-
Anonim
Drodzy moi, ogłoszenie parafialne!
Chciałabym bardzo serdecznie zachęcić Was do wykorzystania swoich talentów na forum naszej katedry. Taką możliwość daje Wam gazetka, która mam nadzieję wyjdzie już w listopadzie.
Wszystkich, którzy lubią pisać, mają coś do powiedzenia, interesują się kulturą, polityką, historią czy czymkolwiek innym, gorąco zapraszam do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu.
Pomysł narodził się jakiś czas temu, ale z różnych powodów odkładaliśmy go „na później”, aż „później” okazało się, że jest już czerwiec, sesja, a potem wakacje i poprawki. Teraz nastał chyba odpowiedni moment, żeby do tego pomysłu powrócić. Kilka tekstów już czeka gotowych. Oczywiście wiadomo, że zaczynamy od zera i potrzebujemy czasu, żeby dotrzeć się, wypracować styl i nadać gazetce charakter, jednak, żeby to wszystko zrobić trzeba od czegoś zacząć. Dlatego bardzo Was zachęcam do współpracy.
Możecie pisać o wszystkim – związanym z Ukrainą, ale nie tylko. Jeśli niekoniecznie Waszym atutem jest lekkie pióro, a chcielibyście zająć się na przykład szatą graficzną czy też umieścić tu swoje zdjęcia też jesteście mile widziani. Jeżeli zbierze się grupa ludzi, którzy są gotowi poświęcić trochę czasu i pozytywnej energii, wierzę, że uda nam się zrobić wspólnie coś fajnego i mieć z tego ogromną satysfakcję.
Póki co nie ustalam żadnego terminu spotkania ( bo już się nauczyłam, że nikt na takowe nie przychodzi), ale gdyby ktokolwiek z was był chętny i miał jakieś pomysły bardzo proszę o kontakt. Może w Waszej szufladzie już leży coś, co nadawałoby się do opublikowania? A może po dzisiejszej podróży tramwajem wpadł Wam do głowy świetny temat na felieton? Bardzo zależałoby mi, żeby to, co napiszecie wychodziło od Was. Informacje, ciekawostki też są ważne i potrzebne, ale to opinie ludzi prowadzą do dyskusji, polemik.
Bardzo na Was liczę i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Pozdrawiam, Dorota.
Chętnych proszę o kontakt dorota1sech@gmail.com
PS
I pomyślcie proszę nad tytułem, żeby koniec końców nie skończyło się na nieszczęsnej, nazwanej tak na chwilę obecną - roboczo, „Czerwonej Rucie” !; -)
-
orwokolor
Halo, "Czerwona Ruta" jest wypas i basta!
I nie tylko Perkun wam to powie :) -
Anonim
-
Tomasz Wojciechowski
-