]

jezu.. czytałam wszystko!!

ale czy trudno wytłumaczyć jak ktoś nawet po przeczytaniu ma wątpliwości..?

nie pytam o szczegółowe informacje, tylko o Wasze zdanie jako studentów..

a zresztą..

po co zakładać takie temety, skoro tylko linki potraficie wklejać..?

sorry za kłopot. pa
  • Doman

>.El. napisała:

>nie pytam o szczegółowe informacje, tylko o Wasze zdanie
    >jako studentów..

Jak dla mnie to były pytania o suche konkrety, przy czym do odpowiedzi na 2. potrzeba oprócz przeczytania informatora jeszcze minimalnej wiedzy matematycznej.
  • Anonim

Jeszcze 2lata do mojej matury(ale,chcialabym się już upewnić)-gdybyście mogli udzielić mi takiej informacji. Gdybym pisala rozsz.jpolski,rozsz.jangielski ,rozsz.biologię i podst.matematykę - która będzie obowiązkowa to czy mialabym szanse dostać się na UW,konkretniej psychologia.
  • Cyjan

eeee przecież to zależy od tego jak dobrze ją napiszesz.
  • Karolina Adrianna

hahaha a no właśnie .
  • Anonim

dobrze macie racje,wszystkie między 80-100%(więc,odpowiedz już znam)
  • Anonim

a ja mam pytanie juz takie poza formalnoscia dot rekrutacji
    mianowicie
    zarzadzanie- w miare przyswajalny i PRZYDATNY program czy razcej odradzacie?
  • Anonim

chodzi mi o cykl nauczania
  • ola

Będzie organizowany dzień otwarty? Jeśli tak, to kiedy?
  • Per aspera ad astra.

dzień otwarty już był. wiem bo byłam przed nowym rokiem 2009 ^^. a teraz to chyba expo w marcu :) trzeba się bedzie tam wybrać również.
  • Anonim

Ja mam takie dosyć nietypowe pytanko, ponieważ rozważam Iberystykę ..... od wielu osób słyszałam, że bardzo trudno później znaleźć pracę związaną bezposrednio z kierunkiem, a fascynacja językiem hiszpanskim nie jest wystarczającym argumentem do podjęcia studiów, w Hiszpanii podobno również nie wystarczy ukończenie tego kierunku, żeby dostać prace, dobrą prace i albo osoby zostają tłumaczami, albo nauczycielami....hmmm wiec ja zapytam co dalej po Iberystyce ?
  • ola

>Per aspera ad astra. napisała:
    >dzień otwarty już był. wiem bo byłam przed nowym rokiem
    >2009 ^^. a teraz to chyba expo w marcu :) trzeba się bedzie
    >tam wybrać również.

Dziekuję bardzo; ]
    A kiedy dokładnie jest to expo?
  • rudowłosa

> Ja mam takie dosyć nietypowe pytanko, ponieważ rozważam Iberystykę ..... od wielu osób słyszałam, że bardzo trudno później znaleźć pracę związaną bezposrednio z kierunkiem, a fascynacja językiem hiszpanskim nie jest wystarczającym argumentem do podjęcia studiów, w Hiszpanii podobno również nie wystarczy ukończenie tego kierunku, żeby dostać prace, dobrą prace i albo osoby zostają tłumaczami, albo nauczycielami....hmmm wiec ja zapytam co dalej po Iberystyce ?

proponuję znaleźć grono iberystyki. tam na pewno uzyskasz wyczerpujące i bardzo pesymistyczne odpowiedzi.
  • Per aspera ad astra.

>Dziekuję bardzo; ]
    >A kiedy dokładnie jest to expo?

"W dniach od 6 do 7 marca 2009 roku na terenie hali EXPO XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie, odbędzie się XI Międzynarodowy Salon Edukacyjny Perspektywy 2009, na który organizatorzy zapraszają uczniów szkół ponadgimnazjalnych, a w szczególności maturzystów.

Podczas imprezy przyszli absolwenci szkół średnich będą mieli okazję dowiedzieć się wszystkiego na temat egzaminu maturalnego. Przedstawione zostaną zasady rekrutacji na następny rok akademicki na studia stacjonarne przez reprezentantów poszczególnych uczelni.

Na targach swoją ofertę edukacyjną zaprezentują krajowe i zagraniczne szkoły wyższe, szkoły językowe, wydawniictwa edukacyjne oraz inni wystawcy. Udzielane będą informacje na temat obowiązkowej matury z matematyki, która ma odbyć się już w 2010 roku. Odbywać się będą spotkania z ekspertami Centralnej i Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej poświęcone uczniom z klas maturalnych.

Przedstawiciele ambasad poproowadzą prezentacje dotyczące możliwości studiowania poza granicami Polski. Będą udzielać informacji o zasadach aplikowania na zagraniczne uczelnie, warunkach finansowania studiów oraz w jaki sposób zdobyć stypendium. Wstęp na targi jest bezpłatny."
  • ola

Bardzo Ci dziękuję za tak szczegółowe informacje; ]
  • Per aspera ad astra.

Mam pytanie. Czy studiowanie dwóch kierunków równolegle wiąże się z jakimiś wiekszymi komplikacjami. Jeśli udałoby mi się dostać na psychologię lub socjologię na UW chciałabym po 1 lub 3 roku zacząć studiować równolegle jeszcze pedagogike. jak to wygląda w praktyce?
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)