- 1
- 2
-
Anonim
Nad Pragą zapadał zmrok. Cienie stopniowo okrywały wilgotne podwórka. Mieszkańcy znużeni codzienną pracą układali się do snu. Wszyscy – z wyjątkiem Bronka, który od kilku godzin błąkał się w poszukiwaniu pewnego kota. Czarnego kota. A przecież dzień zaczął się tak pięknie…Stary Grzelak spod siódemki przyszedł oddać śrubokręt pożyczony pół roku temu, Mariola ze Szwedzkiej wreszcie dała się wyciągnąć na rzutki, a nawet wspomniała coś o kinie. Nawet Anioł – zgarbiony dozorca, wesoło pogwizdywał przy porannym zamiataniu. Chyba już wybaczył Bronkowi zbitą niedawno szybę.
„Rany, Ciocia nie gorączkuj się tak, bo Ci ciśnienie skoczy. To był przypadek, normalnie. Naprawdę! Ależ Ciocia fazę przyłapała, przecież wróci, to tylko zwykły kocur. Wróci jak zawsze” – cierpliwie próbował tłumaczyć. Niestety była nieubłagana. Tylko on mi został na stare lata, bo wuj to już poza wąsami świata nie widzi! – Mój śliczny. Mój kochany. Brzmiały jej ostatnie słowa.
„Katatonia” - brzmiał werdykt lekarza zionącego nieco tanim alkoholem - Jedyną szansą na wyrwanie jej z tego stanu jest przyniesienie jej tego cholernego kota. Skoro to ją doprowadziło do tego stanu…”
Nie było rady. – chcąc nie chcąc, musiał zanurzyć się w poszukiwaniu kota cioci w meandry i podwórka Starej Pragi. Wzuł więc wygodne tramposze, naciągnął na grzbiet ortalionową wiatrówkę i ruszył w noc z postanowieniem jak najszybszego rozkminienia sprawy kota.
Jeżeli chcesz poznać tajemnice Warszawskiej Pragi, a przy okazji zabezpieczyć cenne wygrane,
wyruszaj wspólnie z Bronkiem w ciemne zaułki w poszukiwaniu Kota Cioci. Weź udział w grze miejskiej „Przyczajony Bronek, ukryty Kot”
Termin: sobota 12 stycznia 2008 roku
Początek gry: godzina 11:00 - Plac Weteranów 1863 roku (pierwszy przystanek tramwajowy za mostem Śląsko-Dąbrowskim po słusznej stronie Wisły)
Koniec gry: godz. 14:00 – Skład Butelek
Uczestnicy: indywidulani lub zespoły do 4 osób, w każdym przynajmniej jedna osoba powyżej 16 roku życia
Rejestracja: Wypełniony formularz zgłoszeniowy, pobrany ze strony http://www.infopraga.com.pl, prosimy wysłać na adres infopraga@infopraga.com.pl, w temacie wpisując „Przyczajony Bronek - formularz zgłoszeniowy“. -
sympatyczna
http://www.infopraga.com.pl,/. ..Chciałabym zaznaczyć że stronka sie nie otwiera.. -
Anonim
-
sympatyczna
-
-
Anonim
przepraszam- faktycznie wstawiłam adres z przecinkiem, poprawny adres to
http://www.infopraga.com.pl
zakładka gra
zapraszam:) -
Anonim
-
To się chyba okaże na miejscu :) Ja co prawda z projektem nie miałem nic wspólnego, ale dobrze, że UP inspiruje do podobnych działań, bo to wszystko dla dobra miasta przecież.
-
Anonim
no tak, ale zeby bylo choc troche podobne - za wysoko poprzeczke zawiesiles sempie; ) -
Anonim
-
Anonim
-
Maciek
no ja sie raczej wybieram - już sie zapisalem... zapowiada sie nieźle, a poza tym Praga Północ bardzo fajna i przeze mnie słabo znana - dobra okazja by to zmienić!
mam nadzieje ze nic mi innego nagle nie wyskoczy... -
Anonim
więcej szczegółów:
będą zagadki związane z detalami architektonicznymi i infrastrukturą, gry folklorystyczne (pan Mieczysław, prażanin, mistrz gry w 3 karty), specjalnie dla graczy otwarta tylko tego dnia przestrzeń, w której w przyszłości będzie muzeum warszawskiej pragi.
a w składzie butelek pokaz slajdów - zdjęć Pragi i wręczenie nagrody za przejście gry online (do której również zapraszam - http://www.infopraga.com.pl/gra). -
Lidia.
Pytanie- zeby cokolwiek odnalezc trzeba sie w Praskiej okolicy orientowac, czy jest jakas szanse ze ktos kto nigdy a Pradze nie byl tez mogl sobie pograc? -
Krzysztof
-
Anonim
formularz jest do sciagniecia w zakładce gra na stronie infopraga.com.pl:)
każdy zespół dostanie mapkę z zaznaczonymi punktami, więc trafienie do nich nie bedzie problemem.
jeszcze raz reklamuję polichromie w dawnym zydowskim domu modlitewnym które bedzie mozna zobaczyć (udostpenione przez muzeum warszawskiej pragi w organizacji). -
Krzysztof
no no, formularz dawno sciagnalem i sie w sobotniej grze zarejestrowalem, ale dzis tez sobie zagralem w gre online, ale czy to jest po prostu gra sama w sobie? -
Anonim
-
Krzysztof
-
Krzysztof
bylo super! gra naprawde mi sie podobala! poznalem tym samym mnostwo miejsc na pradze, historii niektorych z nich oraz kilku ciekawostek! -
Anonim
- 1
- 2