-
Anonim
Proste:
ktoś podaje cytat
ktoś pisze z jakiej to książki i podaje swój cytat
itd... :]
To na początek:
"Jak gdyby wyczuwając moje zbrodnicze myśli, powoli obraca twarz w moim kierunku. Potem niepewnie przesuwa się na siedzeniu i wreszcie patrzy na mnie przez szybę. Twarz ma pozbawioną wyrazu, bardzo bladą, może przy niebieskim świetle księżyca, a może z wyczerpania. Wpatruję się w jego białe wąski skronie. Jak w ulu muszą się tam kłębić obok siebie wspomnienia miękkiej piersi jego matki i trzymanego w ręce sznurka pierwszego latawca, jakiego puścił w przestrzeń, i tamtych sekretnych okrucieństw, z powodu których czuję do niego odrazę." -
Kaśka
-
Anonim
-
Lidia.
proponuje dawac jakas podpowiedz: ksiazek jest od cholery i ciut ciut :) -
-
Kaśka
-
Beti
ja nie wiem, ale bardzo chętnie przeczytałabym tę książkę, bo fragment całkiem ciekawy;) -
Anonim
Opis z tyłu książki:
"Thriller polityczny, rodem z tradycji Conradowskiej, w którym prostoduszność idealisty otwiera drzwi okrucieństwu"
Od siebie dodam, że akcja dzieje się poza czasem, czyli nie odnosi się do rzeczywistości.
czekam na śmiałe strzały :] -
Anonim
-
spotless mind
"Czekając na barbarzyńców" Coetzee
"Poniedziałek 5 stycznia
Pies nie wrócił. Jakoś spokojniej bez niego. Matka zadzwoniła na policję, żeby podać im opis, w którym pies wypadł jeszcze gorzej niż w rzeczywistości, kudły na oczach i w ogóle. Moim zdaniem policja ma ważniejsze sprawy na głowie niż szukanie psów, na przykład łapanie morderców. Powiedziałem to matce, ale i tak do nich zadzwoniła. Będzie miała za swoje, jeśli zostanie zamordowana z powodu psa." -
Anonim
>hejter/black jesus napisał
>"Czekając na barbarzyńców" Coetzee
>
>"Poniedziałek 5 stycznia
> Pies nie wrócił. Jakoś spokojniej bez
>niego. Matka zadzwoniła na policję, żeby
>podać im opis, w którym pies wypadł jeszcze
>gorzej niż w rzeczywistości, kudły na oczach
>i w ogóle. Moim zdaniem policja ma ważniejsze
>sprawy na głowie niż szukanie psów, na
>przykład łapanie morderców. Powiedziałem
>to matce, ale i tak do nich zadzwoniła. Będzie
>miała za swoje, jeśli zostanie zamordowana z
>powodu psa."
Gratulacje :]
Ale masz okropny rysunek... a cytatu nie znam. -
Anonim
"Sekretny dziennik Adriana Mole'a" Sue Townsend
" - Harry , ty nie rozumiesz czym jest przyjaźń lub wrogość. Lubisz wszystkich, to znaczy, że wszyscy są ci obojętni.
- Jakaż to niesprawiedliwość z twojej strony! - zawołał lord Henryk obsuwając w tył kapelusz i wznosząc oczy ku churkom, które niby splątanekłębki białego, lśniącego jedwabiu mknęły po wklęsłym turkusie letniego nieba. - Tak, strasznie jestes niesprawiedliwy. Robię ogromne różnice między ludźmi. Wybieram sobie przyjaciół dla ich piękności, znajomych dla ich dobrego charakteru, a wrogów dla ich bystrej inteligencji." -
Lola The Mad Hatter.
-
skowi
-co to za gmach?-spytała sue, wskazując budynek za ich plecami.
-to jeszcze hitler budowal... ministerstwo przemytu, zwane dla niepoznaki urzędem wojewódzkim.
skąd??
kto??<fajna zabawa:p> -
Lola The Mad Hatter.
to mi sie kojarzy z Wędrowyczem którymś...
hej fajna zabawa, ale chciałbym wiedzieć czy zgadłam powyżj i zadać swoją
hej hej! jest tam kto? -
Lola The Mad Hatter.
eeee tam... nudzę się i nie chce mi się czekać; ))
"Urocza ta rączka moja droga, ale jakaż fascynująca zmienność pulsu."
-
Anonim
-
Anonim
>Aszantka napisała:
>eeee tam... nudzę się i nie chce mi się
>czekać; ))
>
>"Urocza ta rączka moja droga, ale jakaż
>fascynująca zmienność pulsu."
>
Eee... trochę więcej poproszę :] -
Lola The Mad Hatter.
klasyk sensacji, wszystkie niemal książki na jedno kopyto,kilka książek sfilmowano, a w tytule jest ptak.
"Jeżeli mam popełnić samobójstwo, dajcie mi to zrobić po staremu. samodzielnie" -
Anonim
-
Lola The Mad Hatter.
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne