-
Anonim
Temat jest prosty- jak mamy pomysł, jaką książkę przeczytać, ale nie znamy żadnego konkretnego tytułu, piszemy tutaj:) A więc... Możecie polecić mi coś fantasy, czego akcja dzieje się w szkole z internatem( Harry Potter, blake Holsy High- jaka szkoda, że to tylko serial) albo w jakimś starym domu( Tajemniczy Ogród, Jane Eyre, ale chyba bardziej coś w stylu Ogrodu...):)
z góry dzięki i jak macie kłopot z wyborem książki- piszcie:) pozdrowienia -
Iria
akcja którejś z części świata dysku była osadzana na Niewidocznym Uniwersytecie, ale której.... ta w której była po raz pierwszy w sadze mowa o Niedoletnim winie...kurde kurde...nie pamiętam, nie pamiętam ale myślę ze było by dla ciebie dobre <może ktoś pamięta który to tom i pomoże?> -
Anonim
Myślę, że pod taki opis można podciągnąć "Grę Endera"; to bardziej podpada pod sf z tym, że to dużo bardziej fiction niż science. -
Anonim
>Kamisia:) napisała:
>Jakie książki polecacie na jesienne wieczory? Do jakich
>książek często wracacie?
-
-
Anonim
-
Anonim
szukam czegos podobnego do 'generacji pi' pielewina, czyli akcji umieszczonej we wspołczesnosci z odrobina surrealizmu i wątkami spoleczno kulturowymi. no i zeby bylo tak samo dynamiczne i niejednoznaczne :) -
-
Anonim
-
>kidzior napisał
>kto mi poda tytul powiesci badz zbioru opowiadan, ktore
>obrazuja sytuacje spoleczna wspolczesnej Polski?
Autor posta: http://grono.net/users/455594/
>suniacz napisał
>"Przenajświętsza Rzeczpospolita" Jacka Piekary.
>
>Nie mogłem się powstrzymać :)
Autor posta: http://grono.net/users/232578/
>kidzior napisał
>heheh
>chodzi mi raczej o wspolczesna Polske -
>Barbuka Fa! napisała:
>Uprzejmie poszukuję dobrej, interesującej tzw. literatury
>drogi. Czy może ktoś ma jakiś pomysł godny polecenia?
http://grono.net/users/117964/ -
Lobo
> 'Mona Lisa Turbo' P. Dick.
że niby co?! to jest książka williama gibsona, tego co napisał również Johnny'ego Mnemonic'a, a nie dicka! wrrrrr..... nie kalac klasyki cyberpunka takimi pomyłkami w mojej obecności! -
Gabriela♥
-
Lobo
nie ma to jak konkrety. cóż, ja w Twoim wieku za fajne uważałam "Harry Pottera", a z "normalnych" rzeczy "Słoneczniki" (za diabła nie mogę sobie przypomnieć autorki, ale od czego są google... chwila cierpliwości... Halina Snopkiewicz! kocham was, google:). -
Zuzia.
-
p a u l i n a
Ja polecam "dzien kolibra"
Wypozyczyłam ja z nudy xD, ale szczerze świetna ksiązka.
Opowiada o codziennym zyciu, o przemocy na podwórku i o przyjazni xD bardzo fajne fragmenty równiez są.
Cytujęę np. "Pan powiedział, że człowiek powinien mieć kilka światów. Gdy straci jeden, zostanie mu drugi". -
nimfa bagienna
A czy ktoś mógłby polecić mi coś w stylu sagi o wiedźminie Sapkowskiego? :) -
Emilas
>nimfa bagienna napisała:
>A czy ktoś mógłby polecić mi coś w stylu sagi o
>wiedźminie Sapkowskiego? :)
Niestety, ale wydaje mi się to niemożliwe.To pozycja(pozycje w sumie) jedyna w swoim rodzaju; P
Ale jak chcesz tak z elfami, krasnoludami i innymi istotami które już (niestety) nie zamieszkują naszej planety Ziemi, to jeżeli nie czytałaś to sięgnij po Władzcę Pierścieni. Propozycja może niezbyt oryginalna, ale w tym momencie nic innego nie przychodzi mi do głowy.^^ -
Jako młody (młodszy :P) chłopak czytałem niejakiego Roberta Jordana - "Oko świata". Nie wiem, jak ta pozycja stoi w rankingach specjalistów tego gatunku, ale pamiętam, że miała swój klimat. No i tam pojawiają się różne dziwne stworzenia, najczęściej jakieś trolloki :P Cokolwiek to jest... Bo z trollami to chyba nie miało zbyt wiele wspólnego.
-
Nindë Alcarin
-
>Olciaa.^ napisała:
>Czy macie może jakąś na oku? Polecicie mi jakąś na
>wakacje? Najlepiej żeby to była młodzieżowa, przygodowa,
>o nie banalnym wątku.
>Z góry dzięki.
http://grono.net/users/1162670/
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne