Trójmiasto [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • <kropka>

odwiedz tą stronę to dowiesz się wszystkiego na owy temat
    http://www.nowywzrok.pl/

a ja przechodze zabieg 9 listopada tego roku wiec nieomieszkam się podzielić tym co czuję
  • Sylwia .

czekamy na relację :)
  • RomeY

Niby najtansza klinika w Polsce to Katowice, link ponizej. Sporo taniej, ale troche daleko :)

http://www.kli-okul.katowice.pl/
  • onto

z katowicami sprawa wygląda wszakże ponoć tak, że cena zabiegu jest dumpingowa, a klinika rekompensuje ją sobie częstymi wizytami kontrolnymi za które ściąga pieniądze od nfz albo innego socjalszatana. dla pacjenta oznacza to śmiganie do katowic co dwa tygodnie - z gdańska radość mikra.

zaznaczam jednak, że to opinia zasłyszana.
  • RomeY

OK, nie wiedziałem, znajoma mi dała tego linka, mówiąc, że przepłaciłem trochę w Gdańsku. Ale tu (Nowy Wzrok) za wizyty kontrolne nie trzeba płacić do pół roku.
  • <kropka>

pięniądze nie są ważne - ważne by zrobili to dobrze :)
  • Anonim

Z tego co ja wiem (a troche wiem, bo medycyne znam od wewnątrz) to na pomorzu sa najgorsi okulisci w calej Polsce i pieprza najwiecej operacji. Druga sprawa to na tej stroce (nowywzrok.pl) jest niby napisane ze trzeba miec 18 lat i zaswiadczenie 6miesieczne o stabilnosci wady, co jest dosc ciekawe bo z reguly wiek u mezczyzn w ktorym oko przestaje rosnac to na dobra sprawe okolice 25, a nawet i 30 lat, a wymagane zaswiadczenie o stabilnosci wady z reguly to okolo roku. Watpie zeby ktos z duza wada (bo inaczej po co laser) w wieku 18 lat mial juz ja ustabilizowana. A jak Ci nawet zrobia dobrze operacje w tym wieku, to potem Ci i tak wada wroci, wiec bez sensu. No i po trzecie slyszalem ze stawki sa okolo 2100 zl za oko, czyli 4200 zl za komplet (pare oczu).

Reasumujac jak juz wybierac klinike, to dobra, najlepiej gdzies bardziej na poludnie kraju no i mimo wszystko lepiej miec 100% pewnosci ze ta wada stoi w miejscu, bo wydasz kupe kasy na zabieg, a po roku znow Ci sie zacznie kaszanic...
  • onto

http://tiny.pl/rvrb

właściwie ten artykuł nie wnosi kompletnie niczego do sprawy - ale pomyślałem sobie "a co tam, odkopię temat".

hot stuff - jak tam twój znajomy? coś wiadomo?

gronowiec - już po zabiegu? i jak?
  • Leeloo

odświeżam temat bo tydzien temu mialam wykonywaną korekcję metodą lasik w klinice "nowy wzrok" na chmielnej. jedyny wniosek jaki nasuwa mi się to "jesli cie stać, wskakuj pod laser bo to odmieni twoje zycie"
    Naprawde jestem bardzo zadowolona. Na dzien dzisiejszy jedyny dyskomfort jaki odczuwam to delikatna "haze" czyli zamglenie i rozmycie swiateł, ktore podobno po kilku tygodniach mija.
  • ...Rybcia...

Ja robilam 2 lata temu w Gdańsku i jest super. Po operacji trzeba 1 dzien sie troche pomeczyc bo boli ale na drugi dzien juz wszystko widzialam jak nalezy i wada wcale nie wrocila.
    A do tej kliniki w Gdańsku to jezdza ludzie z calej Polski.
  • Anonim

Witam.
    Odgrzebuje ten temat , ale mam powody.
    16 pazdziernika mialem zabieg prawego oka, 24 listopada zabieg lewego wada -2.75Dp obu oczu. No i mam pytanie do osob ktore sa po oporacjii. Kiedy jest 100% widzenia, bo na prawe oko widze jakie powiedzmy 85% a na lewe 80% a co ciekawsze to na lewe oko tygodzien po zabiegu widzialem idealnie( 100% bylo lepiej niz na te oprowane wczesniej) a w tym tyg strasznie mi sie pogorszylo ze 100% widze 80% i mam wyrzuty do siebie ze to moze moja wina, bo przez 2 miesiace nic nie robilem waidomo nie mozna, a w poniedzialek przebieglem po tak dlugiej przerwie 5km na biezni i sie troche skatowalem, nastepnego dnia po bieganiu wystapili te problemy z widzeniem przez jakies 2 godz widzialem w 50% ..... teraz jest jakies 80%
    I teraz nie wiem czy 100% widzenia wroci czy spieprzylem sobie to oko przez ten wysilek....???
    Z gory dzieki za odpowiedz ! Pozdr!
  • onto

człowieku, idź do okulisty, a nie pytaj na gronie. tym bardziej, że jeżeli coś się faktycznie stało (np. odklejenie siatkówki) to jest się po co spieszyć.
  • Anonim

Czlowieku...... szkoda, ze na to nie wpadlem ......pszzzzz

Bylem u okulisty powiedziala, ze bedzie dobrze, ale chcialem sie dowiedziec od kogos kto jest po zabiegu, raczej bedzie wiedzial lepiej niz lekarz, ktory zabiegu nie mial.....
  • onto

ok. z twojego postu to nie wynikało, przez co wpisywał się w konwencję "moje trzyletnie dziecko przed chwilą połknęło gumową piłeczkę i teraz leży nieruchomo na podłodze. czy ktoś z was spotkał się z podobnym przypadkiem? czy to przejdzie? co zrobilibyście na moim miejscu?" :>
  • Anonim

no moze i tak.... never mind
    tylko ze okulistce nie powiedzialem o tym bieganiu...ale wczesniej pytalem czy moge to mi pozwolila....
  • Piotrek Piotrek

Witam,
    mialem zabieg 2 tygodnie temu i jest niezle ale nie idealnie jeszcze, ale jak mowi Pani doktor ma sie to jeszcze poprawic.
    Mam tylko pytanie do kogos kto sie orientuje kiedy moge pic alkohol...
    Wiadomo sa wakacje, chcemy gdzies wyjechac ze znajomymi i glupio bym sie czul nie moczac nawet ust; p
  • Kasia

Ja miałam zabieg w czerwcu 2009. Obecnie jest wszystko ok i jestem bardzo zadowolona z rezultatu. :)
  • Kasia

Jak wiadomo - mc abstynencji po zabiegu jest wymagana. Jednak "dochodzenie do siebie" jest bardzo indywidualną sprawą, wiec decyzja zalezy od Twojej intuicji i wynikow kontroli okulistycznej :). Ja wiekszy problem mialam z chodzeniem do zadymionych klubow :(