Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Bardzo bym potrzebował różnych historii lub ciekawostek związanych z wynajmowaniem mieszkania/ pokoju.

Wiem, że różnie z tym bywa :-D

Może chcieliście kiedyś wynająć/ wynajęliście mieszkanie, które było z jakiegoś powodu ciekawe? Zabawne? Miało dziwną usterkę?

Może wynajmowaliście od jakichś dziwnych osób?

Ewentualnie - może samo wynajmowaliście jakimś specyficznym ludziom lub z jakimiś losowo poznanymi ludźmi?

Będę wdzięczny za wszelkie Wasze doświadczenia :-D

--------

Bardzo proszę o nie kasowanie wątku co najmniej przez kilka dni XD
  • Krzychu-po-kielichu

Hehe, pamiętam jakieś ogłoszenie na necie sprzed prawie dwóch lat; postaram się zacytować istotny fragment jak najdokładniej.
    Pokój do wynajęcia był na Królewskiej, w mieszkaniu z jakimś ciekawym człowiekiem:
    "Jako, że mieszkanie jest siedliskiem intelektualnej rozpusty, poszukuję osoby, która po alkoholu nie wyrzuca mebli przez okno."
  • ZOUZA

standardowo, każdy kto szukał mieszkania spotkał się z dziwnymi ogłoszeniami np. "wynajmę mieszkanie 2 pokojowe, które jest piękną kawalerką"

ale u m,nie wygrywa pan który chciał wynająć mieszkanie 2pokojowe, które okazało się 1 dużym pokojem ale przedzielonym kotarą, i gratis dawał drugą kotarę na zmianę - bo nie chciał narzucać wersji kolorystycznej"
  • Puchacz

ja kiedyś odpowiedziałem na ogłoszenie o wynajem pokoju, który okazał się być stancją u jakiejś babci (w ogłoszeniu był tylko metraż pokoju i cena)... jak zadzwoniłem, starsza pani zapytała mnie, czy umiem rąbać drewno, bo u niej się opala drewnem (nie węglem, drewnem) i potrzebuje kogoś, kto by dbał o piec w mieszkaniu...
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)