-
Anka S.
[kurde, co z tym gronem?! semp, wywal tamten temat, prosze, nie zamiescil posta.]
kochani x-phile bywajacy w warszawie,
tragedia! wideo zepsute! (to by byla dopiero tragedia kilka lat temu... heh) i 60 kaset stoi nieprzydatnie i xf naszego kochanego nie moge ogladac.
i tu pojawia sie moje pytanie: czy ma ktos moze xf na plytkach w formacie jakimkolwiek i sklonny bylby uzyczyc do przegrania? mam od kumpla serie 1-5, ale jakosc 1-3 jest obrzydliwsza niz morris fletcher, zas 4 ujdzie w duzym tloku (5 jest, o dziwo, ladna).
tak wiec gdyby ktos zechcial poratowac wspolxphilke i uratowac ja od czekania milion lat, az sie raczy sciagnac, owa xphilka bylaby niezwykle dzwieczna.
cheers! -
El comendante Semp
-
Anonim
Zadziwiające.
Zgadzam się, że serial jest niesamowity. Też jestem x-philem.
Nie rozumiem tylko jak można zachwycać się produkcją, wychwalać Cartera, Duchovnego i innych a jednocześnie prosić o przegranie płyt. Spotykam się z tym w kolejnym już wątku.
O ile znam prawo, to takie kopiowanie jest- nazywając rzecz po imieniu- okradaniem.
I to okradaniem swojego idola.
Pozdrawiam. -
Anka S.
pozwol, ze sie rozesmieje, a nastepnie odpowiem w te slowa:
po pierwsze: chris nie jest moim idolem, david tez nie, po drugie: wcale ich nie wychwalam, a po trzecie: jak masz kase, zeby mi dac na oryginalne dvd i sprowadzenie ich z zachodu, zebym nie musiala piracic, to z checia uscisne ci dlon.
blaaaagam. -
-
Anonim
nie kazdy ma tyle kasy niestety zeby kupowac oryginalne DVD. mnie np stac bylo tylko na pierwsza serie bo byla przeceniona z prawie 40 funtow na 16... nie kazdemu chce sie wydawac tyle kasy jesli ma pod reka internet skad moze sciagnac za darmo:/ -
Anonim
najlepszym wyjsciem na piractwo byloby przecenienie filmow na DVD. niewiele osob stac na wydanie 40-60 funtow na jedna serie serialu (glupia jedna seria LOSTa na przyklad kosztuje 60 funtow) wtedy o wiele wieksza ilosc ludzi by wolala miec oryginaly niz odcinki z netu czesto marnej jakosci. -
Anonim
Nie do końca pojmuję to rozumowanie. Czy według Was brak finansów usprawiedliwia kradzież?
Najlepszym wyjściem na piractwo jest unikanie piractwa.
Ja wychodzę z założenia, że skoro mnie nie stać na płytę to nie będę jej miał! Brak finansów motywuje mnie raczej do pracy, oszczędzania itp. (jeśli już naprawdę trudno jest sobie czegoś odmówić) a nie do szukania nieuczciwych rozwiązań.
Czy w sklepie np. spożywczym kierujecie się tą samą zasadą?
No, ale może to ja mam poprzestawiane. :)
Pozdrawiam! -
Frytz Niedobryc
Hmmm, biorac pod uwage to, ze w Polsce nie ma dostepnych x-filesow, to dzialanie kolezanki jest w pelni uzasadnione, dodatkowo ona nie piraci, piracilaby gdyby rozprowadzala i czerpala z tego korzysci majatkowe, a zapewne tak nie jest. A' propos spozywczego, to jezeli to czego szukasz nie jest dostepne w tym sklepie, to korzystasz z innych zrodel, zeby to dostac; ]