- 1
- 2
-
mist
był czy nie był taki wątek, dunno
ale jedno jest pewne, odwiedziłam wczoraj zacny-niezacny klub Żak i doznałam olśnienia. impreza pod hasłem: nasiono day, czyli zorganizowana przez muzyków pewnej wytwórni muzycznej z trojmiasta, wsrod ktorych znalazła się formacja, przez ktora otwieram ten wątek, czyli PRAWATT.
wbiło mnięę w podłogę i przygniotło na dobre, do dziś się podnoszę i chylę czoła
czy mamy wiecej takich perełek?? nagle się okazuje, ze to zadne świeżynki są.
podzielcie sie tym, co mamy najlepszego w Trojmiescie. chcę być dumna z naszej metropolii; ) -
onto
-
rEne
na szybkich bananach kiedyś se guza nabiłem
a nasiono fajna wytwórnia i karol niezły jest i datadisk i szelest i prawatt
gdańskie fajnawe :
mazzol
http://www.youtube.com/watch?v=jKOv...
majestic
http://www.youtube.com/watch?v=FTip...
(jak se pomyśle że 10 lat temu grali w fortecznej tam przy na dole barze )
jutro mogę po spamować wiecej
-
rEne
tak swoją drogą co się stało z Joanna Charchan ?
kiedyś grała z mazzolem raz może dwa razy ? -
-
mist
>jutro mogę po spamować wiecej
to ja poproszę :) bo co wymieniles znaju
a Mazzol ... ech...świetny muzyk, ale przez to, że przychodził do kawiarni, w ktorej pracowalam i lizal moje kolezanki po policzkach to jakoś tak mi niedobrze jak go widze; p
-
trapped in a box
nie no błagam, majestic, jaką oni mają publiczność? 13-letnie wanna-be rasty i studentki pg, które nigdy nie wyrastają z czarnego podkoszulka :D
poza tym, przestali już coverować, czy nadal ciągną na tym wózku? :D -
rEne
no popatrz zawsze mi się zdawało że to chodzi o muzykę a nie o fakt że publiczność ma cycki już rozwinięte czy nie
idąc tym tokiem nie powinienem słuchać właśnie muzyk klasycznej czy beatlesów bo to muza dla krawaciarzy czy starców naszych mam i tatów nie ?
dwa majestic wygrał tam coś na którąś tam edycje chyba najważniejszego festu reeggea - czyli ostróde więc tak se wiesz ......
mist coś tam wrzucę jak się ogarnę
ps. na indios bravos miałem kiedyś piszczeć jak nastolatka i rzucać stanikami bo to ten zespół też ma target nastolatkowy
ale nie zmienia to faktu że fajnie czasem grają -
trapped in a box
nie wiem, może to jakaś neoficka gorliwość, bo te 5 czy 6 lat temu zdarzało się chodzić na takie koncerty, ale majestic jest dla mnie kwintesencją garażowego nierozwijania się i czekania z otwartymi rqamionami na coraz młodszą publikę, coraz bardziej piskliwą...
ale eot, ok? -
a sieczka
majestic może i wygrał w ostródzie to nie oznacza jednak że jest dobry...
takich zespołów w polsce są miliony....
Ci którzy już jakiś czas interesują się muzyką reggae słyszą od razu że to nic ambitnego...
całkowicie zgadzam się z przedmówczynią.
Ja nie znam dokładnie Trójmiasta bo mieszkam tu od niedawna ale godne uwagi jest to co dzieje się w środy w Papryce :) polecam! -
mist
powiem szczerze, ze o majestic rowniez zadne pochlebne info do mnie nie dolecialo... ale ale chcialabym zeby ten topik caly zasypany byl wlasnie perelkami typu:
właśnie prawatt, flapjack, blindead czy troche mniej znanymi, ale jakze przyjemnymi dla ucha i dosc orginalnymi pose (co sie rozpadli :/) czy pomidory ...
bo skoro raz trafilam na COŚ, to musi byc tego wiecej...
gimme gimme -
Michał..
takich zespołow wbijających w podłogę jest dużo i będzie ich więcej, sęk w tym że połowa z nich bez dalszych perspektyw przestaje się w to bawić...
za to ostatnio wbili mnie w podłogę "cocodżordże", grali przed Pawilonem całkiem niedawno w Papryce :)
osobiście natomiast bardzo faworyzuje Jacka Kulesze... nie mówiąc o jego wcześniejszych dokananiach a skupiając się tylko na jego "Trio"... na koncert można iść w ciemno:):) -
rEne
>a sieczka napisała:
>takich zespołów w polsce są miliony....
no zwłaszcza że temat dotyczy sceny trujmiejskiej
i dlatego wrzuciłem majestica bo zapewne tak mi się zdaje że jest to jedyny istniejący zespół reggae w mieście (o ile się nie mylę ) i drugi ska ( wersja de lux z gdyni jeszcze jest )
co jeszcze masz do dodania że zespołów w polsce jest miliony ?
to wiem i napewno bardziej darze je uczuciem ale nadal pytanie jest o scenę truj-miasto
>Ci którzy już jakiś czas interesują się muzyką reggae
>słyszą od razu że to nic ambitnego...
ile to lat trza znać tą muzykę że to wiedzieć pytam bo nie wiem czy się kwalifikuję
tak też temat majestica eot
ktoś lubi ktoś nie i tyle nie ?
a i co do papryki no czasem poza nigga-darciem-mordy-ragga można wy haczyć rootsy co cieszy mnie niezmiernie i niezmieniie
sceny różnie :
psytransiory
toga -a w szczególności atan i to co było kiedyś :
http://www.youtube.com/watch?v=vUiq...
Xibalba- co prawda organizowało go wiele ekip ale mocno Wejherowo i trujmiasto
(jedyny w europię w 2008 darkowy festiwal )
piszę o traniorach bo w polszy trujmiejskie traniory są najlepsze
jazz:
sir Przemek Dyakowski
Mikołaj Trzaska z swoimi tak róznymi
Dominik Bukowski
mazzoll
zło:
Filth of Mankind (istnieje jeszcze nie ? )
http://www.youtube.com/watch?v=8e8k...
z nieistniejących illusion flapjack apeka czy o miłościach i :
http://www.pawnhearts.eu.org/~gregl...
nie wspomnę
pewnie tego jeszcze jeszcze jest -
Michał..
-
Ofensywa34
a ja polecam ostatni album gdańskiego Lumpexu 75 "Błyskawic ślad"
http://www.myspace.com/lumpex
na majspejsie kilka utworów z tej płyty -
rEne
-
Ofensywa34
-
rEne
ostatni koncert w gazecie na którym byłem to rozkrok był o o ile pamiętam
się muszę czasem spojrzeć co tam grywa wten -
mist
-
a sieczka
>rEne napisał
>>a sieczka napisała:
>
>>takich zespołów w polsce są miliony....
>no zwłaszcza że temat dotyczy sceny trujmiejskiej
>i dlatego wrzuciłem majestica bo zapewne tak mi się zdaje
>że jest to jedyny istniejący zespół reggae w mieście
>(o ile się nie mylę ) i drugi ska ( wersja de lux z gdyni
>jeszcze jest )
hmmm jedynym zespołem reggae NA PEWNO nie jest, ja znam inny :) poza tym nie wierze żeby w trójmieście był tylko Jeden zespół reggae- może jeden "rootsowy"? albo może jeden znany? co wcale nie oznacza że jest dobry :)
>co jeszcze masz do dodania że zespołów w polsce jest
>miliony ?
>to wiem i napewno bardziej darze je uczuciem ale nadal
>pytanie jest o scenę truj-miasto
Tak więc dodaję :) :
OK ,pytanie o scenę trójmiasta- ale o "perełki" ? chyba że źle zrozumiałam?
no ale w sumie każdy ma inne preferencje...
Zespołów w Polsce jest milion :) tylko mi chodziło o takie zespoły jak majesctic- grających reggae na tę samą nutę.
Poza tym nie wiedziałam że tak cie urazi moja opinia o tym zespole :)
>
>>Ci którzy już jakiś czas interesują się muzyką
>reggae
>>słyszą od razu że to nic ambitnego...
>ile to lat trza znać tą muzykę że to wiedzieć pytam bo
>nie wiem czy się kwalifikuję
hmm wybacz źle to ujęłam, chodzi mi o to że jak poznasz coś lepszego to raczej odchodzisz od takich zespołów, przynajmniej ja tak mam- staram się rozwijać
>tak też temat majestica eot
>ktoś lubi ktoś nie i tyle nie ?
amen
-
rEne
hmmm jedynym zespołem reggae NA PEWNO nie jest, ja znam inny :) poza tym nie wierze żeby w trójmieście był tylko Jeden zespół reggae- może jeden "rootsowy"? albo może jeden znany? co wcale nie oznacza że jest dobry :)
podaj i mnie oświeć ?
nie uraziła mnie raczej lubię ale reggałow polskich za dużo już dawno nie słucham bo mnie to raczej nudzi
tylko stare rootsy
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Sopot - Górny Sopot
- Załóż własne grono tematyczne