-
Kakosia
KREW JEST POTRZEBNA ZAWSZE I ZAWSZE JEST JEJ ZA MAŁO!!!
Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, Warszawa (Saska Kępa), ul. Nobla 2 (róg ul. Saskiej i Zwycięzców)
Dojazd autobusem:138
poniedziałek- piątek 7:00 do 17:00,
soboty od 7:00 do 14:00.
WAŻNE- ODDAWANIE PŁYTEK!!!:
Poniedziałek
7.00 – 15.30
Wtorek
7.00 – 13.00
Środa
7.00 – 13.00
Czwartek
7.00 – 15.30
Piątek
7.00 – 13.00
Sobota
7.00 – 11.30
PRZEKAŻCIE GDZIE MOŻECIE DALEJ
INNE ODDZIAŁY TERENOWE: http://www.rckik-warszawa.com.pl/te... -
PatOla. xD
-
Kakosia
Nie tylko w Warszawie, trzeba szukać u siebie pkt krwiodawstwa :)
Pozdrawiam -
ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ
Nie wiem, jak to jest w innych miastach, ale np. w podwarszawskim Piasecznie raz na pół roku jest specjalny autobus do oddawania krwi:)
Kakosia, wątek ma szczytny cel, więc zostaje:) -
-
PatOla. xD
no jest, nawet wiem gdzie. :P ale nie mam i tak jak oddać krwi, chociaż nie wiem jakbym chciała ! -
ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ
-
PatOla. xD
-
Kakosia
Bardzo dziękuję. Niestety z wielu gron mnie dosłownie WYWALONO a niektórzy grożą banem. Nikt nie spyta, czemu to umieściłam. A moja odpowiedz brzmi- bo ktoś bliski mi niestety z powodu braku krwi odszedł.
Ja po próbie kwalifikacyjnej dowiedziałam sie, że mam anemię, więc warto pójść, bo zupełnie za darmo i bez kolejki można dowiedzieć sie, jaki jest stan naszego organizmu.
Pozdrawiam serdecznie. -
Anonim
no niepełnoletni nie mogą, plus dziewczyny chyba mniej oddają tak?
jeśli chodzi o moje miasto to się idzie do szpitala i po sprawie :)
ja na 18stkę mam zamiar sobie sprawić mały prezent a mianowicie blankiecik ze zgodą na oddanie narządów, jakby mi się coś stało. -
ann.
>Kakosia napisała:
>Bardzo dziękuję. Niestety z wielu gron mnie dosłownie
>WYWALONO a niektórzy grożą banem. Nikt nie spyta, czemu
>to umieściłam.
No to niezle... to smutne, zalosne (nie wiem jak to nazwac) ale TO POLSKA WLASNIE;/ -
ann.
>Angela. napisała:
>mianowicie blankiecik ze zgodą na oddanie narządów, jakby
>mi się coś stało.
gdzie z tym isc zeby sobie takie cos 'wyrobic'? -
Kakosia
-
Luulek
>Kakosia napisała:
>Bardzo dziękuję. Niestety z wielu gron mnie dosłownie
>WYWALONO a niektórzy grożą banem. Nikt nie spyta, czemu
>to umieściłam.
takie rzeczy pisz do MF oni Ci pomoga;)
Pozdrawiam:)
-
ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ
-
Baulina
kurcze jakie to jest głupie:
nie wiadomo jaką mam grópe krwi bo jak się urodzilam i mama chciała żeby miją zbadali, to powiedzieli, ze nie, bo grupa krwi może mi sie zmienic.
Czy to ma sens???? Jak grupa krwi może sie niby zmienić?? Wie ktoś bo ja nie... -
ɹóʍʇod ʎʍoʞzɔǝʇsɐıɔ
Po urodzeniu oznaczają krew pępowinową. Natomiast jako osoba dorosła możesz mieć inną grupę. Z tego powodu musiałam sobie robić badania na grupę krwi. W moim przypadku akurat grupa się nie zmieniła:) -
Baulina
-
Kleo
punkt krwiodawnictwa jest jeszcze w międzylesiu, w centrum zdrowia dziecka. warto tam oddać krew, więcej dzieci niż się zdaje potrzebuje krwi. ja sama byłam w takiej sytuacji, ale sie okazalo ze obylo sie bez tego. ale zanim sie okazalo, polowa mojej rodziny i znajomi oddali krew teoretycznie dla mnie, ale że ja nie korzystałam pewnie uratowali wiele obób.:) sama bym oddała krew, ale musze poczekać jeszcze 3 lata... ale jestem za oddawaniem krwi, po pierwsze przy klasyfikacji macie bezpłatne badanie które stwierdza np. ze macie niską płytkowość, anemię, nawet aids. a za te badania płaci się normalnie mnóstwo kasy, a tutaj macie darmo i jeszcze ratujecie komuś życie. naprawdę warto. :)
a jeśli chodzi o te grona, z których wywalają takie wątki... no cóż, ludzie najwyraźniej samolubni i "za ważni" na takie "bzdury"... niestety dużo jest takich ludzi, ale może oni kiedyś dojrzeją. dobrze że chociaż tutaj znaleźli się ludzie na poziomie. :)
pozdrawiam
p.s. po oddaniu krwi dostajecie w opakowaniu 10 pysznych czekolad goplany; p;p;p;p haha. -
Baulina
-
Kartine
ja oddaje regularnie krew; p co 3 miesiace :)
i jestem honorowym dawca :)
i tez zachęcam do oddawania :)