-
Anonim
to jest ze słabego "onetu" :
Portishead nagrywa!
Potwierdziły się informacje o tym, że brytyjska formacja Portishead pracuje nad swoim trzecim albumem studyjnym. Będzie to pierwsza płyta zespołu od 8 lat.
Geoff Barrow, jeden z członków grupy, przyznał ostatnio w wywiadzie, że wszystko idzie dobrze: "Właśnie teraz nad tym pracujemy. Nieco odpuściliśmy podczas świąt, nie zmienia to jednak faktu, że nagrywamy nowy album".
Barrow jest zresztą zaskoczony tym, iż fanom wydawało się, że zespół zakończył działalność.
"Po prostu schowaliśmy nieco w cień, ale nigdy nie rozpadliśmy się, nie rozeszliśmy się w różne strony, itp. Jeżeli chodzi o nasze podejście do sprawy, to nie graliśmy od lat na żywo, ale ciągle się widujemy i komponujemy" – mówi Barrow.
Jak już wcześniej informowaliśmy, Portishead zagra podczas imprezy charytatywnej na rzecz ofiar tsunami w południowo-wschodniej Azji, jaka odbędzie się 19 lutego w "Bristol Academy" w Bristolu. Formacja nie planuje przedstawić jednak nowego materiału. Na scenie pojawią się także Massive Attack, The Coral i wokalista Led Zeppelin - Robert Plant. -
Beth
-
Grono.Net
http://www.cgm.pl :
"Geoff Barrow potwierdził w wywiadzie dla stacji radiowej BBC6, że powstaje czwarty album Portishead. Muzyk nie wyjawił żadnych szczegółów dotyczących nowego materiału poza tym, że prace idą w dobrym kierunku, a sesje nagraniowe wkrótce się zakończą.
W tym samym wywiadzie Barrow powiedział, że wbrew ogólnie panującym opiniom i pomimo siedmioletniej przerwy w działności, Portishead nigdy nie rozpadło się.
Kilka dni temu poinformowaliśmy, że 19 lutego Portishead wystąpi wspólnie z Massive Attack i Robertem Plantem na specjalnym koncercie charytatywnym w Bristolu.
Portishead ma na swym koncie trzy albumy: "Dummy" (1994), "Portishead" (1997) oraz "PNYC-Live" (1998). W październiku 2002 roku ukazał się album "Out Of Season" nagrany przez wokalistkę Portishead Beth Gibbons w duecie z Rustin Manem (pod tym pseudonimem ukrywał się Paul Webb znany z grupy Talk Talk). "
http://cgm.com.pl/aktualnosci/wyswi... -
Anonim
-
-
Robo
a ja, szczerze mowiąc, mam mieszane uczucia. mam nadzieję, że dotrzymają kroku poprzednim albumom. wkrótce się przekonamy.
a Bristol, hm...
-
Sheala
o kurka, późno się dowiedziałam... chyba nie dam rady uzbierać kasy w 10 dni :)