-
ann BBF
Nie ustawałam w wysiłkach, by odnaleźć Nadine. Któregoś dnia, pojawiwszy się na rogu Dziesiątej Alei i Dwudziestej Siódmej Ulicy po raz trzeci, wpadłam przypadkiem na Laurę, którą znałam jeszcze z domu. Była jedną z ładniejszych dziewczyn w naszej okolicy: miała kręcone blond włosy, idealną figurę i bystre chabrowe oczy - wtedy. Teraz nie wyglądała już tak ładnie. Przypominała mi sukienkę, niegdyś elegancką i błyszczącą, której zbyt często używano, a w końcu porzucono w rogu garderoby na podłodze, gdzie zbierała brud i kurz. Laura musiała być świadoma zmiany, jaka w niej przez te lata zaszła, gdyż widząc mnie z oddali, czym prędzej się odwróciła i zasłoniła twarz ręką. Ja jednak już ją rozpoznałam i zmierzałam prosto w jej stronę. Objęłam ją na powitanie, mówiąc: - Świetnie wyglądasz, Laura, naprawdę - bo nic innego nie przyszło mi do głowy.
- Bzdura - zaprotestowała, ale uśmiechnęła się, mile połechtana moim nieszczerym komplementem. - Dobrze cię znów widzieć, Joe - zrewanżowała się. -
Ewa Kalinowska
-
Mr. Nemo
-
Madeleine
PROSZĘ O GŁOSY, TO TYLKO KLIKNIĘCIE:) Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Głosowanie trwa do 30 kwietnia i można codziennie. Pozdrawiam:) -
-
E.
Witam, chyba nie będzie zbyt trudne :)
"Ja - z nim w zgodzie? - Mocium panie,
Wprzódy słońce w miejscu stanie,
Wprzódy w morzu wyschnie woda,
Nim tu u nas będzie zgoda."
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne