-
Anonim
Bardzo bym potrzebował różnych historii lub ciekawostek związanych z wynajmowaniem mieszkania/ pokoju.
Wiem, że różnie z tym bywa :-D
Może chcieliście kiedyś wynająć/ wynajęliście mieszkanie, które było z jakiegoś powodu ciekawe? Zabawne? Miało dziwną usterkę?
Może wynajmowaliście od jakichś dziwnych osób?
Ewentualnie - może samo wynajmowaliście jakimś specyficznym ludziom lub z jakimiś losowo poznanymi ludźmi?
Będę wdzięczny za wszelkie Wasze doświadczenia :-D
--------
Bardzo proszę o nie kasowanie wątku co najmniej przez kilka dni XD -
Krzychu-po-kielichu
Hehe, pamiętam jakieś ogłoszenie na necie sprzed prawie dwóch lat; postaram się zacytować istotny fragment jak najdokładniej.
Pokój do wynajęcia był na Królewskiej, w mieszkaniu z jakimś ciekawym człowiekiem:
"Jako, że mieszkanie jest siedliskiem intelektualnej rozpusty, poszukuję osoby, która po alkoholu nie wyrzuca mebli przez okno." -
ZOUZA
standardowo, każdy kto szukał mieszkania spotkał się z dziwnymi ogłoszeniami np. "wynajmę mieszkanie 2 pokojowe, które jest piękną kawalerką"
ale u m,nie wygrywa pan który chciał wynająć mieszkanie 2pokojowe, które okazało się 1 dużym pokojem ale przedzielonym kotarą, i gratis dawał drugą kotarę na zmianę - bo nie chciał narzucać wersji kolorystycznej" -
Puchacz
ja kiedyś odpowiedziałem na ogłoszenie o wynajem pokoju, który okazał się być stancją u jakiejś babci (w ogłoszeniu był tylko metraż pokoju i cena)... jak zadzwoniłem, starsza pani zapytała mnie, czy umiem rąbać drewno, bo u niej się opala drewnem (nie węglem, drewnem) i potrzebuje kogoś, kto by dbał o piec w mieszkaniu... -
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne