-
Marta Michalska
No i jeszcze odnosnie opieki nad cudzym dzieckiem - to tez jest zupelnie inna kwestia niz wychowywanie _wlasnego_ dziecka. :-) -
Anonim
Olu, uogólnienia to do siebie mają, że uogólniają (; niestety nie da się do wszystkich rodziców przyłożyć jednej miarki. -
Anonim
Są dzieciaki, które potrafią np. podpalić kota. Takiemu też będziesz tłumaczyć, że kotka to boli? Jak dla mnie wtedy to już jest zwyrodnienie i gadanie tu dużo nie da. -
Anonim
Z paleniem kotow to bym nie przesadzal. Czasem futrzakom sie ewidentnie nalezy. -
-
Anonim
-
Anonim
>Kocica -Kot nie będący kocurem napisała:
>... nie skomentuję :/
E tam nie ma sie co oburzac. Czasami poprostu trzeba zebrac z buta kota sasiada. Faktycznie moze palenie kota to nie jest najlepsze rozwiazanie. Ale sprzedac mu konkretnego laczka to juz wypada. Koty moich sasiadow namietnie uwielbiaja wylegiwac sie na moim samochodzie.... Poki laza pod samochodem to luz - nawet lepiej bo niby przypadkiem mozna jakiegos rozjechac. Ale jak wlaza na maske zeby sie wygrzac i tymi sowimi podlymi lapami rysuja mi lakier... To az sie prosza o wychowawczego kopa :)))))) -
Piotr
Hmm co do przemocy wobec dzieci i zwierząt... Mieszkam koło parku szczęśliwickiego i tutaj biega masa psów bez kagańca i łańcucha. Bezmyślność ludzka! Moim zdaniem powinno się zabronić psom wejścia do parku od godziny 8 do godziny 20 (czyli czas gdy są w nim małe dzieci).
Prosiłbym także o nie wysuwanie tutaj argumentów, że to powinno się dotyczyć tylko psów agresywnych. Każdy pies to potencjalne zagrożenie. Przykładowo jak miałem jakies 4-5 lat zaatakował mnie jamnik i nieźle mi poharatał nogę...
Druga sprawa - czy obecna fala przemocy w domu nie jest przypadkiem wynikiem zakazu aborcji? Jest udowodnione, że legalizacja aborcji obniża po 18 latach od wprowadzenia przestępczość 2 - 3 krotnie.
Tak samo zakaz aborcji - powoduje, że są rodziny w których są dzieci niechciane - jeśli rodzice w innych warunkach prawnych byli by w stanie ZABIĆ swoje dziecko przed jego narodzeniem to czy takie bestie będą w stanie stać się przykładnymi rodzicami jak to dziecko się już urodzi? Szczerze wątpię. -
zegler(-poleska)
Osoby, które decydują się na aborcję, to "bestie"?
> Tak samo zakaz aborcji - powoduje, że są rodziny w których są dzieci niechciane - jeśli rodzice w innych warunkach prawnych byli by w stanie ZABIĆ swoje dziecko przed jego narodzeniem to czy takie bestie będą w stanie stać się przykładnymi rodzicami jak to dziecko się już urodzi? -
Anonim
I znow ktos wykazuje sie logika myslenia 7 latka.
Jak ktos myslal o aborcji = bestia tlukaca swoje dziecko
Mysle jednak, ze zycie jest deko bardziej skomplikowane. Ale moze sie myle.
Masz linka do tych badan?:P -
Anonim
popieram w pełni Prof. - nie można wszystkiego tak brutalnie uogólniać. -
Piotr
>Prof. napisał
>Masz linka do tych badan?:P
http://www.gekon.net.pl/wp-content/...
http://wyborcza.pl/1,76842,4231321....
Wpisz w wyszukiwarce:
usa aborcja przestępczość -
Piotr
>Prof. napisał
>I znow ktos wykazuje sie logika myslenia 7 latka.
>
>Jak ktos myslal o aborcji = bestia tlukaca swoje dziecko
Masz rację uogólniłem - ale ostatnio przyznaję racje Panu Palikotowi. Jeśli się czegoś nie powie zbyt dosadnie - nie przesadzi - nie uogólni - to większości osób to kompletnie nie ruszy.
Jasne mogłem powiedzieć: osoby planujące aborcję nie chcą dziecka. Aborcja jest to środek "dość" drastyczny więc jeśli jakaś dziewczyna jest gotowa się do niego posunąć znaczy to że naprawdę nie chce danego dziecka. Jeśli go nie chce to na 99% jakaś część tych dzieci po urodzeniu nadal będzie nie chciana - bita.
Co do myślenia 7 latka i mojej metody dyskusji "na Palikota":
http://palikot.blog.onet.pl/2,ID280... -
Anonim
>Piotr napisał
>>Prof. napisał
>
>>Masz linka do tych badan?:P
>
> http://www.gekon.net.pl/wp-content/...
>
> http://wyborcza.pl/1,76842,4231321....
>
>Wpisz w wyszukiwarce:
>usa aborcja przestępczość
Sorry Piotrek naginasz ta statystyke.
Przeczytalem ten tekst Wyborczej. Wyraznie on mowi o wplywie legalizacji aborcji na spadek przestepczosci. 16 lat po legalizacji przestepczosc spadla.
Ale tu nie chodzi o przestepczosc wobec dzieci.
Nie dziala mechanizm:
wiecej aborcji - mniej znecania sie nad niemowlentami
Tylko dziala mechanizm:
wiecej aborcji - mniej dzieci, mniej niechcianych lub zle wychowywanych dzieci, mniej tych dzieci po 16-18 latach wyrasta na przestepcow
na moje oko cholerna roznica; ) -
Piotr
Przeczytaj dokładnie mój post :P Nie napisałem, że są badania, że brak aborcji powoduje bicie dzieci, ale powoduje ogólnie wychowanie generacji przestępców.
Teraz - mała moja interpretacja: dlaczego oni stają się przestępcami? Bo byli niechcianymi dziećmi. Nie kochanymi, bitymi itd.
Przyznaję, że NIE WSZYSTKIE osoby które zamierzały dokonać aborcji potem biją dzieci. Jednak takie osoby są z "grupy podwyższonego ryzyka".
Jak przejrzałem ostatnie przypadki zakatowania dzieci to rodziny te świetnie wpasowują się w typ rodzin/związków które wcześniej z powodów materialnych/braku stabilności w innych krajach dokonują/popełniają aborcję. -
Anonim
>Piotr napisał
>Jak przejrzałem ostatnie przypadki zakatowania dzieci to
>rodziny te świetnie wpasowują się w typ rodzin/związków
>które wcześniej z powodów materialnych/braku stabilności
>w innych krajach dokonują/popełniają aborcję.
nie do konca
takie osoby raczej sa ponizej tych osob, ktore sie decyduja na aborcje
widzisz antykoncepcja, nawet w tak drastycznej formie jak aborcja, wymaga pewnej wiedzy, swiadomosci itp.
margines spoleczny, taka totalna patlogia. czesto zwiazana z problemami z glowa jest ponizej tego poziomu oni wcale nie maja swiadomosci takich rzeczy jak aborcja
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne