-
Anonim
Jedyna forma fantasy,którą toleruję...osobiście wole jej opowieści o wampirach...mroczne,jednoczesn ie realne...czasami mam ochote zamienic sie w takiego wampira...przezyc kilka epok i byc swiadkiem narodzin historii...
choc utwory Anne Rice typu "Przebudzenie spiacej krolewny"...tez sie milo w specyficznych warunkach czyta;) -
Ann
o :) temat o Rice. A wlasnie chcialam zrobic :P
Osobiscie uwielbiam. Kroniki wampirze to jest po prostu magia. Rice potrafi genialnie, perfekcyjnie wykreowac swiat, zachwycaja mnie jej opisy, dialogi moze nie sa az tak genialne, ale opisy to jest po prostu majstersztyk.
Historie o czarownicach tez sa bardzo dobre, my fav- "Merrick".
pozdrawiam -
Oll
Argh... Kroniki wampirze, owszem, były ciekawe, ale mnie nie wciągnęły bynajmniej... Jakoś przeczytałam trzy tomy i żadnego drżenia rąk, wniosek - nie, dziekuję.
Natomiast śpiąca królewna... Matko, ależ to było nudne!!! Pierwszy tom z lekka szokujący, ale potem wtórność, wtórność, wtórność... Kobieta nie wprowadzała nic nowego (poza bohaterami). Ble...
Z A.Rice naprawdę podobały mi sie tylko Skrzypce. Książka, którą na bardzo długo zapamiętałam (a potem jakoś cieplej patrzyłam na Wiedeń; ]). Miała urok, to coś... połknęłam ją, bo historia naprawdę mnie poruszyła. polecam :)
-
Anonim
O czarownicach nie czytałam, druga część książki "Wampir Lestat" była nudna do granic wytrzymałości, ale ogólnie wampiry mrauk; ) -
-
Anonim
,,Wywiad z wampirem'' przyznaje super ksiazka ale kolejne czesci nudne na maxa!!!
-
ania flaming.różowy
-
Arionka
Anna: na odwrót, przez wywiad przebrnęłam, bo chciałam po kolei, ale kolejne przeczytałam jednym tchem. Trójeczka zwłaszcza.............
cudo! -
Anonim
-
Arionka
-
Anonim
Czytałam jedynie 'Wapira Lestata' i się załamałam... książka może niewysokich lotów, ale jeszcze ujdzie; za to tłumaczenie... nie potrafię odnaleźć słów, żeby to skomentować, ale przytoczę cytat:
'...eksploatował i stanął w płomieniach.'
było więcej takich kwiatków, a już o błędach ortograficznych nie wspomnę :/ -
Anonim
mnie sie podoba stly pisania Anne Rice... Dla mnie jest cool. Ale kazyd ma swoj gust, nie? W "Wampirze Lestacie" jestem prawie zakochana.... Tylko, ze teraz szukam "Krolowej Potepionych tylko kurcze malo w miescie tych ksiazek jest... no nic:) Trza bedzie do Galerii Mokotow pojechac...:P Pozdrawiam:* -
Kasia
-
Anonim
tylko mnie zniesmaczyły te fragmenty "Wampirze Lestacie" o zjadaniu odchodów kozy... Jednak są jakieś granice... -
SunnyAngel
-
Anonim
polecam "Skrzypce" niesamowite wprost:)
wogóel kiedy pierwssy raz przeczytałam "Wywiad..." stwierdiząłmz ę nei obejrze jeszce razs filmu bo siazka była tak głęboka i piekna:)
naprqawde niezła z enij pisraka
a co do Śpiacej królewny to cał trylogia jest niezła:) -
Nyobshtayn
ogólnie? ino warto...
ja tam od pół roku męczę WL i jakoś nie idzie. fabuła mnie zachwyca, ale styl pisania panny Rice bywa ciężkostrawny. -
Anonim
-
Ciemnosc
Staje poki co po stronie wampirow. Przeczytalam 'Wywiad z wampirem', 'Wampir Lestat', 'Krolowa Potepionych', teraz czytam drugi tom 'Opowiesci o zlodzieju cial', wlasciwie koncze. Wszystkie bardzo wciagajace, trudno powiedziec, ktora mnie najbardziej urzekla, chyba druga. O Spiacej Krolewnie tez bym chetnie poczytala, ale trudno to zdobyc.. -
Drax
z całej twórczości Rice najbardziej lubię wampiry. czarownice w ogóle mnie nie wciągnęły. -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Książka
- Przeglądaj grona w okolicy Słupno
- Załóż własne grono tematyczne