Trójmiasto [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MAdzia

Jak w temacie; ] gdzie w Sopocie lub Gdańsku mogę kupić rybki prosto z sieci ?

POZDRAWIAM
  • Etocyna

w Gdyni na targu rybnym jest ok tylko trza się trochę na tym znać
  • MAdzia

>Etocyna napisał
    >w Gdyni na targu rybnym jest ok tylko trza się trochę na
    >tym znać
    >

łeee to odpada ...bo mój małż jest w delegacji w Gdańsku i dostał zadanie bojowe ...niestety na rybach sie nie zna; /
  • seboss

słyszałem że w orłowie mozna świeże rybki nabyc ale trzeba z samego rana tam być
  • MAdzia

Mam !!!
    7kg fląder i tylko 2 dorsze bo mężulek za późno tam był ... przy molo w Sopocie kupił prosto z kutrów :))))

DZIĘKI
  • Anonim

mieszkam w Sopocie od sierpnia i jeszcze handlujących rybaków nie widziałem :(
  • Patxanka!

Mam swoistą słabość do takiego (mam nadzieję) kulinarnego kombinowania ze zwożeniem składników z rejonów ich pochodzenia. Patxanka! likes this :)
  • Etocyna

to jeszcze dodaje więcej smaku ... :) ale faktycznie gdzie kutry w sopocie? małż ściemnia :D
  • onto

Umówmy się: facet, który dostaje od żony polecenie typu "o wschodzie słońca szukaj rybaka i kup od niego 7kg fląder" natychmiast kieruje się do najbliższego rybnego. Gdyby było inaczej - ta cywilizacja nie przetrwałaby tak długo.
  • MAdzia

przy 30 którymś wejściu; p a fladry jeszcze żyły; ] były ze 3 małe kutry ... oj dupę ruszcie o 8 rano to może się załapiecie na rybkę :D
  • letiud

z tego co mi wiadomo, to rybacy przyjmują interesantów obok baru przystań
  • bigoodi bluebear

właśnie tam dokładnie, świeża rybka prosto z kutra
  • aniss

>MAdzia napisała:
    >Jak w temacie; ] gdzie w Sopocie lub Gdańsku mogę kupić
    >rybki prosto z sieci ?

Rozumiem, że nie masz na myśli śledzika z naszej-klasy?
  • Patxanka!

Brakuje mi słów żeby wyrazić jak bardzo czerstwy był powyższy komentarz.
    Poważnie, najpoważniej jak tylko umiem: jestem pod szczerym wrażeniem stopnia nieśmieszności powyższego komentarza. Chciałbym być tak bogaty jak bardzo ten komentarz był nieśmieszny.
    Jezu Chryste.
  • Etocyna

ja tam lubię śledzie
  • julietta220

Po Rybki Zapraszam do Sopotu.. Przystań Rybacka (Al.Wojska Polskiego 7/2).. ok godz. 8:00 trzeba być po świeżą rybkę prosto z kutra a do 15 (w sezonie do 19) można kupić pyszną rybke wędzoną:)
  • Ewelka K

A ja zapraszam do Rewy albo do Mechelinek :) Może to nietypowe trójmiasto ale w każdym bądź razie blisko :)