TWIN PEAKS [899]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

nie wiem jak wy ale ja czasami lubie w poczuc w sobie diabla ...
  • Anonim

Chciałbym miec taką napaloną przyjaciółke jak Laura Palmer; ]
  • Anonim

hmm... pytanko z innej beczki... czy mozna gdzies znalezc wyciete fragmenty TP?
  • Anonim

Laura przebija wszystkich :)

o jakie fragmenty ci chodzi ? :)
  • Anonim

chodzi mi o wyciete sceny z Fire Walk With Me. Czytalam tu na kilku tematach, ze duzo scen ktore wyjasnialy niektore watki zostaly usuniete... Ale skad wiecie, jakie byly te sceny, czy sa one sostepne gdzies w Necie, czy moze Lynch opowiadal o nich po prstu w jakichs wywiadach (jesli tak, to w jakich?).
    Z gory dzieki za info

;*
  • Caligo

trochę informacji jest tu http://www.geocities.com/fwwmfight/...

poza tym polecam przeczytać scenariusz (dostępny w języku polskim - link podałem w innym temacie)
  • Anonim

Sądzę, że w wielu z nas kryje się BOB. :-) U niektórych przejmuje kontrolę, u innych nie.

A faktem jest, że Laury Palmer też bym z pokoju nie wyrzucił.; -)
  • Anonim

mnie najbardziej kreci jej podwojne zycie, z jednej strony normalna dziewczyna-jej zainteresowania jak kazdej nastolatki... ale jednak z drugiej ... ta "piekielna odmiana ktora chyba dawała jje siłe na całe zycie.. " czasami zastanawiamk sie czy nie mam czegoś takiego w sobie...
  • Lolli

..co złe niech odejdzie..
  • audrey_horne

Ja nie wiem, czy jest czego Laurze zazdroscic. Ja na pewno bym sie z nia nie zamienila. Bo co w jej podwojnym zyciu tak was fascynuje? Prostytuowanie sie, narkotyki, molestowanie czy smierc w wieku 18 lat?
  • Anonim

Robiła co chciała, no i wynikałoby z tego wszystkiego, że w łóżku była boginią; ]
  • Anonim

mi najbardziej podobała sie jej wewnetrzna walka... a swoja drogą w sexie była niekwestionowana :)
  • Orfeusz66

Sex był dla niej czymś w rodzaju narkotyków czy alkoholu, sposobem na ucieczkę przed rozpaczą, lekiem... nie ma jej czego zazdrościć, chociaż napewno była osobowością nieszablonową, nieco Stawroginowska..
  • Shimamoto-san

wszystko naraz.mozna powiedziec ze jej smierc to byla forma samobojstwa - laura zgodzila sie by BOB ja zabil. ja ja podziwiam najbardziej za pelna dojrzalosc w tak mlodym wieku.
  • Anonim

Eee, jak ktoś jest młody, to nie może być dojrzały. To byłoby bez sensu. :-)
  • Lolli

>Fire, Walk With Me napisał
    >Robiła co chciała, no i wynikałoby z tego
    >wszystkiego, że w łóżku była
    >boginią; ]

..i co z tego?..
  • Shimamoto-san

bedac mlodym mozna byc dojrzalym psychicznie - czemu nie?tyle ze to zdarza sie niezwykle rzadko.ale uwazam ze o Laurze mozna to powiedziec
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

Ej co checie od Laury ? Wychowywał ją ojciec i szatan w jednej osobie ? Na kogo miała wyrosnąć ?
  • czupi

no nie wiem..to mi przypomina ,ze jak sie kiedys daawno czytało się" Dzieci z dworca zoo" to życie tych biednych narkusów wydawało się takie niezwykłe; -)).
    Przecież Laura byla nieszczesliwa..miała przerąbane.Jej podwójne życie jest bardzo ciekawe i fascynujące ale jako temat filmowy, nie chciałabym czegoś takiego przerabiać w swoim i czuć wewnętrznego "diabła" akurat w taki sposób.Co nie znaczy,że w jej wieku nie rozrabiałam; -)
  • olina

Na podstawie pewnych (przeszłych na szczęście) doświadczeń; ) stwierdzam, że tego rodzaju podwójne życie wcale nie jest zabawne. Może i daje trochę adrenalinki i radochy, ale to jest chwilowe, a na dłuższą metę dołujące. Wszystkich podkręconych tym wątkiem odsyłam do "Sekretnego Dziennika Laury Palmer" autorstwa Jennifer Lynch. Trochę głębsze wtajemniczenie. I już nie tak zabawne.
| |

Through the darkness of the future past The magician longs to see One chants out betwe...

Fotki

Miejsca grona (0)