The X Files [171]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jakieś 10 lat temu kupiłam pewną książkę o Duchovnym i Archiwum. Na końcu były różne głupoty - właśnie to znalazłam. Między innymi propozycja zabawy, którą można zastosować oglądając X-Files. Oto zasady gry [podkreślam, że wymyślił ją ktoś z 10 lat temu, więc najlepij się te zasady aplikują do sezonów 1-3;] :

Za każdym razem, gdy widzimy na ekranie wymienione wydarzenie, pociągamy przypisaną liczbę łyków wybranego napoju
  • Anonim

1 Łyk

• za każdym razem, kiedy Scully robi sekcję
    • za każdym razem kiedy, Scully lub Mulder rozmawiają przez telefon komórkowy
    • za każdym razem, kiedy w mrocznym pomieszczeniu rozbłyska jasne światło, niczym reflektora samochodowego
    • za każdym razem, kiedy Mulder mówi o przypadkach paranormalnych, paranormalnych jego rozmówca uważa, że agent żartuje
    • za każdym razem, kiedy Mulder przypomina sobie niejasną sprawę, która była podobna do właśnie prowadzonej
    • za każdym razem, kiedy Mulder upiera się, że pójdzie sam w jakieś zakazane miejsce
    • za każdym razem, kiedy Scully powołuje się na jakiś fakt polityczny lub naukowy
    • za każdym razem, kiedy Mulder i Scully rozstają się, Scully wyjeżdża, by szukać wiatru w polu, a kiedy wraca, nie może uwierzyć, co właśnie przeszło jej koło nosa

2 Łyki

• za każdym razem, kiedy pod koniec odcinka pojawia się tajemnicza postać, która uniemożliwia Mulderowi poznanie prawdy i ratuje mu życie
    • za każdym razem, kiedy ktoś coś wie o siostrze Muldera, ale nie chce mu nic powiedzieć
    • za każdym razem, kiedy komputer robi coś, czego komputery nie robią
    • za każdym razem, kiedy widzisz cyfry 21/11 oznaczające datę urodzin żony Chrisa Cartera
    • za każdym razem, kiedy ktoś zwraca się do Muldera po imieniu
    • za każdym razem, kiedy Rakowaty zapala papierosa
    • za każdym razem, kiedy Mulder wspomina o porwaniu siostry
    • za każdym razem, kiedy Mulder je pestki słonecznika

3 Łyki

• za każdym razem, kiedy ktoś nazywa Muldera facetem od duchów
    • za każdym razem, kiedy na pomoc są wzywani Głębokie Gardło lub Pan X
    • za każdym razem, kiedy Mulder i Scully zaczynają się kłócić

4 Łyki

• gdy Scully widzi UFO
    • gdy komuś robi się niedobrze w czasie sekcji
    • gdy Scully upiera się, że sama pójdzie w zakazane miejsce

Wydarzenie wymagające specjalnego postępowania:

• Mulder i Scully zakochuja się w sobie – upij się!
    • Sprawa zostaje rozwiązana do końca, nie pozostawiając żadnych wątpliwości; okazuje się, że duch, który nawiedzał dom, to złodziej w masce; na pomoc M. i S. przybywają Scooby Doo i jego paczka – postępowanie jak powyżej
  • El comendante Semp

Stare dobre czasy :)
  • Arisa

Oj fakt... Ale mam też tę książkę =D Jest sporo fajnych rzeczy o XF =) A swoją drogą to ostatnio się pocałowali (S i M) =D Ale sie nie upiłem =P
  • Anonim

A czym tu się upić? Wodą sodową? Heh...
  • Muz

kiedy się pocałowali O.o wiem, ze to będzie spoilerowanie, ale lubię wiedzieć, co mnie czeka i kiedy xD
  • Anonim

A jest jeszcze jakis sposob zeby gdzies dostac ta ksiazke??
  • Arisa

Jak znam życie to Allegro na pewno =] Prędzej czy później tam się pojawi, jak jeszcze jej nie ma
| |

Grono tematyczne dla wszystkich miłośników tego niesamowitego serialu.

Fotki

Miejsca grona (0)