Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

szukam paru dobrych/ dobrze zaopatrzonych :)/ antykwariatów w wawie... , możecie podac pare adresów ? :D
  • Anonim

jeden jest na Piwnej,ale jest dosc drogi..i jest tam taki fajny gruby kot:)

jest tez jeden pan,ktory sprzedaje ksiazki naprzeciwko UW na Nowym Świecie i niedaleko Idei na pl. Konstytucji.

osobiscie uwazam,ze najlepsze antykwariaty sa w Łodzi i wszystkie na lub niedaleko Piotrkowskiej...2 lata temu kupilam tam Wenus w futrze "Masocha za 1 zeta!!!:)

• Anonim

Antykwariat Troszkiewiczów (chyba przy Nowogrodzkiej), zaraz w bok od Marszałkowskiej.

Jeśli interesuje Cię NAPRAWDĘ duży wybór, wybierz się na wycieczkę do Pałacu Książki na Woli. Tylko lepiej rano, bo zanim przebijesz się przez korytarze książek, może już zapaść zmrok; )
  • Tmach

A tak dokładniej ten Pałac Książki to gdzie, bo Wola to troszkę duża.
  • Anonim

o wlasnie - adresik Pałacu Książki to by się przydał :)
  • Anonim

to jest na Działdowskiej 8, ale nie bezpośrednio przy ulicy - trzeba się przebijać przez robotnicze wolskie podwórka.

Okoliczni żule wskażą Wam drogę; ) Ja przynajmniej tak trafiłam, choc byl juz wieczor i duszę miałam na ramieniu.
  • Anonim

kiedys bylo takie miejsce w centrum handlowym bemowo-tuz obok Carrefoura,gdzie mozna bylo kupic ksiazki na metry...ale nie wiem czy jeszcze istnieje...
  • Anonim

było, ale to było kiepskie miejsce. ja tam nic ciekawego nie mogłem znaleźć, wybór żaden.
  • Jul

Wszystkim zainteresowanym proponuję spojrzeć do grona "antykwariaty" :) kilka ciekawych adresów już tam padło.
  • Anonim

jest też barako-antykwariat przy hali koszyki, a Pałac Starej Książki jest fantastyczny- tyle w nim pomieszczeń. Mozna się poczuć jak w labiryncie zbudowanym z książek, ale trzeba uważać na psy (jeden z nich obsikał mi torbę)
  • Anonim

Pałac starej książki jest ekstra, właśnie wróciłem :)
    I dziewczyna która mnie obsługiwała też jest fajna; p

Moje nabytki:
    Puszkin - Córka kapitana/Dama pikowa - 1zł
    Galsworthy - Koniec rozdziału - 1zł
    Faulkner - Intruz (seria Nike) - 10zł
    Gary - Obietnica poranka (seria Nike) - 12zł

Spędziłem tam prawie cztery fantastyczne godziny :) Warto obejrzeć półkę z dziełami lenina/stalina i tego typu kuriozami, aż się człowiek dziwi, że można tyle napisać xD
  • Anonim

a gdzie byłeś, na działdowskiej ?
    ja własnie stamtad wróciłam jakias godzinke temu :D
    ... boskie miejsce...
  • Anonim

musze sie tam koniecznie wybrac...:)
  • Anonim

tak, właśnie tam :) rozmawiałaś z tamtą dziewczyną?; p
  • Anonim

jest świetna i ładnie sie usmiecha :)
    pieski obronne też mają świetne, uciakają kiedy mogą i kleją się do nowoprzybyłych :D

ale to co jest najlepsze to niezastąpiony klimat tego miejsca
  • Anonim

ja nie lubie psów; p
    tak, fajnie tam. można nawet umyć ręce po godzinach przerzucania tych zakurzonych tomów :)
    kupiłaś sobie coś? ^^
  • Anonim

własnie, pasjonuje sie indiami; p mieszkala tam kiedys przez pol roku xD
  • Anonim

jasne :)
    choć niewiele, bo to były kompletnie nieplanowane odwiedziny Pałacu i kaski miałam mało przy sobie - ale wzbogaciłam się o kilka pozycji Mastertona/ tak na długie wycieczki po wawie, zeby jadac do pracy bylo co poczytac :D/
  • Anonim

hoho, masterton xD
    ja ostatnio na jakimś straganie na placu na rozdrożu widziałem 'bastion' kinga za kilka złotych, powinni go jeszcze mieć :)
  • Anonim

Ty nie kuś bo się jeszscze tam wybiore i już nie bedą mieli :P
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)