Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maciek

w teleexpresie facet powiedział że the white stripes nagrywają nowy singiel z zespołem beck więc to sprawdziłem

http://wiadomosci.onet.pl/1641142,1...
  • Aur!nko

slyszalam o tym^^ wlasnie tez w teleexpresie:) mowila o tym babka, a nie facet :P ale sie niezle zdziwilam, jak powiedziala, ze ZNANY rockowy duet WS :)
  • Bonejangles

;]
  • pejczi.

>Aur!nko wrote:
    >slyszalam o tym^^ wlasnie tez w teleexpresie:) mowila o tym
    >babka, a nie facet :P ale sie niezle zdziwilam, jak
    >powiedziala, ze ZNANY rockowy duet WS :)

ja się w ogóle dziwię że wy mówicie jaki ten zespól jest malo znany. wg mnie jest znany w polsce, wiec nie wiem co sie tak niektorzy podniecaja (nie mam na mysli konkretnych osob, kiedys gdzies czytalam na tym gronie i nie pamietam kto) tym ze sluchaja takiego oryginalnego zespolu ktory zna niewiele osob w polsce. jesli na ich koncercie byly tysiace ludzi i jesli domagają się kolejnego koncertu, nie znaczy to ze zespol jest malo znany. ich piosenki puszczane sa w radiu, teledyski w roznych rodzajach mtv itd, jest mnostwo artykulow w gazetach.
    o. już skonczylam. :P
  • Bonejangles

Mnie się wydaje, ze jest znany posrod "ludzi wtajemniczonych"... nie jest tak popularny jak np. Tokio hotel (wybaczcie za przyklad;p), ze kazdy wie co to jest...
  • Maciek

>Aur!nko napisała:
    >slyszalam o tym^^ wlasnie tez w teleexpresie:) mowila o tym
    >babka, a nie facet :P ale sie niezle zdziwilam, jak
    >powiedziala, ze ZNANY rockowy duet WS :)

no raczej facet
  • Dragon

Nie oszukujmy się, bo nie każdy komu zadasz pytanie "wiesz kto to The White Stripes?" odpowie tak samo twierdząco jakby odpowiedział na pytanie " słyszałes kiedyś o Tokio hotel"?
    Nie mowie tez, ze TWS to zespół bardzo niszowy jak choćby Flykkiller
    ale ciesze sie tez ze nie jest znany przez każda tępą srake jak doda czy Tokio Hotel. Jednak rozumiem twoje "oburzenie" Jackie.
    A co do oryginalności - to naprawde ktos ma problem ze soba, jesli chce za wszelka cene byc oryginalny. Ja jestem oryginalny bo slucham niszowej muzyki inaczej sie ubieram ale nie dlatego zeby byc jol-cool-niszowo-niezalezny-ch uj-wam-w-serce tylko dlatego ze mi sie to podoba.
    The White stripes są poprostu po środku : inni znają ich kilka piosenek, jeszcze inni znaja tylko Seven Nation Army a cała reszta- nie wie kim są.
  • szklana krewetka

Wydaje mi się, że to już dość dawno na ich stronie było napisane...

Dragon, nie obrazisz się, jeśli kiedyś zacytuję twoje "joł-cool-niszowo-niezależny-c huj-wam-w-serce"? Ten zwrot to bardzo interesujący środek ekspresji. :P
  • Maciek

i czy nie obrazisz sie jak bede cytował "tępe sraki"???
  • Dragon

krewetko - chyba sie nie obraże :P
    Shit - mozesz mowic, bo to ogolno dostepne określenie
  • Anonim

kosa w antyradiu też dziś mówił
  • Monna Pomona

cudnie.

a co do znaniości i nieznaniości, to różnie to bywa, imho. połowa nie zna, połowa zna, a połowa tych, co zna, nie przepada. zresztą, mam kolczyk w pepperminta, a jak ktoś już widzi, to mówi, "o, jak alpenliebe!". Więc różnie to bywa. A warto znać:).
  • Aur!nko

Ale według mnie fakt, że TWSi są znani tylko określonej grupie osób wychodzi im i nam-prawdziwym fanom na dobre. A dlaczego?? A dlatego, że jeśli jakieś "Bravo", "Popcorn" czy inna "Prażona kukurydza" lub "Aplauz" zainteresowałoby się naszymi Pasiakami, to głupie siksy czytające te bzdurne artykuły zachwalające jaki to Jack nie jest (oczywiście, że Jack jest piękny, boski i wspaniały, ale z perspektywy tych szmatławców trochę inaczej to wygląda-komercja) nie słuchałyby TWS'ów z przyjemności, tylko z "wewnętrznego przymusu" wywołanego panującą modą narzuconą przez "Bravo". Chodziłyby takie z pałeczkami wplecionymi we włosy a'la Meg, Zwiększyłby się popyt na kapelusze z okresu Get Behind Me Satan, dzieciaki śpiewałyby krzywą angielszczyzną "Sewen nejszyn armi",... Później szanowna redakcja stwierdziłaby, że materiał się wyczerpał i napisaliby na okładce, że Jack pobił kolesia i stanął przed sądem. I wtedy miłośc do Pasków by się skończyła, w przeciwieństwie do naszej, która trwa na wieki wieków. Amen :)

Reasumując, tylko wybrańcy słuchają TWS'ów. A skoro nie jest nas aż tak dużo, możemy czuc się zaszczyceni, że należymy do wąskiego grona wybrańców^^
  • szklana krewetka

Zgadza się :)
    Dobrze jest, jak jest.
  • Dragon

Jackie - ja każdemu tłumacze mniejwiecej o tak jak wygląda symbol The white Stripes (Należący bardziej do Meg):
    - No i bede miec naklejke z symbolem TWS!
    - Czyli z czym?
    - Czerwono biała miętówka
    -E?
    - wiesz jak wygląda alpenlibe?
    xD
    Zgadzam sie - dobrze jest jak jest i juz! :D
    Właśnie - co z zamowieniami?
    Jak bede miec dostepn do mojego komputera to zamieszcze link do tajemniczej piosenki pasków; O
  • Monna Pomona

:)

co do tego, co napisała Aur!nko, to w skrócie się zgadzam. co prawda TWS jest i tak dość znanym zespołem, ale na szczęście nie widnieje na każdej okładce bravo lub innego szmatławca. I niech tak zostanie.

a co do zamówień, to ja wciąż nie mogę się zdecydować, czy pingwina, czy konia chcę.
  • Anonim

ja się jednak wycofam, mam ważniejsze wydatki
  • Aur!nko

Ludzie, ludziska i Dragony^^

W sprawie zamówień proszę pisac w odpowiednim wątku, bo później się nie połapię we wszystkim... :) Przenosic wątek do zamówień!! :)
  • Eliza

• Monna Pomona

omfg, najs
| |

Dla fanów Marthy Megan White i Johna "Jacka White'a" Anthony'ego Gillisa, czyli po prostu duetu THE...

Fotki

Miejsca grona (0)