Uniwersytet Warszawski [17258]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czesc, korzystajac z przywilejow jakie daje mi Indywidualny Tok Zaliczeń chce zrezygnowac z dwoch egzaminow z mojego kierunku (polonistyka) na rzecz jakichs dwoch egzaminow z oferty UW. Dlatego chcialem sie Was zapytac, czy polecacie mi jakis ciekawy przedmiot z Waszych kierunkow studiów którego zdanie:
    a) nie wymaga bardzo duzo pracy
    b) nie wymaga wiedzy 'wejsciowej' zwiazanej z Waszym kierunkiem

interesuja mnie glownie przedmioty humanistyczne

z gory dzieki.
  • Anonim

Na Anglistyce jest ciekawych wykładów z literatury i historii USA lub UK na które mógłbyś się wybrać. Jedyny warunek to znajomość języka angielskiego
  • laradorren

Na etnologii są b. fajne przedmioty... ale z tego co się orientuję niewiele jest dla osób spoza; możliwe że Australia jest takim wykladem, przynajmniej taka byla kiedy bylam na pierwszym roku.
  • Maryniak

"Jezyk jako narzedzie komunikacji" na dziennikarstwie. Zdawalnosc - 100%. Wiedza - 5%. Zyczliwosc egzaminatora - przeogromna.
    Ale to przedmiot ktory tylko jeden semestr trwa.
  • KasiaZ

nie polecam prawa na II roku:>
  • Hadaś

Historia filozofii na WDiNP:) 5% trój, 35% czworek i 60% piatek w tym roku:) Nawet Ci skrypt podrzuce jesli chcesz:))
  • Anonim

juz mialem historie filozofii :/
  • Anonim

matematyka statystyczna na wydziale fizyki UW :)
    albo wstęp do fizyki współczesnej :) nie-zdawalnosc oscyluje 95%
  • polidaktyl

Ulubiona epoka na historii
  • Bożens

>Hadaś napisał
    >Historia filozofii na WDiNP:) 5% trój, 35% czworek i
    >60% piatek w tym roku:) Nawet Ci skrypt podrzuce jesli
    >chcesz:))

Serio, jest tak łatwo? :) bo ja własnie zabieram sie do nauki a jak sie nie chceeeeee....
  • Marciu®™

filozofia na wydziale chemii! Ale z tego co wiem to to jest na obecnosc tylko i liczy sie jako odchamiacz
  • Karolina

To polecam przedmoity prof. Karwat na WDiNP, zdawalność- niemożliwym jest nie zdać; ) profesor ubolewa, jeśli Ci 5 nie będzie mógł postawić; ) skrypty też są ogólno dostępne np. w dziale download na stronie http://www.kp3.pl
    Powodzenia!!!
  • Mokhtari-Rybak

Archeologia:wszystkie poza spotkaniem na egzaminach u prof.Dobrowolskiego,Kowalczyk- Heymann,Wiprzyckiej-Bravo . Polecam wyklady dr. Scholla masz 3 za samo wejście :) ogolnie luz na egzaminach wiecej do Ciebie mowia profesorowie niz Ty do nich.
  • Anonim

dzieki za odpowiedzi, ktos ma jescze jakies propozycje?
  • Anonim

nauki humanistyczno-społeczne na informacji naukowej
    zdajesz ze skryptem na kolanach:)(babka maksymalnie ślepa)
  • Release me

WJO (wstęp do językoznawstwa ogólnego) na
    romanistyce. Wystarczy jako-tako opanować nie za
    długi skrypt (jakby co jestem jeszcze w posiadaniu tegoż) i już. Egzamin odbywa się tylko
    w sesji zimowej i jest po polsku.

• Release me

A korzystając z okazji- na czym polega indywidualny tok studiów i jak go sobie załatwić?:)
  • Aciek :)

Historia Węgier na Hungarystyce. tematy podane a wiekszosc egzaminu to wyklad egzaminatora pani Kormendy.
    zdawalnosc 100% najnizsza ocena 4
  • Aciek :)

a no i oczywiscie po polsku :) na I i II roku :) podrecznik tylko obowiazuje jakies 80 stron
  • Release me

>Fioretto:P napisała:
    >A korzystając z okazji- na czym polega indywidualny tok
    >studiów i jak go sobie załatwić?:)

Yyy to znaczy indywiduALny tok zaliczeń:)
| |

dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (25)