UKSW czyli "Uksford" [5726]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nika

Hej! Obecny pierwszy rok ma dostać nowe, elektroniczne legitymacje, a co ze starszymi studentami? Czy wymienią nam nasze 'książeczki'? Bo aż wstyd czasem taką pokazywać :P Będę wdzięczna za jakieś informacje na ten temat :)
  • Anonim

to byłby naprawdę niebotyczny skok cywilizacyjny ze strony naszej uczelni. obawiam się ze pozostaniemy przy "byłBY".....
  • Nika

Piękna wizja, co? Ale może jednak realna, co? Nie tracę nadziei! :)
  • Anonim

>Nika napisała:
    >Hej! Obecny pierwszy rok ma dostać nowe, elektroniczne
    >legitymacje, a co ze starszymi studentami? Czy wymienią nam
    >nasze 'książeczki'? Bo aż wstyd czasem taką pokazywać
    >:P Będę wdzięczna za jakieś informacje na ten temat :)

jaki znowu wstyd? Wy to byście zaraz chcieli elektryczne wszystko. Może jeszcze sedes podgrzewany, aa?
  • Bartek

>ZAWISZA napisał
    >jaki znowu wstyd? Wy to byście zaraz chcieli elektryczne
    >wszystko. Może jeszcze sedes podgrzewany, aa?

Po co od razu podgrzewany? Posadzi się najpierw niewolnika, żeby wygrzał, i efekt będzie ten sam
  • lamalia

Haha dobrze powiedziane Bartek :D
    Co do starych legitek to raczej ich nie wymienią, bo te blankiety są nowe (co jakiś czas uczelnia musi mieć nowe, by nie straciło to jakiejś tam gwarancji czy coś) i nie będą wymieniać. W każdym razie w zeszłym roku nie wymieniali wszystkim. Zresztą te książeczki są oldschoolowe i można je zawsze ozdobić :D
  • Nika

Ale na książeczkę sobie nie wgram karty miejskiej na przykład, tylko muszę pińcet takich nosić w portfelu... Może i taka legitymacja ma swój urok, ale niepraktyczna jest i tyle. Szkoda, że nie wymienią...
  • Szybki Lopez

i tak nosisz pińcet innych rzeczy w portfelu; )
    jedna cieniuśka karta Cię nie zbawi :)

ja jestem ze swojej książeczki dumny, a co.
  • Nika

A ja nie, i co z tego? :P
  • lamalia

Pierwsze słyszę by dało się wgrać kartę miejską na elektroniczną legitkę, tym bardziej że koleżanka miała odwrotny powód: elektroniczna legitymacja rozładowywała jej kartę miejską, gdy trzymała je razem. Cóż czy tak czy siak trzeba się pogodzić z tym,że w najbliższym czasie nie będziemy mieli super nowoczesnych legitymacji elektronicznych :)
  • Anonim

>lamalia napisała:
    >Pierwsze słyszę by dało się wgrać kartę miejską na
    >elektroniczną legitkę, tym bardziej że koleżanka miała
    >odwrotny powód: elektroniczna legitymacja rozładowywała
    >jej kartę miejską, gdy trzymała je razem. Cóż czy tak
    >czy siak trzeba się pogodzić z tym,że w najbliższym
    >czasie nie będziemy mieli super nowoczesnych legitymacji
    >elektronicznych :)

Da się, da się.
    A jak się nosi razem kartę miejską i legitymację, to jest tak jakby na niej był "pusty" bilet. I wtedy czytnik wykrywa błąd.
    A jak się stara legitymacja nie mieści w portfelu, to trzeba trzeba kupić większy portfel! :D Ja tak zrobiłam... :D

Nie no, na pewno to by było pewne ułatwienie, ale niestety chyba się nie doczekamy...
  • Anonim

prawdziwy problem to jest w tym, że już kilka osób miało problemy z konduktorami, kanarami, a podobno nawet z policją, bo już żadna uczelnia tych starych legitek nie używa no i studentów naszej boskiej uczelni podejrzewa się o podrabianie dokumentów. Osobiście miałam taką sytuację w pociągu i nie było miłe tłumaczyć się, że nie jestem przestępcą podrabiającym dokumety. Dlatego myślę, że powinniśmy jako studencka brać pogadać z dziekanem czy kimś takim.
    ps. legitkę elektroniczną normalnie się ładuje jak kartę miejską. Jest to wygodne. No i oszczędzilibyśmy sobie wymiany kart na spersonalizowane.
    ale nasza uczelnia w lesie jest;/
  • Chris

jeżeli to prawda że można ładować tą legitymację jak kartę miejską to macie pecha ^^ :P tak na serio nie macie co narzekać, zawsze to jakaś odmiana taka książeczka, a nie jak wszystkie dokumenty kolejny plastikowy "kartonik"; )
  • Bartek

Ale plastykowy kartonik wrzucisz do portfela i masz spokój, a to do portfela nie wejdzie i trzeba nosić i pilnować, żeby gdzieś nie posiać. A z kodowaniem biletów na elektronicznych legitymacjach to nie bajki, ale standard. Wszędzie, tylko nie na UKSW
  • お Agata き

eee... "szpanować" to sobie można prawem jazdy a nie elektroniczną legitymacją;p jakoś tyle lat studenci mieli "kartonowe" legitki i żyli, a teraz to wszystko musi być "nowoczesne" bo inaczej znaczy - złe;p co do ładowania karty miejskiej to owszem może i jest to wygodne, choć znam przypadki znacznych z tym problemów. personalizacja karty miejskiej zajmuje 5 minut, poza tym można sobie fajny wzorek wybrać; p jeśli zgubisz legitymację to tracisz też kartę a przy starej wersji jest szansa, że jedno ocaleje;p co do portfela... cóż "złej tanecznicy...";p spokojnie można zmieścić w jakiś sensowny rozmiar;]
    aha i nie tragizujmy odnośnie zacofania UKSW, gwarantuję że są uczelnie w których stare leg funkcjonują, przynajmniej na starszych rocznikach, jak np na SWPS, gdzie studenci płacą grubą kasę za dzienne, nie wspominając o zaocznych;p

także proponuję więcej luzu;]
  • kiss and vomit

korzystałam z ELS przez ostatnie trzy lata i była o wiele poręczniejsza i wygodniejsza niż poprzednia kartonowa. Z biletem miesięcznym na niej nigdy nie miałam żadnych problemów. Nie ma co narzekać na "nowoczesność" skoro ułatwia wiele rzeczy.
  • Konopielka

Mam problem, z wydrukiem podania o ELS.. Klikam tam po kolei żeby dostać się do modułu wgrywania zdjęć, i jest szarym kolorem wykaligrafowane:
    "Drukuj podanie o wyrobienie legitymacji" no to klikam na to i pojawia mi się za każdym razem: FPDF error: Missing or incorrect image file://zdjecie_37741419__.jpg.

I za każdym razem jest inny numer zdjęcia tutaj w tym kodzie. Co robić?
  • Konopielka

a stara legitymacja była fajna, bo miałam gdzie dokumenty od samochodu wsadzić, o!
  • mi-haó; ميخاو

Po opłacie 17zł otrzymuje się legitymacje. Na pierwszym roku jest to automatyczne, nie wiem jak u was:P
    Wiem tyle, że na UW już od miliona lat one były, na prywatnych nawet też :]
  • lamalia

>ankulita napisała:
    >prawdziwy problem to jest w tym, że już kilka osób miało
    >problemy z konduktorami, kanarami, a podobno nawet z
    >policją, bo już żadna uczelnia tych starych legitek nie
    >używa no i studentów naszej boskiej uczelni podejrzewa
    >się o podrabianie dokumentów. Osobiście miałam taką
    >sytuację w pociągu i nie było miłe tłumaczyć się, że
    >nie jestem przestępcą podrabiającym dokumety. Dlatego
    >myślę, że powinniśmy jako studencka brać pogadać z
    >dziekanem czy kimś takim.
    >ps. legitkę elektroniczną normalnie się ładuje jak
    >kartę miejską. Jest to wygodne. No i oszczędzilibyśmy
    >sobie wymiany kart na spersonalizowane.
    >ale nasza uczelnia w lesie jest;/

Haha to się bierze oświadczenie z dziekanatu,że legitymacja jest ważna mimo tego że nie jest plastikowa i ewentualne koszta mandatu pokrywa uczelnia :D Kiedyś kilkoro znajomych ze studiów miało problem i w taki sposób załatwili całą sprawę. Ja nie narzekam na moją legitymację, pomalowałam sobie, ponalepiałam coś i jest git :) Wiadomo te nowe są wygodne, ale co poradzimy na to że uczelnia ich nie wymienia hurtowo tylko raz na jakiś czas?
| |

PRZECZYTAJ REGULAMIN, jeśli jesteś NOWA/NOWY!!!! 1. Ogłoszenia umieszczamy w wyznaczonych do te...

Fotki

Miejsca grona (12)