V

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • El comendante Semp

Depesza z ostatniej chwili. Szybka decyzja. Nie bez powodu wiadomość ta zostaje rozesłana na 96 godzin przed. "V" to symbol, jakim oznacza się w fizyce prędkość. "V" to także gra miejska typu urban playground przeznaczona dla najszybszych. To będzie rozgrywka last minute! Trzeba zdążyć przeczytać te słowa jeszcze przed jej rozpoczęciem. W ostatniej chwili musisz podjąć decyzję o uczestnictwie bądź nie. Być może masz już jakieś plany na piątek, albo wręcz przeciwnie, akurat w ten weekend nie miałeś ochoty nigdzie się ruszać, a tutaj nagle dostajesz taką wiadomość. Kto wogóle organizuje taki projekt w piątek? Przecież to dzień imprez, klubów, pubów i domówek. To jakiś samobójczy strzał! I jeszcze ta informacja nieudolnie rozprzestrzeniana z tak małym wyprzedzeniem! Między innymi z tych oraz innych powodów na miejsce akcji dotrą tylko nieliczni - najbardziej zdeterminowani i najszybsi profesjonaliści miejskich rozgrywek. Zatem o co chodzi? Równo w pierwszą rocznicę wydania książki "Miasto to gra", w piątek 25 września 2009, odbędzie się ekspresowa gra miejska typu urban playground. Dowiadujesz się o niej najwcześniej na 96 godzin przed jej rozpoczęciem, przychodzisz na miejsce akcji (sam albo ze znajomymi), wyruszasz w teren i na własnej skórze odczuwasz jak to jest, gdy czasu jest znacznie mniej niż zwykle. Już teraz ostrzegam, że prawdopodobnie nie zdążysz uzbierać kompletu punktów. Te 20 minut intensywnej rozgrywki sprawi, że na nowo przedefiniujesz w swojej głowie pojęcie "braku czasu" (nazywanego też "cholernym niedoborem czasu"), a wszystkie te poranne i nocne pogonie za autobusami uciekającymi z przystanków będziesz wspominał jak leniwe spacery po plaży. Planowana godzina startu: 20:00. Spotykamy się na placu przed budynkiem głównym Politechniki. Jeśli ten tekst zraził Cię do udziało w grze to trudno. W przeciwnym wypadku podziel się nim z innymi osobami, które chciałbyś zobaczyć na planszy, zarówno w roli Twoich sprzymierzeńców, jak i przeciwników. Niech rozpocznie się gra!

http://www.projekty.semp.pl
  • El comendante Semp

Ah, gdzie te czasy owocnych dyskusji i spekulacji przed grami :)
  • Szakirr

Hehe wiedziałam, że to będzie okolica Placu Zbawiciela.
    I mogę się założyć, że ścieżki pognają z Pl. Politechniki do Karmy i Planu B.
    Takie moje spekulacje.
  • Lidia.

Ej, ale to nie fair- bo niektorzy nie maja pojecia co to i gdzie to, a inni znaja droge na pamiec.

Ale Semp sprawiedliwym jest, prawym! On pozwolić nie da na tak jawną niesprawiedliwość! Oby :)
  • El comendante Semp

Nie zapominajmy, że to tylko spekulacje :)
  • Karolina

Mało czasu było, cholernie mało czasu; )
  • El comendante Semp

Fotki autorstwa PinkFa:
    http://picasaweb.google.com/pinkf31...
  • El comendante Semp

Jeśli macie jakieś fotki, filmiki to dajcie znać!
  • PinkF_

Chciałbym przeprosić dziewczynę której wyrwałem z reki kartę gry. Coś mnie opętało chyba ]:->
  • Szakirr

I nikt nie słuchał moich spekulacji co do Karmy!!! A agent tam był i chyba nikt go nie znalazł?

Z zabawniejszych historii na moim punkcie poznałam ekipę, która zgadła, że w zagadce z punktu nr1 chodzi o Księżyc, ale przecież Księżyca dziś nie widać, więc o co chodzi. Podszepnęłam, żeby może zastanowili się, jak jest 'Księżyc' w innych językach. "Moon!!!" - krzyknęli i gdzieś pobiegli. Jestem bardzo ciekawa gdzie:) Jeśli jesteście, Ekipo, to zdradźcie:) Pojawiły się podejrzenia, że pewnie do Chińczyka na grzyby mun.
  • Paulina

A mojej ekipie udało się rozwiązać 2 z 5 zagadek ale i tak jestem z nas zadowolona :P Fajnie, że mimo tej niesprzyjającej pory, pojawiło się sporo osób i za każdym zakrętem można było dojrzeć kogoś wczytującego się w instrukcję gry :)

pozdrawiamy ekipę która w końcu nas zapytała czy aby na pewno znamy chociaż trochę Warszawę :P
  • El comendante Semp

>Paulina wrote:
    >pozdrawiamy ekipę która w końcu nas zapytała czy aby na
    >pewno znamy chociaż trochę Warszawę :P

A czemu ta ekipa się Was o to zapytała? :)

• Korek.

Moja ekipa byla chyba najbardziej abstrakcyjna. 5 osob, mieszkancy: Ostroleki, Bialegostoku, Siedlc i Sulejowka. 3 z tych osob w Warszawie byly pare razy w zyciu, a o akcji dowiedzieli sie godzine przed, podczas wypadu na piwo :]
  • El comendante Semp

Jak donosi agent fotodokumentacji Gontar:

"Smiesznie, bo stalem pod koniec nad jakas dziewczyna, ktora siedziala i karte trzymala i chcialem uchwycic ja i napis UP na karcie - ale ona ta karta machala strasznie i nei moglem trafic. Wiec po kilku nieudanych zdjeciach i jej zdziwieniu, w koncu mowie - chcialem uchwycic napis na karcie, mozesz sie przez chwilke nie ruszac?"
  • Lidia.

A My niestety nie wiedizelismy gdzie jest kino Luna, a jak juz wpadlismy ze chodzi o Karme to bylismy juz pod Polibuda -_- nie ma sprawiedliwosci :)

Ale w odp nr 1 wpisalam ten wzor ktory byl na karcie (do czego szukamy V) na ta sama literke, chyba :P

A ogolnie- za malo czasu, za malo!
| |

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.; )

Fotki

Miejsca grona (0)