-
Lena
Kto zamierza mieszkac w akademiku???no bo ja np. musze:/i chcialabym sie tak troszke zintegrowac z towarzystwem:)a tak w ogole to wie ktos kiedy oni dadzą odpowiedz o tym czy sie dostalo miejsce czy nie???no i jaka jest szansa na dwojke na 1.roku???bo nieoficjalnie slyszalam ze marna:/ -
Marta
Nie badz taka niezadowolona z tego powodu, ze musisz mieszkac w akademiku :) ja juz bym z niego nie zrezygnowala :) dwojka jest fajna- sama tam mieszkam, ale jest sporo chetnych osob na ten akademik. co do widomosci to powinnas niedlugo dostac list z miejscem :) jesli bardzo chcesz wiedziec juz zawsze mozesz probowac sie dodzwonic do DSB... :) -
Kabelek
Próbować się dodzwonić; p To graniczy z cudem; p Dodzwoniłam się raz, pani nawet nie odpowiedziała na moje 'dzień dobry', zapytała jaki mój wydział, podyktowała numerek. Dzwoniłam już pod właściwy... ale się nie dodzwoniłam; p
A ja też zamierzam mieszkać w akademiku :-D I uważam, że to jest coś czego na studiach powinno sie doświadczyć :d -
Marta
niestety wiem, ze to graniczy z cudem... :| wiec musicie sie chyba uzbroic w cierpliwosc i poczekac na liscik :)
o jaki akademik skladalas? -
-
Kabelek
III :-) pokój na dwie osoby- to chyba będzie cud jak dostaniemy; p
Ale dostaniemy listownie jakieś potwierdzenie ?? Bo mnie straszyli, że samemu trzeba się dowiedzieć; ] -
Lena
ja dalam szanownej komisji prawo wyboru-III,XI lub XIII. Ja to sie juz normalnie modle o dwojke i o łazienke:D a jak to jest ze stołowką??Kozysta ktos z Was???dania jadalne???:)i jaka cena?? -
Marta
na pierwszym roku chyba wysylaja zawiadomienia- jeszcze 2 latat temu wysylali. z pozniejszymi latami juz tak nie ma.
co do stolowki- na osiedlu jest, owszem- jadlam kilka razy tam- jedzenie w porzadku, kosztuje chyba 7 zl :) -
Lena
zauwazylam ze wiekszosc pcha sie do akademika nr III:)a ja tam bym chciala XIII bo tez fajny:) -
Anonim
Co do Pretora (III), to się niestety nie rozmarzajcie, bo tam dostać miejsce to nie taka łatwa sprawa. Sam tam stacjonuje od jakiegoś czasu, a i tak w zeszłym roku musiałem stoczyć walkę osobiście u Rektora. A co do XIII, to może akademik zły nie jest, ale w tym roku karaluchów tam pod dostatkiem... nawet gazety o tym pisały i SANEPID tam zajrzał po skargach mieszkańców. -
Anonim
Ja mam zamiar mieszkać w DS XIV vel. Wieża Babel, jako że tam mieszka moja siostra:) I nie przejmuję się tym, że jest tam pełno obcokrajowców i DS nie leży na Lumumbowie (zawsze można kogoś odwiedzić, daleko nie jest:P)... Ważne jest to, że mam 5 kroków na WNG i standard pokoi jest nawet nawet:P -
Lena
>Paweł napisał
>Co do Pretora (III), to się niestety nie rozmarzajcie, bo
>tam dostać miejsce to nie taka łatwa sprawa. Sam tam
>stacjonuje od jakiegoś czasu, a i tak w zeszłym roku
>musiałem stoczyć walkę osobiście u Rektora. A co do
>XIII, to może akademik zły nie jest, ale w tym roku
>karaluchów tam pod dostatkiem... nawet gazety o tym pisały
>i SANEPID tam zajrzał po skargach mieszkańców.
No i co z tymi karaluchami zrobili???wytepili czy byc moze bede dzielila z nimi pokoj???
-
Anonim
>jest ze stołowką??Kozysta ktos z Was???dania jadalne???:)i
>jaka cena??
Na Lumumbowie nie korzystam. Całkiem przyzwoita jest stołówka na Ek-Socu. Całkiem smacznie pod warunkiem, że nie je się codziennie. Przy częstym jedzeniu tam niestety odczuwa się, że sznycel, kotlet mielony i pewnie jeszcze kilka dań smakuje tak samo. Generalnie porcje są maławe, ale najeść się można (na godzinkę; P) 7 zet kosztuje obiad.
Zdecydowanie lepszym wyjściem jest Sznycelek na Narutowicza. Niewiele drożej a porcje takie że uuuu! :) -
Lena
No bo wlasnie tak sie zastanawiam gdzie tu sobie obiadki zorganizowac:D a co wlasciwie nalezy zabrac ze sobą do akademika? -
dorotka_
ja też pewnie bede w akademiku. Ciekawe który dostane, starałam się o III ale jak widze marne są moje szanse...:( A jak się nie dostaje tego, który się chce to później rozdzielają jakoś wydziałami?? -
Lena
-
Kabelek
A ja się zapytam... ja jest z wchodzeniem i wychodzeniem z akademików w godzinach nocnych ?? Jakaś cisza, ograniczenia są czy cuś ??; p -
Anonim
>No i co z tymi karaluchami zrobili???wytepili czy byc moze
>bede dzielila z nimi pokoj???
Karaluchy trwają i zapewne czekają na nowych - ludzkich współlokatorów już od października :) Ale jak będziesz miała klapek i refleks, to może zmniejszysz ich populację :)
-
Anonim
>fazuniowo napisała:
>A ja się zapytam... ja jest z wchodzeniem i wychodzeniem z
>akademików w godzinach nocnych ?? Jakaś cisza,
>ograniczenia są czy cuś ??; p
A to zależy, gdzie zamieszkasz. Z wychodzeniem, to absolutnie nie ma problemu, przecież akademik, to nie więzienie, a z wchodzeniem, to już różniej. Mieszkańcy wchodzą normalnie kiedy chcą, tylko właśnie muszą być mieszkańcami, a gości tradycyjnie przegania się ok 23.00, no ale z bardziej życiowymi można utargować sporo więcej :)
-
Lena
Ehhh,a ja marzylam o pokoju dwuosobowym...a tu masz,zamieszka ze mną stado wscieklych karaluchow...ale bez walki sie nie poddam!!!:) -
Anonim
>Paweł napisał
>A to zależy, gdzie zamieszkasz. (...) Mieszkańcy
>wchodzą normalnie kiedy chcą, tylko właśnie muszą być
>mieszkańcami, a gości tradycyjnie przegania się ok 23.00,
>no ale z bardziej życiowymi można utargować sporo więcej
>:)
No właśnie, jak to jest z tą kwestią we DS XIV? Życiowi tam są czy raczej nie bardzo?; )