Uzależnienie od książek [20044]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wrona

No co tu dużo gadać, przy Funke (czytałam "Atramentowe serce" i "Atramentową krew", niestety druga część w przeciwieństwie do pierwszej nie zachwyciła mnie) czy Rafale K. ("Felix, Net i Nika", wszystkie cztery części) wymięka, choć to zupełnie inne style, przynajmniej jak dla mnie: Cornelia wprowadza w świat bajki, oczarowuje, a Kosik mnie doprowadza do śmiechu, w swojej świetnej serii stworzył wspaniałą postać Neta, jedną z moich ulubionych, a także wiele świetnych postaci drugoplanowych. Funke przedstawiła za to cudowny świat... Czekam na ekranizację :)
    A mimo to część pierwsza "Ulyssesa", chodź prosta i taka banalna lepsza jest od czytania w kółko tych samych książek i nawet podobała mi się. Na wakacje więc wybieram się z kolejnymi częściami :P Obym się nie zawiodła!
  • Anonim

To ja Ci od razu mówię, żebyś wzięła ze sobą coś innego, bo się zawiedziesz na całej lini :P. Druga część jest tylko naprawdę dobra i przyjemnie się ją czyta.

Co do Funke - ja błagam, żeby nie było ekranizacji pomimo tego, że w rolę Mo wciela się Brendan Fraser, którego bardzo lubię (obydwie części "Mumii" się kłaniają ^^). Ale z goła wiadomo, że ekranizacja będzie beznadziejna, bo widziałam zdjęcia z planu. Masakra.
  • wrona

Ja widziałam zwiastun... Nie wiem czemu, ale nie tak wyobrażałam sobie Meg... Ale i tak pójdę, jak wejdzie do kin xD Muszę! xD
    A co do książek: wezmę jeszcze inną na zapas xD No i zostaną gazety xD Albo jak Ty: przeczytam z ciekawości. W końcu i tak za nie nie płaciłam: dostałam pod choinkę, a reszta części: od przyjaciółki xD (też dostała, też czytała tylko pierwszą :P)
  • Anonim

Tak, Meg jest dla mnie jakaś taka inna... I stanowczo mówię nie aktorowi, który gra Smolipalucha! On miał być cudny! Wysoki, długie, prawie czerwone włosy, a oni dają jakiegoś takiego człowieka, który idealnie by się wpasował w ojca Huck'a z "Przygód Huck'a" Twain'a. :P
    Oj bierz, bierz :D. Ja wciąż żałuję straconego czasu i pieniędzy :P.
  • wrona

Przeczytałam wszystkie i sama nie wiem. Może wciągać,,, Ale nie podobała mi się ta ostatnia noc.
  • Anonim

Śmieszne, że to tylko pseudonim Ulysses Moore, a naprawdę nazywa się heh Pierdomenico Baccalario :)
  • .Aszaaa.

Ojczyn mojej koleżanki (który jest ortopedą) ma pacjentkę która przetłumacza chyba.... 8 część? To znaczy tak mi sie wydaję.

A jeśli chodzi o książki przeczytałam 4 części- jedne lepsze, drugie gorsze, ale naprawde całkiem pozytywnie przyzwoite. Biorąc tą książkę nie oczekiwałam na zbyt dużo, a tu- naprawde mi się podobała!
  • xxx

czytałam tą serię jakieś 2 lata temu, o ile się nie mylę. jako 12-13 letniej dziewczynce mi się bardzo podobało, ciągle leżą u mnie na półce, ogólnie dobrze je wspominam :)
  • -

Jak byłam młodsza przeczytałam tą serie i pamiętam że mi się podobało XD
  • Anonim

Wciągnęłam mnie tylko najpierwsza. Przeczytałam jednego popołudnia. Potem czytałam kilka następnych z tej serii, ale w bibliotece nie ma oczywiście wszystkich, więc nie wiem, jak się kończy etc. W każdym razie jak pierwszą przeczytałam jednego dnia, tak kolejne czytałam tygodniami.
  • Connect

Super książki! :) Też nie podobało mi się zakończenie, tak wszystko nagle zniknęło. Cieszę się, że teraz została wydana kolejna część :).
  • Kasiarzyna :>

Postanowiłam przeczytać podczas powszechnego bum! na tą serię. Bez rezultatu - poddałam się po kilkunastu stronach. Być może spróbuję jeszcze raz - jeszcze nie wiem. Ale spodziewam się, iż jest to przypadek książki, która zapowiada się obiecująco, fabuła i bohaterowie ciekawie stworzeni, lecz całość nie ma tego czegoś, co nie daje spać po nocach, takiego pociągu, dzięki któremu lekko czyta się dobre książki.

Natomiast obecnie... całość stoi pod znakiem zapytania. Jak przeczytam pozycje z mojej listy książek do przeczytania. A wcześniej wspomniana jest długa. A co!
    ;>
  • Monika Świerzowska

słuchaj debilko!!! ty niewiem jak ci tam ale obraziłaś autora tych książek i fanółw czyli miedzyinnymi mnie!!! kocha,m te książki i jestem w 10 czesci a jak tak duzo tego czasu stracilas to po co czytalas jak ci sie tylko 2 spodobala??
    pff...wez sie dziewczyno ogarnij!! nie obrazaj innych bio sama lepsza nie jesteś i zastanów sie nad tym co puiszesz ok?? bo pisze sie raczej dobre opinie a nie zle; /;/ i jeszcze raz zal mi cie!!!
| |

Zanim założysz nowy temat, przeczytaj poniższe ZASADY: 1. Korzystając z wyszukiwarki sprawdź, ...

Fotki

Miejsca grona (1)