Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

He, he: chciałam wydać właśną książkę (thriller), została odrzucona przez wydawnictwo: bo była wlaśnie tym gatunkiem prozy... redaktor powiedział mi, że współcześnie w Polsce istnieją trzy nisze czytelnicze: są to dorastające dziewczynki, starzejące się baby, oraz ogólnie odbiorcy literatury fantastycznej i fantasy. Kobiety to ponad 2/3 czytelników w Polsce (bo sama osobiście - i dużo moich koleżanek - czytamy również fantasy, także to nie tylko "męska" nisza), mężczyźni czytający to jakiś procent tych od fantastyki i fantasy... z tą refleksją krótką zostawiam was drogie kobiety, w dzień mężczyzny... literatura kobieca... a jaka ma być, skoro to głównie my w tym kraju czytamy? I która to?
  • Anonim

ktoś juz pisał że woolf ale chciałam to podkreślić.. słyszałam, że "politycznie poprawne bajki na dobranoc" J. Garnera fajne - nie miałam jednak okazji złapać, słyszałam też że warto polecić "zapach cedru" - polecam wam i sobie. w sumie dziwne - polecam coś czego nie czytałam, dziwne..
  • Em***

Siostry Bronte, Jane Austen, "Bridget Jones"...
  • Anonim

Monika Szwaja:)
  • rs

Mozę literatura kobieca napisana przez mężczyznę was zainteresuje? Np. coś takiego jak "Póki pies nas nie rozłączy" Romualda Pawlaka
  • D Czyz

Polecam książkę o facetach: http://zlotemysli.pl/zdobywajwiedze... Darmowy fragment tej książki można pobrać tutaj: http://www.gitgra.2ap.pl/wp-content...
  • kirya

Monika Szwaja, Jodie Picoult, Margit Sandemo..?
  • Joanna

"Koniec wiosny w Lanckoronie" Agnieszki Błotnickiej
    Taka typowo babska książka o jedzeniu, miłości i zmianach w zyciu
  • madbab80

>Joanna napisała:
    >"Koniec wiosny w Lanckoronie" Agnieszki Błotnickiej
    >Taka typowo babska książka o jedzeniu, miłości i
    >zmianach w zyciu
    >

Lecz przede wszystkim o chęci odchudzenia :). Ot, typowa, kobieca książka; )
  • Paulina

Clarissa Pinkola Estes "Biegnąca z wilkami"
  • Judyta

"Muszkieterki" Anna M.Rędzio
  • Ela ...

Cóż...jestem kobietą a czytam z taka samą pasją horrory i romanse. :)
    Ostatnio dosłownie pożarłam książki Stephena Kinga : "Bezsenność " i "Czarną bezgwiezdną noc".
    Aktualnie z braku dostępu do biblioteki czy księgarni wróciłam do czytania jednej z moich ulubionych książek Arthura Goldena "Wyznania Gejszy". :)
  • Owiec

A mi się właśnie te 'wyznania gejszy' nie podobały. Albo nie , inaczej- końcówka moim zdaniem była do bani.

Ostatnio skończyłam "Czarownica z Radosnej"- książka stworzona dla pań :)
  • dziewczyna z treflem na twarzy

literatura dla kobiet jest zwykle nieudana jeśli jest udana jest to coś naprawdę niezwykłego...
  • Anonim

Dobre są Danielle Steel ,Fern Michaels,Nora Roberts z polskich to
    grochola
  • Parapet

pojęcie literatury kobiecej nie jest dla mnie całkowicie jasne; jeżeli mają to być romanse to raczej nic tu nie polecę.
    ale świetną książką o kobietach (którą powinni przeczytać także faceci :>) jest "Kobieta do zjedzenia" Margaret Atwood. ja już kilka razy przeczytałam, prawie na pamięć znam :)

| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)