UKKNJN - Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Niemieckiego [364]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dziewczyna gangstera*

Czy ktos moze sie orientuje, czy zabytek moze byc przedmiotem prezentacji u prof Kolago?
  • Anonim

egzamin u niego zdawałam co prawda rok temu, ale pamiętam, że mogło być WSZYSTKO związane z kulturą, a to bez wątpienia jest. Pewnie się nawet ucieszy, że dość oryginalnie, bo większość u nas robiła o sławnych osobach. Tylko pamiętaj, że on do prezentacji dużo pytań zadaje (jeśli umiesz na nie odpowiedzieć to masz dużego plusa, bo to znaczy, że zainteresowałaś się tematem a nie 'odwaliłaś jakąś tam prezentację"). Prezentacja u niego jest chyba najważniejszą częścią egzaminu, jak ją ładnie zrobisz na pewno zdasz, a pytania dodatkowe zdarzały się z d*py czasami, np. "co robili ludzie na zamku jakimś tam w południe". czyli na niektóre z założenia nie znasz odpowiedzi :) na egzaminie jest zabawnie, ja robiłam o Mozarcie i opowiadałam o "efekcie Mozarta", że jak jego muzyka aktywuje jakieś tam części mózgu i łatwiej się przy tym uczysz, to zripostował to pytaniem: "a czy jak krowa słucha Mozarta do daje więcej mleka?" xD nie ma się co stresować :)
  • dziewczyna gangstera*

a no to dzięki; -)
    moze jakos to bedzie; -)
  • ju. *

halo halo nikt się nie chwali, jak tam wrażenia po egzaminie i ogólna atmosfera wśród zdających?
  • AiviL

Słyszałam ze atmosfera bardzo przyjemna;) z tym ze pytania czasem kosmiczne, stąd moje pytanie - czy jest sens w ogóle się uczyć czy na spontanie tez się przejdzie jak się ma prezentacje?;]
  • monika868

atmosfera swietna:) ja umialam tylko do klasycyzmu- a prezentacje mialam o Pfalz in Aachen i umialam tylko sredniowiecze:/ a pytania mialam ze wspolczesnosci- cos tam z Kaska podukalysmy i dostalysmy 3,5:) a no i chyba nie ma sensu sie uczyc- bo Kaska miala np. pytanie kiedy i jak zmarl Wyspianski:/ tego chyba nie ma w notatkach co??
  • AiviL

a no właśnie...:) Grunt to umieć sie jakoś wybronić i szyć nawet jak sie nie ma pojęcia :D
  • dziewczyna gangstera*

najlepsze, ze wg wikipedii wyspianski zmarl na kiłę, a wg prof Kolago sie powiesił :)
| |

Co tu dużo pisać. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. :-)

UKKNJN

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)