-
Siekan
FC Internazionale Milan został założony w 1908r. Jest obok Juve i Milanu najbardziej utytuowanym włoskim klubem. Piszcie tu swoje spostrzeżenia co do transferów klubu, przymiarki, zaklepane itp. -
Piotrek
no musze przyznać że Inter w tym sezonie naprawde solidnia się wzomocnił jeszcze jak być może dojdzie Buffon to będzie mistrzowska paka, ale oprócz zawodników trzeba mieć jeszcze trenera który by to poukładał, a Mancini takim nie jest! -
Siekan
mancio byl dobrym piłkarzem ale trener z niego żaden!!! interowi potrzbeny jest treneiro, który postawi na swoim !!!! -
Saddam is alive!
mnie osobiście zawodzi trochę fabio grosso, to był jeden z najlepszych piłkarzy mundialu, i teraz mam wobec niego wymagania duże... -
-
..::///MATEUSZ\\\::..
przydał by sie im trappa lub lippi - ale obaj zajęci. Sądze że obaj świetnie by poprowadzili <<inter>> -
Lucas GRCHW
jak mysle o interze to przychodzi mi do głowy tylko jedno słowo -żenada!!! Po ciezkich bojach i przy zielonym stoliku dostali tytuł mistrza włoch ale tylko że tak mowia przepisy by przyznać tytul kolejnej druzynie w tabeli. wolałbym by za tamten rok było bezkrólewie. ogromne pieniadze wyrzucone w błoto bo ostatni triumf to zdobycie pucharu uefa chyba 1997. kiepski transfer ibrahimovicia ktory przez ostanie sezony jako napstnik strzelił mniej goli niz niejeden obrońca lub chocby chilavert albo hans-joerg butt z leverkusen gdy grali. Inter powstał bo w Milanie na poczatku wieku nie chciano zatrudnic obcokrajowców. wiec jakas grupa sie zbuntowała i postanowiła "na złosć" załozyć konkurencyjny klub w mediolanie. działa tu zasada 'na złosć mamie odmroze sobie uszy" i myśle że przez to nad interem wisi jakies fatum. gdybym byl prezesem interu to po tylu latach upokorzeń i porazek w europie i we włoszech zabrał bym swoje zabawki i opuścił klub. juz chyba lepiej byłoby te interowe pieniadze zainwestowac w lokalnego rywala-Milan. Z takim zapleczem finansowym milan dzieliłby i rzadził w europie bo tam wiedzą jak wydac pieniadze by przyniosło to korzyści. milan od wielu sezonów gra z powodzeniem w pucharach a we włoszech miał problemy przez oszukańczą działalność juve. przez ostatnie lata obserwowano w serie a słabą gre interu, dosć schamatyczną gre juve a milan uwazano ze gra najciekawsza, techniczną i finezyjną pike z włoskich klubów. teraz po wypadnieciu juve mam nadziej że wszystko sie oczysci a dla interu nie widze nic optymistycznego na przyszość. -
Piotrek
Zmiana trenera - niekoniecznie
Trzeba sie pozbyc - Adriano !!, Stankovic, Recoba, Solari, Cordoba
Trzeba kupic - bramkarz ( Buffon ?), napastnik (Crespo do pierwszego skladu, a sprowadzic jakiegos mlodego brazyla), ofensywny srodkowy pomocnik (gra z dwoma def. nie daje rezultatow)... -
Siekan
no Piotrek nie wiem czy widziales ostatnie mecze FCI gdzie cordoba, adriano, solari czy nawet stankovic grali dobrze czasami nawet bardzo dobrze!!! a co od recoby to dla mnie jest to jeden z symboli tego klubu tak jak kiedys byl Ś.P. Facchetti a teraz jest zanetti wiec niech sobie zostaje nawet na lawce niech siedzi i wchodzi na ogony a nusz cos strzeli z daleka albo z wolnego!!! -
Piotrek
e tam..; p jednak sa to juz pilkarze zgrani i zgodze sie ze na lawie moga zostac ale w Interze potrzebna jest "swieza krew" spragniona gry o najwyzsze cele i potrafiaca nadac grze kreatywnosci; ] -
Siekan
wsumie to masz racje ale coz zrobic moratti wydaje chajs i on decyduje kogo i za ile kupuje chociaz niewszystkie transfery mi odpowiadaja np.: zlatan ciesze sie ze przyszli grosso. maxwel, maicon no i hernan!!! -
Piotrek
no zlatan nie do konca potwierdza to jak sie nim zachwycano w juve....ale Crespo to byl strzal w 10; ) -
..::///MATEUSZ\\\::..
zlatan to porazka - adriano i zanetti oraz solari i stankowić to trzon drużyny Piotrek - pogieło cie -
Piotrek
tak.. Otyły powolny Adriano, Stary malokreatywny i nie wlaczajacy sie w akcje ofensywne zanetti, rezerwowy solari i wypalony stankovic... to pozazdroscic trzonu; ] a mistrza i tak pewnie nei bedzie... -
Siekan
wez sie ogarnij czlowieku i niewypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia!!!!! adriano - moze i otyly ale nadal znakomity technicznie, zanetti - il capitano symbol klubu mimo wieku nadal gra znakomicie , solari - rezerwowy ktory gdy gra to spisuje sie swietnie , deki - biega za dwoch i strzela piekne bramki!!!!!! obejzal bys jakis mecz interu w tym sezonie a nie wypisywal tu jakies farmazony!!!!!
FORZA INTER!!! AVE (L)EGIA!!! -
Piotrek
co jakeis remisy z beniaminkami mam ogladac; > a pozatym po takich transferach to powinna byc europejska potega... a spisuja sie co najwyzej srednio... ostatnio w LM uratowal im dupe rezerwowy Cruz... czy powiesz mi ze to tez farmazony; > :D -
Siekan
oj piotrus piotrus kazdy glupi wie ze nowi gracze musza sie dotrzec i zgrac ze starymi pozatym cruz nawet jezeli jest rezerwowym to gdy wchodzi strzela duzo waznych bramek jak bys byl obeznany choc troche w interze to bys to wiedzial!! -
Piotrek
w sumie swista mi ten klub jak i cala serie a.... ale cos tam jednak o tym wiem a ty nie mowisz tak jak czlowiek obiektywny, tylko jak zapatrzony fan ktory nie widzi ze pomimo wielu gwiazd klub gra kiepsko i przydaloby sie odmlodzenie kadry oraz zakupienie kilku nierozgwierzdzonych pilkarzy ... -
Siekan
No i Inter wygrał z Livorno 4-1!!! Doskonały mecz Recoby 2 asysty i doskonała gra przez 30 min meczu. Wreście przełamał się Zlatan. A w sobotę Grande Derby Di Milano!!!!!
FC INTERNAZIONALE MILANO - AC Milan!!!!!!!!! -
Piotrek
ale inter dostanie po dupie ( komentarz obiektywny bo nie lubie serie A; p ) ... -
Saddam is alive!
mnie osobiście rozwaliła bramka na 1-0 dla Interu, takie swojaki to się rzadko ogląda:)
A Zlatan wydaje się do formy wracać..