Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tańcząca Z Wilkami

Ja tam zawsze lubiłam złych bohaterów. Jeśli ludzie mają tak samo jak ja, niech udzielą się w tym gronie.
  • Anonim

Uwielbiam Don Vito Corleone, zwłaszcza, że Mario Puzo (nazwisko pamiętam!) przedstawił go w taki sposób, żeby wzbudzał sympatię czytelników. No i te wszystkie Wolandy Behemoty i reszta ferajny z "Mistrza i Małgorzaty". Ale to nie jest do końca powiedziane, że byli be.
  • Tańcząca Z Wilkami

No, "Mistrz i Małgorzata" to klasyk, ale ferajnę Wolandów i behemotów to uwielbiam. Jeszcze wszystkich Corleonów, i... Zawsze lubiłam Rosoła i Dyrektora w "Mikołajku".
  • miss Anne Thropy

Ja też zawsze lubiłam tych złych. Ostatnio do gustu przypadł mi Pomurnik Sapkowskiego. A wcześniej Schriften z "Okrętu widmo". I wilk od Czerwonego Kapturka;). Nie mówiąc już o Draculi i złym do szpiku kości Maldororze z poezji Lautreamonta.
  • Anonim

Uwielbiam wszystkich psychopatycznych morderców z opowiadań Edgara Allana Poe'go [nie jestem pewna, czy to nazwisko należy odmieniać przez przypadki].
  • Wujek Walenty

Bohun z Ogniem i Mieczem hehe
  • Arisa

Sauron i Gollum z WP
  • Fa#e

Szanownay doktor Hannibal Lecter , z książek Thomasa Harrisa . Jak mozna go nie kochac ?
  • Ilsa

Lolita
  • Karzeł Emocjonalny

Swidrygajłow
  • Anonim

>Fa#e napisał
    >Szanownay doktor Hannibal Lecter , z książek
    >Thomasa Harrisa . Jak mozna go nie kochac ?

Ja go pokochałam dopiero w ostatniej części pt. "Hannibal".
  • Anonim

Don Vito Corleone :)
  • a

a ja napiszę, że to Snape z HP :P
  • panna saja

oczywiście Woland, nie znam jeszcze osoby, która nie byłaby nim oczarowana po lekturze Mistrza..
    na reszte nie mam pomysłu, jak coś wpadnie to napisze :)
  • ev

jw.
    i jeszcze Malfoy z HP
    i na razie mi nic do glowy wiecej nie wpada...
    XD
  • Anonim

No to będzie Severus Snape z HP =]
  • Anonim

Heathcliff - Wichrowe Wzgórza :)
  • Tańcząca Z Wilkami

Zawsze lubiłam też Smauga W "Hobbicie"
  • Marja

przerazajace jest to ze Don Vito Corleone nie dosc ze moj ukochany to jeszcze ideał mezczyzny; )
    chociaz na pewno nie jest tak okrutny jak Hanniball Lecter, ktorego autor duzo sprytniej przedstawił jako takiego w ktorym mozna sie zakochac, ach on to mial podejscie do kobiet; )
  • Pani Zarazy

Tez lubie zlych bohaterow w ksiazkach, moze dlatego, ze w zabawach dzieciecych zawsze dostawala mi sie zla postac;) Uwielbiam Wolanda, mimo ze mnie przeraza, to chyba moglabym sie w nim zakochac:) Alex z "Mechanicznej Pomaranczy" to fascynujaca osobowosc, nie mozna przestac o nim myslec zarowno po przeczytaniu ksiazki, jak i obejrzeniu filmu (Kubrick to mistrz!). Jeszcze uwielbiam narratora z "Mozliwosci wyspy" Houellebecqua. Jest tak cyniczny i ironiczny, ze az uroczy.
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)