Tom Waits [664]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

tak sledze dyskusyje na tym forum i zauwazam karygodne wrecz pominiecie plyty The Black Rider!!!!!!!!! jak to mozliwe??!! jak mozna nie zwrocic do tej pory uwagi na jedna z najlepszych plyt w dorobku waitsa no i przy okazji jak mozna nie zwrocic uwagi na najwieksze wydarzenie lat 90 jakim byl spektakl BLACK RIDER??! :> prosze mi sie tutaj wypowiedziec koniecznie :] ode mnie panstwo uslysza bowiem tylko kilka rownowaznikow zdan w stylu 'Just The Right Bullets', 'pojechac na Black Rider', 'Pegleg's Carnival Group', 'Lucky Day Overture', 'Take off your skin and dance around your bones'... :] pozdrawiam - Zdrados
  • Anonim

Płyta: SUKCES: D O S K O N A Ł A ! ! ! ! ! ! ! !
  • Anonim

jedna z najbardziej klimatycznych płyt.Poza tym Waits całkiem poważnie moduluje tam swój głos, dużo częściej niż na płycie Frank's Wild Years (swoją drogą to chyba moja najulubieńsza ze wszystkich ulubionych waitsa :D) płyta doskonała i podniecam się że mam ją oryginalną hehehe pozdrawiam zdradosa
  • Anonim

hehe, to sobie podyskutujemy tutaj o black rider, jak nikt inny nie chce hahaha.. a, nie powiem, ubolewam nad tym, ze naprawde nikt pojecia nie ma o takich wydawnictwach Waitsa... a Bone Machine panstwo kojarza ? tego tez chyba w polsce nie mozna dostac. . . dziwi mnie, przyznaje, ze najbardziej popularne sa takie rzeczy jak Rain Dogs, czy Słordfisz Trambons, ktorych po pierwsze - w Polsce nie ma, a po drugie - nie sa najlepsze w Toma Waitsa dorobku artystycznym :] moim skromnym zdaniem... panstwo wybacza, ale zwlaszcza na swordfish nie moge wyczuc tego elementu scalajacego wszystkie kawalki w jeden koncept, jak to sie ma na innych plytach... nie twierdze, ze znam albumy waitsa doskonale od tej strony, ale po prostu latwo cos takiego znalezc np. na Small Change, czy Closing Time, nawet w Bone Machine cos siedzi.... mimo bardzo roznej palety dzwiekowej, jaka tam ten gosc stosuje... eh, mialem mowic o black rider.. no, coz :) kiedy indziej :P pozdr Prisztis :>
  • Anonim

bone machine i the black rider sa wspaniale, tej ostatniej slucham dopiero od jakiegos czasu i jak zwykle odplywam.
  • Anonim

november wymiata zwlasza ze jest listopad:P klimatyczny krazek. nu i 10 kawalek Russian Dance... miodzio jak sie trunki 40% leja
  • Jasiuuu

a gdzie mozna ten spektakl obejrzec?
  • Anonim

jeszcze ze trzy lata temu w berlinie pare razy wystawiono.
    mozna fragmenty obczaic w niemieckim programie o tym spektaklu, 'black rider documentary' bodajze. wala sie gdzies po necie. ew. jak ktos chce to mam w mp3 jeden spektakl niemiecki elegancko...plus jeszcze jeden woyzeck'a z muzyka z alice i blood money jesli kogos interesuje.pozdr
  • Jasiuuu

nie nagrano tego spektaklu? jakieś dvd cokolwiek?:)
  • Anonim

Dlaczego fajni użytkownicy grona kasują swoje konta i nie wiadomo potem, gdzie ich szukać z tymi koncertami?!

Słucham ostatnio w kółko Frank's Wild Years i Black Ridera. Teraz mi się wydaje, że Black Rider - który był najtrudniejszą dla mnie w odbiorze płytą Waitsa - jest po prostu mistrzowski. Piła, która jest tu chyba głównym instrumentem, powoli staje się uzależniająca. Niektóre kawałki - te bardziej piosenkowe - np. I'll shoot the moon są tak bezpretensjonalne i psychodeliczne, że działają jak narkotyk. O Waitsie jesteś gościem - dla mnie koncert Waitsa mógłby być właśnie zagraniem od deski do deski Black Ridera, chyba bym wyszła jak z cyrku.
  • Anonim

Nawiązując do wypowiedzi skasowanych kolesi z góry - czy ktoś wie, co się z nimi stało?????????? - nie czyta się Słordfisz tylko so:dfisz - tak poprawiam. Szkoda, że zanikli, bo chyba nikt inny nie słuchał tych płyt :-)
  • Sheyn von Owieczkin

Jak nie słuchał?
  • Anonim

wywnioskowałam z burzliwej dyskusji... w której wzięło udział aż 4 użytkowników skasowanych!

w ogóle na tym gronie taki ruch, że aż po prostu przeciągi panują...
| |

"God's away on bussinnes", The Piano has been drinking, not me", "Innocent when you dream", "Jabber...

Fotki

Miejsca grona (0)