toronto*! [107]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agnessita

Czy jest jakies miejsce w Toronto, ktore odwiedziliscie/ podoba Wam sie/ uwielbiacie/ chcielibyscie jeszcze kiedys zobaczyc/ na pewno odwiedzicie przy najblizszej okazji...?

Ja, mieszkajac tu, mam oczywiscie wiele takich magicznych/ ulubionych miejsc i zakatkow... do kotrych szczegolnie chetnie wracam/ mam wielki sentyment itp.
    Jednym z nich jest na pewno przesliczny High Park, ktory choc oddalony od mojego obecnego miejsca zamieszkania, odwiedzam wyjatkowo czesto i zawsze czuje sie tam cudownie... szczegolnie przy karmieniu chipmunkow i wiewiorek...
    Uwielbiam tez Bluffers Park, gdzie mozna zobaczyc wysokie skaliste klify i pokarmic kaczki, a gdy nie zabraknie odwagi rowniez spojrzec na Jezioro Ontario ze szczytu tego stromego skalistego wybrzeza... Po prostu bomba!
    No i oczywiscie Sunnyside Walk, skad wlasnie wrocilam... Jak tam pieknie! Jak zawsze wesolo, ale cicho i spokojnie, a po ostatnim deszczyku jeszcze bardziej zielono... Co za relaks!
    Kocham to wielkie, zatloczone miasto wlasnie szczegolnie za te niezliczona ilosc parkow, za przepieknie utrzymana zielen i kwiaty; za czystosc, lad i porzadek...
  • Anonim

hardrock cafe
  • Hot Hot Heat

Stary, Hardrock Cafe to zenada dla turystow... Jeszcz 279, ktore jest nad HC jest ok, gdyz graja tam czasem jakies zespoly, ale jak chcesz odwiedzic naprawde swietne bary z zespolami grajacymi na zywo to polecam Horeshoe Tavern czy Lee's Palace (dzisiaj, albo jutro graja tam podobno Foo Fighters). A jezeli jest z ciebie tancerz przedni :-D i lubisz sie pokrecic na parkiecie przy rockowej muzie to polecam Dance Cave (nad Lee's Palace) lub Velvet Underground (Qeen St. West).
  • Anonim

ja tam bym chciala zobaczyc wszystko :)
  • McLoud

System Sound Bar - Piter St.
    MRAU
  • Anonim

ja się urodizłam w kanadzie !! mieszkałam tam 7 lat dokłądnie w toronto !!! to jest piękny kraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) jedze tam co wakacje :D
  • Jan Marek

ulubione miejsca... niełatwy wybor... na pewno Harbour Front (miejsca na urokliwe spacerki), "krotka" Yonge Street i BCE Place, a szczegolnie Marche; ))))
  • Anonim

okolice portu okolo the guvernment, uoft tez ma magiczne stare budynki.....hmmm kensington market, annex te okolice po prostu mnie rozwalaja :))))
  • K I

Hmmm no mi sie spodobała Yonge Street. No, ale nie każdy lubi taki gwar mi to troche przypominało klimat nowego jorku. Ale najfajniejszym miejscem jest SKY POD na CN Twoer no i oczywiście GLASS FLOOR, na którą uwielbiam patrzeć , zwłąszcza jak ludzie wrzeszczą, jak ich ktoś na nią wepchnie :D

Pozdrawiam!!
  • Anonim

CN Tower i Glass floor to podstawa!!
    Ale też Niagara i Ontario, Ontario i jeszcze raz ONTARIO(PIĘKNE JEZIORKO...I OKOLICE:p).
    Całą Kanada jest piękna...Tylko czasem mi przeszkadza w krajobrazie widok sąsiadki idącej po mleko do sklepu w wałkach na głowie o 7 rano...:/ No ale I tak kocham to miasto:)
  • Anonim

w Ontario to Marineland :)
    w Toronto to może... hmm... wole Oshawę :)
  • Czendler

heh w oshawie to chyba najpiekniejsza jest ta elektrownia atomowa :D
  • Raf

Canada jest w 100% lepsza od NY Ontario piekne miejsce zamierzam tam wrocic za rok ale 2tyg to stanowczo za malo :( no ale jednak hoteli nie ma za darmo :/ ale bedzie gites :d
  • Czendler

Jak mozesz porownac Kanade do NY ?? Mozna porownac Toronto do NYC i wtedy rzeczywiscie nie ma porownania bo NYC wymiata ! Nic nie moze sie rownac z Manhattanem w mojej opinii, a przeciez oprocz jest jeszcze wiele ciekawych miejsc w tym miescie.
  • Anonim

Ontario rzadzi bez kitu, a cale Greater Toronto Area jest po prostu zajebiste!!!!..... no oprocz Brampton:P

• Hot Hot Heat

Hehe... Toronto ma sie do NYC jak Ciechocinek do Warszawy. Bylem w NYC w maju i jak wrocilem do Toronto to zrozumialem, ze cale zycie mieszkam na wsi... :-|
  • Hania

Może spróbuję troszeczkę rozruszać ten temat, bo widzę, że dawno tu już nikt nie zaglądał; )
    Jeśli chodzi o moje ulubione miejsca to bardzo lubię odcinek Blooru między stacją Jane i Runnymede.
    Podczas pobytu w Toronto mialam okazję często tam bywać i pozostał mi sentyment do tego miejsca; )
    Ponadto Wyspa Torontońska, Timothy's cafe, tereny University of Toronto i metro! (wygląda znacznie skromniej od warszawskiego, ale ma niesamowity klimat; )
    Nie mogę też nie wspomnieć o Roncesvalles - polskiej ulicy w Toronto. Jak się idzię wzdłuż niej w dół w kierunku jeziora to skręcając w pewnym momencie w lewo (nie pamiętam nazwy ulicy) zaczyna się ciąg małych sklepików z antykami; )))
    I jeszcze odcinek jeziora w okolicy Southport - idealne miejsce na spacery; )
  • olka

>Ponadto Wyspa Torontońska, Timothy's cafe, tereny
    >University of Toronto i metro! (wygląda znacznie skromniej
    >od warszawskiego, ale ma niesamowity klimat; )
    hahaha
    przynajmniej przejazd metrem w Toronto od początku do końca linii trwa dłużej niz w Warszawie (28 minut)
    Polskie metro wydaje mi się dośc żenujące... nawet nie porównując do żadnego innego.
    a w samym Toronto... heh kocham wszystko:D
  • Hania

nie chodzilo mi o dlugosc trasy, ale o wyglad stacji. u nas jest nowsze, a mimo to bardziej podoba mi sie torontonskie. Choc nie uwazam, zeby warszawskie bylo żenujące... i ciesze sie, ze wogole jest.
  • olka

lepsze to niż nic
  • 1
  • 2
| |

kanadyjskie miasto. setki kultur w jednym miejscu. spełniające się marzenia. cn tower; queen's p...

Miejsca grona (0)