-
Martyna W
Aktor który idealnie pasowałby na Szure jest Konstantin Kryukov rosjanin ale ma takie oczy ze wymiata -
BlackStar
-
BlackStar
hmmm...no nie wiem,jakis nie za specjalny szczerze powiem;]juz wczesniej to pisalam Aleksander jest zbyt piękny żeby niestety mógl byc prawdziwy;/ -
BlackStar
-
-
Ewa xxxxx
Właśnie kończę "Jeźdźca miedzianego", to chyba najpiękniejsza książka o miłości jaką czytałam. Niesamowity, poruszający, prawdziwy obraz wojny. Świetnie oddane charaktery postaci, emocje. Tyle wydarzeń, miejsc. Do tego obraz Leningradu, specyfika ZSRR- mieszkańców, miasta, życia i tamtych czasów. Rozterki bohaterów...to się czyta jednym tchem ze wzruszeniem. Ja sobie dawkuję książkę...bo chyba przeczytałabym ja w 48 godzin bez snu. Jedne zastrzeżenia i wątpliwości mam do scen erotycznych, bo trudno uwierzyć aby 17letnia Tatiana, która wcześniej nie miła nawet śmiałości spojrzeć na Aleksandra (główni bohaterowie) po jednej nocy nagle stała się demonem seksu, i jakoś seks oralny w tamtych czasach w ZSRR tez mało wiarygodnie wypada. Ale oczywiście oprócz tych moich wątpliwości opisy scen erotycznych są piękne. Sama nie wiem czy przeczytać II część "Tatiana i Aleksander" bo opinie są już mniej zachęcające i nie chcę sobie psuć tego wrażenia "Jeźdźca"...ale pewnie i tak nie wytrzymam.
Ja widzę w roli Aleksandra Henrego Cavina, bo jak dla mnie Rosjanie mają jakąś taką pospolitą urodę, a do tego ostatecznie Aleksander nie był Rosjaninem i rysy z opisu ksiązkowego też pasują zdecydowanie do innego typu urody. -
Wiosenka
-
PRINCESSA
Najpiękniejsza trylogia jaką w życiu czytałam,a Aleksander stał się kimś o kim myślałam kiedy nie miałam książki w ręce.Jest uosobieniem prawdziwego kochającego mężczyzny.Zagłębiając się w treść powieści ,przeżywałam losy Tatiany i Aleksandra,ich szczęście ,wzruszenia,miłość,strach i rozpacz.Ta książka na zawsze pozostanie w pamięci.
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne