-
Księżniczka Jęczybuła
Napiszcie mi coś proszę o tych dwóch kursach:
- Psychologia wpływu społecznego-zmiana postaw i zachowań grup
oraz
- Podstawy psychosomatyki: związek ciała i umysłu
Ze swojej strony zdecydowanie polecam kurs "Internet, jednostka i społeczeństwo" prowadzony m.in przez pana Jana Zająca - bardzo ciekawa tematyka, niezbyt trudne zadania, przemili prowadzący i dość łatwe zaliczenie. To samo w przypadku kursu "Prawo pracy dla nieprawników" - prócz przyjemnego przedstawienia zagadnień kurs jest przydatny w praktyce.
Odradzam natomiast "Etykę sfery publicznej" oraz "Excel w zastosowaniach finansowych i statystycznych" - w obu przypadkach zajęcia mają zbyt obszerny materiał i są zbyt szczegółowe jak na zajęcia ogólnouniwersyteckie. Etyka - koszmarna ilość materiału do przeczytania, Excel - już od samego początku trudne ćwiczenia. No chyba, że ktoś ma już pojęcie o obu tematach, bo będąc zielonym - wbrew opisom zajęć - nie ma co się zapisywać.
-
Anonim
Metodologia badan spolecznych - duzo materialu, oprocz teorii rowniez zadania.. Na zaliczenie skladaja sie ocena z prac domowych i testu koncowego. Na pocieszenie - nawet jesli testu sie nie zaliczy, a z prac domowych byla 4, to dostaje sie 3
Kiedy rusza rejestracja na wszystkie oguny internetowe? -
Anonim
>Księżniczka Jęczybuła napisała:
>Napiszcie mi coś proszę o tych dwóch kursach:
>
>- Psychologia wpływu społecznego-zmiana postaw i zachowań
>grup
Dwa lata temu było w porządku-średnio starczyła godzina/dwie tygodniowo na zrobienie prac domowych. nie wiem jakie są zasady teraz, ale wtedy na koniec mieliśmy test-do przejścia bez specjalnego przygotowania.
ps. przygarnę "Wstęp do Excela i analizy danych ekonomicznych". w zamian mogę oddać "Archeologia wojny. Aspekty militarne w archeologii okresów przedrzymskiego, rzymskiego i wędrówek" :D -
-
Anonim
-
Asiek:)
-
Anonim
A czy ktoś może mi wyjaśnić, o co chodzi w tych kursach internetowych?
Rozumiem, że dostaje się na maila materiały, i trzeba w oznaczonym terminie przesłać do prowadzącego jakieś własne opracowania danego zagadnienia? Co tydzień?
Czy są akcje w stylu "czat" albo "wykład przez skype", że trzeba być o określonej godzinie zalogowanym? Czy przeciewnie - można opracowywać dane zagadnienie nawet o 4 nad ranem?
A i jeszcze jedno - gdzie się można na taki kurs zapisać? Jaki jest link do zapisów?
-
Anonim
Materiały są zazwyczaj dostępne na IBIZIE, czasami trzeba przejść się do biblioteki. Deadline'y na prace zazwyczaj są co tydzień.
Nie słyszałem o sytuacji, kiedy należało być zalogowanym o danej godzinie. Natomiast niektóre kursy wymagają udzielania się na forum
Link jest taki jak do wszystkich ogunów- http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/ po lewej stronie znajdziesz og-un-2008. jak już wejdziesz pozostaje szukać i zgrzytać zębami, bo co ciekawsze kursy są już zajęte.
-
Anonim
-
L :)
Dydaktyka szkoły wyższej bardzo sympatyczna z wspaniałymi prowadzącymi.Dr Widota to wspaniała kobieta bardzo pro studencka i bardzo dużo można się od niej nauczyć,mgr Słomczyński też naprawdę przemiły człowiek,więc jakiekolwiek zgrzyty na linii student-prowadzący wykluczone. -
Anonim
Orientujecie sie moze do kiedy mozna sie wypisac z kursow internetowych? -
Anonim
> Materiały są zazwyczaj dostępne na IBIZIE, czasami trzeba przejść się do biblioteki. Deadline'y na prace zazwyczaj są co tydzień.
Link jest taki jak do wszystkich ogunów- http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/ po lewej stronie znajdziesz og-un-2008. jak już wejdziesz pozostaje szukać i zgrzytać zębami, bo co ciekawsze kursy są już zajęte.
Dzięki za info.
Jeszcze tylko jedno pytanie - punktów ECTS dostaje się tyle, ile jest podane w rospisce, czy to może zależy od macierzystego wydziału?
-
L :)
-
Ewa
odradzam matematykę dla humanistów. byłam w klasie matematycznej i dawałam sobie radę, ale nie sądzę, żeby to faktycznie było "dla humanistów" - tempo bardzo duże, w zasadzie nie ma powiązania z życiem (a taki tekst znajdował się w opisie), w pewnym momencie liczyło się pochodne od funkcji trygonometrycznych - niby nic trudnego, ale po co?
jedyny plus to mili prowadzący i ciekawe od strony treści zadania
może coś zmienili, ale nie sądzę -
-
Kuba
Polecam "Poprawną Polszczyznę I". Przedmiot bardzo ciekawy, prowadzący niezwykle mili i pomocni. Można się wiele nauczyć. Egzamin dość trudny, ale da się przeżyć. Co do kontynuacji - "Poprawnej Polszcz. II" powiedzieć wiele nie mogę, dopiero się zapisałem :D -
C a R o L i N e
a co powiecie o tym - Podstawy psychosomatyki: związek ciała i umysłu?? -
aśchewka lilly
A można zapisać się na "Poprawną polszczyznę 2", nie mając wcześniej skończonej 1?
Znaczy teoretycznie można, bo mnie usos nie wyrzucił. Ale czy będę mogła podchodzić do egzaminu nie mając zaliczonej 1 cześci? Albo czy dam rade to zdać bez wiedzy z cześci 1?
Chętnie bym się zapisała w logicznej kolejności na te kursy, ale niestety na 1 nie ma już miejsc:/ -
Olenita
>Pati napisała:
>Orientujecie sie moze do kiedy mozna sie wypisac z kursow
>internetowych?
Do końca tury rejestracynej. A w III potem też można; ) -
aśchewka lilly
>ღ Angel ღ napisała:
>a co powiecie o tym - Podstawy psychosomatyki: związek
>ciała i umysłu??
ja ze swojej strony mogę powiedzieć tyle, że nie ma już na to miejsc:] zresztą na wszystko co ciekawsze. chyba, że chcesz śledzić i liczyć, że ktoś zwolni miejsce. -
Kuba
>aśchewka socjo-prawna napisała:
>A można zapisać się na "Poprawną polszczyznę 2", nie
>mając wcześniej skończonej 1?
>Znaczy teoretycznie można, bo mnie usos nie wyrzucił. Ale
>czy będę mogła podchodzić do egzaminu nie mając
>zaliczonej 1 cześci? Albo czy dam rade to zdać bez wiedzy
>z cześci 1?
>Chętnie bym się zapisała w logicznej kolejności na te
>kursy, ale niestety na 1 nie ma już miejsc:/
"Uwaga: Kurs "Poprawna Polszczyzna II" przeznaczony jest wyłącznie dla absolwentów pierwszej części ("Poprawna Polszczyzna I"). W kursie nie mogą również brać udziału studenci polonistyki." -
aśchewka lilly
dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...
Miejsca grona (25)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Klub Muzyczny Red Star Aleja Wilanowska 361, Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
- Dodaj miejsce