UW - WGiSR - IKR [271]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich Gronowiczów
    Mam pytanie odnośnie waszego kierunku studiów. Osobiście interesuje się geografia i mam zamiar zdawać na ten wydział. Problem jest takie ze jestem z innej uczelni i chce się dostać na uzupełniające magisterskie czy wie ktoś może jak wyglądają tam egzaminy wstępne czy ciężko się dostać itd.
    Za wszelkie informacje naprawdę dziękuje
  • Kasia

ogólnie to egzaminy trudne nie są, ale obejmuja trzy lata studiów licencjackich. zdaje się, ze w tym roku przyjmowali okreslona liczbe osób na wolne miejsca, a nie za ileś tam punktów. poza tym może nie są trudne dla geografa... wiem na pewno, że odbywaja sie we wrześniu (tak było w tym roku) i chyba nwet podaja, co trzeba umieć. powodzenia w każdym razie:)
  • (...)

Podobno zakres jest taki sam jak na egzamin licencjacki. Zagadnienia na ten egzamin znajdziesz na stronie wydziału. http://www.wgsr.uw.edu.pl w dziale sprawy dziekanatu geografii.
  • iza

zakres ten sam ale na egz na mgr jednak bardziej szczegolowo...
  • Kinga B.

Czesc,

Zalezy jaki rodzaj studiów Ci interesuje czy dzienne czy zaoczne ???

Ja byłam na zaocznych studiach uzupełniających magisterskich na specjalnosci geografia ekonomiczna..

By dostac sie musialam miec dyplom licencjata oraz uzyskac odpowiednia liczne punktow z romowy kwalifikacyjnej.

Ciezko nie bylo ale i latwo tez nie.
    Duzo osob sie nie dostalo.

| |

Studenci, Absolwenci, wszyscy ci którzy mają zamiar studiować na Wydziale Geografii i Studiów Re...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)